Alina Burlacu ∙ September 20, 2023 ∙ 3 min read

Câștigătoarea premiului Oscar, celebra actriță Sophia Loren a împlinit 89 de ani, astăzi, pe 20 septembrie.

După lansarea, în 2014, a cărții autobiografice Yesterday, Today, Tomorrow: My Life, mai sunt puține lucruri neștiute sau nespuse încă despre celebra actriță. Chiar și așa, am făcut o listă cu 10 lucruri pe care nu le știai despre Sophia Loren.

Sophia Loren este o expertă în scrabble și chiar l-a învins pe Richard Burton în timp ce erau pe platourile de filmare pentru „The Voyage”. „Știu, este greu de acceptat. În ciuda cunoștințelor sale imense și a vocabularului imens, el a cedat în fața supremației mele”, a declarat actrița.

Porecla ei din copilărie era scobitoare. În copilărie, Sophia era extrem de timidă și atât de slabă încât unii copii o numeau scobitoare.

Sofia a respins cererea în căsătorie a lui Cary Grant. Cary Grant i-a cerut Sophiei Loren să se căsătorească cu el la sfârșitul filmărilor din „The Pride & the Passion”. Grant avea 52 de ani, iar Sophia doar 22. Deși l-a refuzat, ei au rămas buni prieteni. 

Mai târziu, Sofia s-a căsătorit cu producătorul italian Carlo Ponti, căruia i-a fost fidelă pe parcursul întregii relații.

Sophia Loren a petrecut 17 nopți în închisoare. Sophia a fost condamnată la 30 de zile de închisoare pentru presupusă evaziune fiscală în 1980. A avut de ales între a nu se mai întoarce niciodată în Italia, unde locuia familia ei, sau a ispăși o pedeapsă cu închisoarea. Ea a ajuns să ispășească 17 zile din pedeapsă și apoi a fost eliberată și pusă în arest la domiciliu, conform ABCNews.

Actrița a fost victima unui jaf de bijuterii. Sophia stătea într-o căsuță din Country Club (Hertfordshire, Anglia), în timp ce filma „The Millionaires” cu Peter Sellers, când un hoț, cunoscut sub numele de Pisica, a intrat într-o noapte în camera ei și i-a furat toate bijuteriile. Într-o pauză a filmării, Peter Sellers i-a înmânat un pachet mic, care conținea o broșă frumoasă, pe care colegii ei i-au dat-o pentru a o consola.

Sophia Loren a fost la un pas de moarte. În timp ce filma „Legend of the Lost” cu John Wayne și Rossano Brazzi, Sofia stătea într-un mic hotel care avea o sobă pe gaz. S-a trezit noaptea cu o durere de cap puternică, confuză. „Am reușit să mă târesc în genunchi până la ușă și să o deschid, dar apoi m-am prăbușit.” Iar co-starul, actorul italian, Rossano Brazzi, care se afla în sală, a salvat-o.

Actrița își arde jurnalul personal în fiecare an. Vedeta ține un jurnal personal, dar îl arde la sfârșitul fiecărui an. Ea i-a spus lui Chris Connelly de la ABC News într-un interviu la „Good Morning America” că este ceva ce îi place „să păstreze privat”.

Este rudă cu o actriță din „Rizzoli & Isles”. Loren și soțul, producătorul de film Carlo Ponti, au fost căsătoriți timp de 56 de ani, înainte ca acesta să moară la vârsta de 94 de ani în Elveția. Au avut doi copii, Carol Jr., care este dirijor de orchestră, și Eduardo, care este regizor și se întâmplă să fie căsătorit cu actrița Sasha Alexander, care joacă în serialul TV „Rizzoli & Isles”. (De asemenea, are patru nepoți — Lucia, Vittorio, Leonardo și Beatrice).

Sophia Loren are o legătură specială cu Gregory Peck. În 1963, Sophia Loren i-a oferit lui Gregory Peck un Oscar pentru cel mai bun actor pentru munca sa din „To Kill a Mockingbird”. Douăzeci și opt de ani mai târziu, în 1991, Peck i-a oferit premiul Cecil B. DeMille pentru întreaga viață.

Foto: Hepta.

Related Posts

Gisele Bündchen, ghinion în dragoste, noroc în carieră

Supermodelul brazilian, Gisele Bündchen apare într-o nouă campanie Balmain. În vârstă de 43 de ani, Gisele este imagine…

NOSTALGIA anunță parteneriatul cu eSolutions și lansează aplicația oficială a festivalului

NOSTALGIA, festivalul care celebrează viața și distracția pentru toate generațiile, anunță parteneriatul cu eSolutions, companie digitală premium în…

„Fă bani! Câștigă! Fii numărul 1 în lume!”. „Atât de simplu!”

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au venit pentru prima dată în România fiind invitați să…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…