Monica Cismaru ∙ November 11, 2020 ∙ 2 min read

Anya Taylor-Joy

Anya Taylor-Joy (24 de ani) este protagonista celui mai apreciat serial la ora actuală de pe Netflix, The Queen’s Gambit, povestea fictivă a lui Beth Harmon, o jucătoare de șah genială.

 

Anya Taylor-Joy este o actriță consacrată, care a înregistrat succes după succes până la mult lăudatul The Queen’s Gambit, dar cea mai recentă producție de-ale sale i-a adus un val imens de popularitate. Anya Taylor-Joy a mai jucat în The Witch, Peaky Blinders, Split și în recenta ecranizare a romanului lui Jane Austen, Emma.

Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre revelația momentului, Anya Taylor-Joy:

 

Înainte de a interpreta rolul lui Beth Harmon The Queen’s Gambit, Anya Taylor-Joy nu știa să joace șah și a avut câteva sesiuni de antrenamente cu legendele șahului – Bruce Pandolfini și  Garry Kasparov.

Anya Taylor-Joy

The Queen’s Gambit

Acrița a povestit într-un interviu că învăța ”coregrafia mișcărilor” de pe tabla de șah cu cinci minute înainte ca acestea să fie filmate și că nu încerca să le înțeleagă, deoarece ar fi luat-o razna.

Anya Taylor-Joy a mai spus că personajul Beth Harmon este cel mai apropiat de sufletul ei și că le unește cumva spiritul solitar, chiar dacă actrița provine dintr-o familie numeroasă – ea e cea mai mică dintre cei șase copii ai familiei.

Anya Taylor-Joy s-a născut la Miami, apoi familia ei s-a mutat la Buenos Aires și apoi la Londra. Acolo, micuța Anya nu s-a adaptat imediat și a refuzat să vorbească engleza un timp ca semn de protest.

Mama  ei are descendență asud-africană, engleză și spaniola, iar tatăl ei este scoțiano-argentianian.

La 16 ani, Anya Taylor-Joy fost remarcată de un agent de talente în fața magazinului Harrod’s și a început să lucreze ca model, iar apoi a început să meargă la audiții pentru filme. Cariera ei ca actriță a început cu nenumărate respingeri la castinguri, dintre care cea mai notabilă a fost cea pentru un rol în Maleficent.

Anya Taylor-Joy

Totuși, norocul i-a surâs în 2015, când a fost distribuită în horror-ul The Witch, care s-a bucurat de succes. Au urmat apoi tot două producții horror, Split și Glass, care i-au adus porecla de Scream Queen, dată mai ales actrițelor care se afirmă în filme horror.

The Witch 

 

Ca fost model, Anya Taylor-Joy apreciază creațiile de designer – mai ales Gucci, dar, în aceeași măsură, adoră să meargă prin magazinele vintage și are o garderobă întreagă formată din astfel de haine.

Emma 

 

Unul dintre idolii ei este actrița Liv Tyler, pe care a admirat-o în filmul ei favorit, Empire Records.

Următorul film în care va putea fi urmărită Anya Taylor-Joy este horror-ul psihologic Last Night In Soho, care se va lansa în aprilie 2021.

 

Foto: Hepta, Netflix

Related Posts

Filosofia de viață și de frumusețe a lui Anne Hathaway

Anne Hathaway este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood. La 40 de ani, vedeta a…

Colecția de artă a lui Gérard Depardieu, scoasă la licitație

În septembrie, aproape 250 de lucrări (sculpturi, picturi și desene) din colecția de artă a lui Gérard Depardieu…

Cindy Crawford povestește cum a schimbat-o mariajul cu Richard Gere

Cindy Crawford (57 de ani) s-a căsătorit cu Richard Gere (74 de ani) la vârsta de doar 22…

Power Couples – Regele Charles și Camilla, alături de Emmanuel și Brigitte Macron

Regele Charles III, alături de Regina Camilla, se află zilele acestea într-o vizită oficială în Franța, unde îl…

„Obiectivul ar trebui să fie găsirea unui echilibru în care designerii și AI-ul conclucrează”, spune Isabel Regino, Senior Brand Strategist & Marketing Manager

„AI nu este un substitut pentru creativitatea umană, imaginație și gândire critică” crede Isabel Regino, Senior Brand Strategist…

10 lucruri pe care nu le știai despre Sophia Loren (în afară de faptul că azi împlinește 89 de ani)

Câștigătoarea premiului Oscar, celebra actriță Sophia Loren a împlinit 89 de ani, astăzi, pe 20 septembrie. După lansarea,…

Jennifer Aniston: ”Arăt mai bine acum decât la 20 de ani!”

Jennifer Aniston a acordat un interviu despre rutina ei de fitness, pe care o compară cu cea din…

Shannen Doherty, Brenda din Beverly Hills, 90210, în lacrimi

O parte dintre vedetele serialului pentru adolescenți extrem de popular în anii ’90, Beverly Hills, 90210 s-au reunit…

Upgrade Education, consiliere educațională pentru elevii care vor să studieze la universități de top din străinătate (P)

Upgrade Education este o firma de consiliere educațională care oferă sprijin elevilor care își doresc să studieze la…

Irina Bossy Ghica: Anul acesta, Karpatia Horse Show aduce puncte de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Irina Bossy Ghica, stră-strănepoata lui Ion Ghica și a lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, este moștenitoarea domeniului Cantacuzino de…