Tort cremă de zahăr ars cu mere și nuci. Rețeta recomandată de Adi Hădean

Tortul cu cremă de zahăr ars, mere și nuci e fix genul acela de prăjitură: miroase a caramel și mere coapte, aduce aminte de duminicile liniștite și de bucuria împărtășită dintr-o felie dulce.
Este un tort spectaculos la vedere, dar surprinzător de simplu la pregătire. Straturile lui spun povestea: crema fină de zahăr ars, merele caramelizate cu nuci crocante și blatul de cacao moale care ține totul împreună.
Ingrediente pentru Tort cremă de zahăr ars cu mere și nuci:
Pentru caramel: 250–300 g zahăr
Pentru cremă + mere și nuci:10 ouă mari, 1 L lapte (sau până la 1,2 L pentru o cremă mai moale), 200–220 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat sau esență de vanilie, 6–7 mere mari (curățate și feliate subțire), 100–150 g nuci (rupte bucăți, nu măcinate fin).
Pentru blat de cacao: 4 ouă, 120 g zahăr, 80 ml ulei, 80 ml lapte, 120 g făină, 30 g cacao, 1 linguriță praf de copt, un praf de sare.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Tortul cu cremă de zahăr ars, mere și nuci e fix genul acela de prăjitură: miroase a caramel și mere coapte, aduce aminte de duminicile liniștite și de bucuria împărtășită dintr-o felie dulce.
Este un tort spectaculos la vedere, dar surprinzător de simplu la pregătire. Straturile lui spun povestea: crema fină de zahăr ars, merele caramelizate cu nuci crocante și blatul de cacao moale care ține totul împreună.
Ingrediente pentru Tort cremă de zahăr ars cu mere și nuci:
Pentru caramel: 250–300 g zahăr
Pentru cremă + mere și nuci:10 ouă mari, 1 L lapte (sau până la 1,2 L pentru o cremă mai moale), 200–220 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat sau esență de vanilie, 6–7 mere mari (curățate și feliate subțire), 100–150 g nuci (rupte bucăți, nu măcinate fin).
Pentru blat de cacao: 4 ouă, 120 g zahăr, 80 ml ulei, 80 ml lapte, 120 g făină, 30 g cacao, 1 linguriță praf de copt, un praf de sare.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!