A List Magazine ∙ March 29, 2022 ∙ 4 min read

Se spune că frumusețea vine, de cele mai multe ori, din interior. Nutriția este importantă pentru sănătate, iar o dietă nesănătoasă ne poate afecta metabolismul, poate provoca creșterea în greutate și poate chiar să ne afecteze unele organe, cum ar fi inima și ficatul. Este important să știm însă că ceea ce mâncăm se reflectă și în felul în care arată pielea noastră. Nutriționistul Gianluca Mech ne recomandă o serie de alimente care, odată consumate, vor avea efect pozitiv asupra frumuseții și sănătății tenului.

„Pește gras

Peștele gras, cum ar fi somonul, macroul și heringul, sunt alimente excelente pentru o piele radiantă. Sunt surse bogate de acizi grași omega-3, care sunt importanți pentru menținerea sănătății pielii. Deficiența de acizi grași omega-3 poate duce la un ten excesiv de uscat.

Grăsimile omega-3 din pește reduc inflamația, care poate provoca roșeață și acnee. Peștele gras este, de asemenea, o bună sursă de vitamina E, unul dintre cei mai importanți antioxidanți benefici pentru piele. De asemenea, conține zinc, care reduce inflamația și stimulează producția de celule noi la nivelul pielii”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

„Avocado

Avocado este bogat în grăsimi sănătoase și vitamina E, care oferă pielii hidratare și elasticitate. Unele studii arată chiar că avocado conține anumiți compuși ce pot ajuta la protejarea pielii de daunele solare.

Vitamina C pe care o conține avocado este, de asemenea, esențială pentru o piele sănătoasă. Pielea are nevoie de această vitamină pentru a produce colagen.

Un avocado oferă 28% din valoarea zilnică recomandată de vitamina E și 22% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C”, adaugă specialistul.

„Nuci

Nucile conțin acizi grași esențiali, grăsimi pe care organismul nostru nu le poate produce singur. În plus, alți nutrienți de care pielea are nevoie pentru a fi sănătoasă. Zincul este de asemenea benefic pentru construirea barierei de apărare a pielii împotriva factorilor externi. Totodată, este necesar pentru vindecarea rănilor și pentru combaterea bacteriilor și a inflamației”, spune specialistul.

„Semințe de floarea soarelui

În general, nucile și semințele sunt surse bune de nutrienți care stimulează sănătatea pielii. Semințele de floarea soarelui sunt un exemplu excelent în acest sens. Conțin vitamina E, seleniu, zinc și proteine.

Cartofi dulci

Beta-carotenul este un nutrient care se găsește în cartofii dulci, spanac sau morcovi și pe care organismul îl transformă în vitamina A. Asta ajută pielea să se mențină sănătoasă, funcționând ca o protecție solară naturală.

Când este consumat, acest antioxidant este încorporat în piele și ajută la protejarea celulelor acesteia de expunerea la soare”, adaugă nutriționistul specialistul.

„Roșii

Roșiile sunt o sursă excelentă de vitamina C și conțin toți carotenoizii importanți, inclusiv licopen. S-a demonstrat că beta carotenul, luteina și licopenul protejează pielea împotriva daunelor cauzate de soare. Ele pot ajuta, de asemenea, la prevenirea apariției ridurilor”, declară nutriționistul.

Ce tip de serumuri cu vitamine sunt indicate

„Pe lângă alimentația corectă, este important să folosim și produsele de îngrijire benefice tenului nostru, testate dermatologic și recomandate de specialișt. Serumurile cu vitamina E au acțiune antoxidantă, spre exemplu, cele cu vitamina C oferă luminozitate, iar cele cu vitamina A favorizează regenerarea celulelor.

Echipa mea a folosit surse naturale dintre cele mai eficiente pentru a crea o gamă de serumuri ce conțin aceste vitamine, care completează perfect efectele pozitive ale suplimentelor naturale din gama Decottopia sau opțiunile sănătoase din Dieta Tisanoreica.

Avem, spre exemplu, un tratament intensiv antioxidant pe bază de vitamina E pură cu uleiuri vegetale activate enzimatic. VITAMIN E BOOSTER SERUM este un ser antioxidant puternic, capabil să combată acțiunea dăunătoare a radicalilor liberi. Ideal pentru restabilirea echilibrului natural al pielii sănătoase, conferindu-i un aspect plăcut catifelat. Exercită o acțiune protectoare, hidratantă, calmantă, previne daunele cauzate de foto-îmbătrânire, combate uscăciunea cauzată de expunerea la soare și contribuie la repararea fibrelor elastice.

De asemenea, un tratament intensiv împotriva ridurilor și pentru reînnoirea pielii, bazat pe vitamina A pură cu extract de coada șoricelului. VITAMIN A BOOSTER SERUM este un ser performant care favorizează reînnoirea celulelor pielii. Indicat pentru tipurile de piele îngroșată, grasă, mixtă, matură și cu pete. Exercită o acțiune de netezire, îmbunătățind aspectul porilor și al ridurilor, ajută pielea să rămână elastică și compactă, contribuie la conferirea unei culori omogene și a unei senzații de luminozitate sporită la nivelul pielii feței și gâtului, lasă pielea netedă, moale și mătăsoasă.

Related Posts

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutăți și lansări de tot felul. Iată ce ne-a…