Adriana Moscu ∙ February 6, 2020 ∙ 4 min read

Nu întotdeauna celebritățile apelează la bisturiu pentru a arăta ca scoase din cutie. Adesea, soluția este mult mai puțin invazivă: o dietă bazată exclusiv pe alimente de natură vegetală. Află care sunt starurile vegane de la Hollywood.

Dietele vegane au fost, de-a lungul timpului, contestate de o mulțime de  voci, mai mult sau mai puțin avizate: fie că nu sunt suficient de echilibrate, fie că prezintă o reală amenințare la adresa organismului, fie că nu sunt potrivite pentru toată lumea, că adevărul despre ele este trunchiat, că au efecte secundare care pot să apară în timp și care sunt ireversibile.

Totuși, valul tot mai mare de vedete și oameni obișnuiți care aleg să renunțe la orice fel de produse de origine animală face din dieta vegană un stil de viață care nu mai poate fi ignorat.

Bine-nțeles, ca să afli dacă ți se potrivește, primul pas pe care nu îl poți sări cu niciun chip este să consulți un medic nutriționist care să îți prescrie o dietă personalizată, în funcție de datele tale genetice și de istoricul medical. Cu sănătatea nu-i de glumă!

Până atunci, îți prezentăm câteva vedete de la Hollywood care au îmbrățișat deja acest stil alimentar, iar rezultatele bune, ba chiar formidabile – un ten fresh, o alură tinerească și un corp de invidiat – nu au întârziat să apară.

Natalie Portman

Vedeta din “V for Vendetta” și “Black Swan” este cunoscută pentru silueta sa filiformă. Ea are o dietă curată, iar la micul dejun mănâncă adesea avocado sau ovăz. Nu uită să-și ia suplimentele de vitamnia D și B12, pe care o dietă vegană nu le poate asigura.

Joaquin Phoenix

Mult aclamatul și premiatul star din “Joker” este vegan de la numai trei ani. El a declarat că a renunțat la carne după o excursie cu familia la pescuit. Este extrem de activ în a apăra drepturile animalelor și adesea recurge chiar la proteste extreme.

Benedict Cumberbatch

Talentatul actor din îndrăgitul serial “Shelock” a devenit vegan în timpul filmărilor la block buster-ul “Avengers”. În 2018, PETA l-a declarat Cel Mai Frumos Vegan, iar în 2016, pe coperta britanică a publicației GQ, a purtat cizme și un costum vegane.

Ariana Grande

Muza adolescenților din întreaga lume a declarat în repetate rânduri că se simte mai atașată de animale, decât de oameni. În acest context, e de la sine înțeles că urmează o dietă vegană. Ea consideră că astfel își poate prelungi durata și calitatea vieții și poate deveni o persoană mai fericită.

Peter Dinklage

Interpretul celui mai iubit personaj din “Urzeala tronurilor” este și el adeptul veganismului. Puțini știu că atunci când trebuia să filmeze scene care includeau ospățuri cu muuuultă carne, actorul cerea ca meniul să îi fie înlocuit cu tofu. Un truc simplu și de efect!

Liam Hemsworth

Arătosul fost soț al frumoasei Miley Cyrus mai păstrează cu aceasta un singur aspect în comun: dieta vegană. Dacă mariajul lor nu a rezistat mai mult de un an, convingerile lor alimentare, da. El spune că forma fizică excelentă este principalul motiv pentru care continuă să țină această dietă.

Miley Cyrus

Nu puteam vorbi, în continuare, decât despre “the one and only” Miley Cyrus. Deși aparițiile sale sunt mai mult decât provocatoare, cea mai mare provocare din viața ei rămâne decizia de a trece la veganism. Starul din “Hannah Montana” este, cum altfel, și o înfocată apărătoare a animalelor.

Gisele Bundchen

Supermodelul și-a convins întreaga familie să adopte o dietă vegană. Ea consideră că acest stil de viață nu doar te menține sănătos, ci te transformă într-un om mai bun, mai empatic. Și, desigur, ajută la însănătoșirea Planetei.

Beyoncé

După ce a avut o tentativă de 22 de zile de-a trece la veganism împreună cu soțul său, Jay Z, în 2013, diva Beyoncé a revenit la decizie în 2018. Să sperăm că de data aceasta va ține mai mult.

Bill Clinton

Fostul președinte american a devenit vegan în urma unei probleme de sănătate. În 2010, el a suferit o operație chirurgicală care l-a determinat să aleagă o alimentație sănătoasă care să-l ajute, astfel, să se bucure de nepoți.

Jessica Chastain

După ani de când a devenit vegană, Jessica se bucură de un ten mai tânăr și de energie debordantă. Deși a declarat că o asemenea dietă nu era, pe vremuri, în planurile sale, a decis să-și asculte organismul și bine a făcut.

Jason Mraz

Cântărețul ale cărui piese îți smulg întotdeauna un oftat a optat pentru o alimentație raw-vegană la sugestiile unui membru al trupei sale, suferind de diabet. Nu regretă nicio clipă decizia luată.

Foto: Hepta

Related Posts

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…

Tentacule de caracatiță cu cartofi copți. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Chef Adi Hădean ne propune o rețetă de vară, specială pentru iubitorii de fructe de mare. Pentru caracatiță: …

Simone Ashley (Bridgerton): „Kate își adoră căsnicia, îl adoră pe Anthony și este încântată de experiența vieții petrecute alături de el.‟

Netflix a lansat astăzi cea de-a doua parte din sezonul III din Bridgerton, iar lucrurile sunt acum mai…

Fiecare membru al formației Beatles va avea propriul său film biografic

The Beatles vor avea parte nu de unul, ci de patru filme biografice, câte unul dedicat fiecărui memebru…

Elton John își expune impresionanta colecție de fotografii la muzeul Victoria & Albert din Londra

Elton John își va expune impresionanta colecție de fotografii la muzeul Victoria & Albert din Londra. Peste 300…

La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024

Avon România, în colaborare cu Asociația Anais, organizație dedicată promovării și apărării drepturilor femeilor, copiilor și tinerilor, lansează…