Alina Burlacu ∙ September 20, 2023 ∙ 3 min read

Câștigătoarea premiului Oscar, celebra actriță Sophia Loren a împlinit 89 de ani, astăzi, pe 20 septembrie.

După lansarea, în 2014, a cărții autobiografice Yesterday, Today, Tomorrow: My Life, mai sunt puține lucruri neștiute sau nespuse încă despre celebra actriță. Chiar și așa, am făcut o listă cu 10 lucruri pe care nu le știai despre Sophia Loren.

Sophia Loren este o expertă în scrabble și chiar l-a învins pe Richard Burton în timp ce erau pe platourile de filmare pentru „The Voyage”. „Știu, este greu de acceptat. În ciuda cunoștințelor sale imense și a vocabularului imens, el a cedat în fața supremației mele”, a declarat actrița.

Porecla ei din copilărie era scobitoare. În copilărie, Sophia era extrem de timidă și atât de slabă încât unii copii o numeau scobitoare.

Sofia a respins cererea în căsătorie a lui Cary Grant. Cary Grant i-a cerut Sophiei Loren să se căsătorească cu el la sfârșitul filmărilor din „The Pride & the Passion”. Grant avea 52 de ani, iar Sophia doar 22. Deși l-a refuzat, ei au rămas buni prieteni. 

Mai târziu, Sofia s-a căsătorit cu producătorul italian Carlo Ponti, căruia i-a fost fidelă pe parcursul întregii relații.

Sophia Loren a petrecut 17 nopți în închisoare. Sophia a fost condamnată la 30 de zile de închisoare pentru presupusă evaziune fiscală în 1980. A avut de ales între a nu se mai întoarce niciodată în Italia, unde locuia familia ei, sau a ispăși o pedeapsă cu închisoarea. Ea a ajuns să ispășească 17 zile din pedeapsă și apoi a fost eliberată și pusă în arest la domiciliu, conform ABCNews.

Actrița a fost victima unui jaf de bijuterii. Sophia stătea într-o căsuță din Country Club (Hertfordshire, Anglia), în timp ce filma „The Millionaires” cu Peter Sellers, când un hoț, cunoscut sub numele de Pisica, a intrat într-o noapte în camera ei și i-a furat toate bijuteriile. Într-o pauză a filmării, Peter Sellers i-a înmânat un pachet mic, care conținea o broșă frumoasă, pe care colegii ei i-au dat-o pentru a o consola.

Sophia Loren a fost la un pas de moarte. În timp ce filma „Legend of the Lost” cu John Wayne și Rossano Brazzi, Sofia stătea într-un mic hotel care avea o sobă pe gaz. S-a trezit noaptea cu o durere de cap puternică, confuză. „Am reușit să mă târesc în genunchi până la ușă și să o deschid, dar apoi m-am prăbușit.” Iar co-starul, actorul italian, Rossano Brazzi, care se afla în sală, a salvat-o.

Actrița își arde jurnalul personal în fiecare an. Vedeta ține un jurnal personal, dar îl arde la sfârșitul fiecărui an. Ea i-a spus lui Chris Connelly de la ABC News într-un interviu la „Good Morning America” că este ceva ce îi place „să păstreze privat”.

Este rudă cu o actriță din „Rizzoli & Isles”. Loren și soțul, producătorul de film Carlo Ponti, au fost căsătoriți timp de 56 de ani, înainte ca acesta să moară la vârsta de 94 de ani în Elveția. Au avut doi copii, Carol Jr., care este dirijor de orchestră, și Eduardo, care este regizor și se întâmplă să fie căsătorit cu actrița Sasha Alexander, care joacă în serialul TV „Rizzoli & Isles”. (De asemenea, are patru nepoți — Lucia, Vittorio, Leonardo și Beatrice).

Sophia Loren are o legătură specială cu Gregory Peck. În 1963, Sophia Loren i-a oferit lui Gregory Peck un Oscar pentru cel mai bun actor pentru munca sa din „To Kill a Mockingbird”. Douăzeci și opt de ani mai târziu, în 1991, Peck i-a oferit premiul Cecil B. DeMille pentru întreaga viață.

Foto: Hepta.

Related Posts

The Timeless Pirelli

Sfârșitul anului a adus cu el și lansarea iconicului calendar Pirelli, a 50-a ediție, lansare care a avut…

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretul desertului-vedetă de pe Masa de Crăciun

Ai intrat deja în febra Sărbătorilor? De la cadouri până la preparatele cu care îi surprinzi pe cei…

Taylor Swift a fost desemnată Personalitatea Anului de publicația Time

Nu e nicio surpriză în alegerea publicației Time pentru Personalitatea Anului 2023. Taylor Swift (33 de ani) primește…

De Crăciun, Stella Artois continuă să aducă prietenii și familiile împreună

Îmi amintesc cu claritate Crăciunurile copilăriei, cea mai așteptată și frumoasă perioada a anului, când găseam dimineața bradul…

Angelina Jolie revine în Maleficent, partea a treia

Angelina Jolie (48 de ani) anunță că revine în rolul ei de succes, Maleficent, partea a treia, după…

Peste 140 000 de vizitatori în weekend-ul prelungit de deschidere al “WEST SIDE CHRISTMAS MARKET”, târgul de Crăciun organizat de UNTOLD UNIVERSE

Spectacol cu focuri de artificii, zeci de mii de luminițe de Crăciun și concerte Fuego și Gașca Zurli…

Cele mai bune filme ale anului 2023

Cele mai importante publicații internaționale au realizat clasamente cu cele mai bune filme ale anului 2023. Anul care…

Actorul de origine română Sebastian Stan, în rolul vieții lui

Sebastian Stan (41de ani), actor de origine română, născut la Constanța, este unul dintre cei mai apreciați de…

Teatru de păpuși, colinde și ateliere de artă pentru toată familia, între 6-22 decembrie, la Art Safari Christmas Edition

Palatul Dacia-România de pe Lipscani se transformă în casa lui Moș Crăciun și găzduiește cel mai distractiv eveniment…