Tort aromat de turtă dulce și cremă fină de alune

Chef Adrian Hădean ne recomandă un tort aromat și ușor, cu un blat condimentat și o cremă de mascarpone și alune. Decorul din turtă dulce va face cu siguranță deliciul copiilor, și va fi primul ronțăit de pe tort.
Ingrediente pentru tort
- 200 g zahăr brun
- 200 g unt
- 350 g făină
- 200 ml lapte
- O linguriță de praf de copt
- 3 ouă
- Scorțișoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir (toate pudră), vanilie
- 750 g mascarpone
- 300 ml frișcă lichidă
- 200 g alune de pădure prăjite, măcinate
Ingrediente pentru turtă dulce
- 300 g făină
- 100 g unt
- 200 g miere
- 3 ouă
- Scorțișoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir (toate pudră), vanilie
- O linguriță de praf de copt

Modul de preparare
Blaturile aromate pentru tort
Am pregătit toate ingredientele pentru blaturi, atât pentru a fi la temperatura camerei, cât și pentru o organizare eficientă – căutatul prin cămară după ceva ce lipsește în timpul pregătitului mă poate încurca puțin. Am pregătit cuptorul, și l-am preîncălzit la 180 de grade.


În robotul de bucătărie am amestecat untul moale cu zahărul brun, cam cinci minute, până când am obținut o spumă pală. Am adăugat, pe rând, ouăle, și le-am încorporat în untul cu zahăr, și vanilia.

Chef Adrian Hădean ne recomandă un tort aromat și ușor, cu un blat condimentat și o cremă de mascarpone și alune. Decorul din turtă dulce va face cu siguranță deliciul copiilor, și va fi primul ronțăit de pe tort.
Ingrediente pentru tort
- 200 g zahăr brun
- 200 g unt
- 350 g făină
- 200 ml lapte
- O linguriță de praf de copt
- 3 ouă
- Scorțișoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir (toate pudră), vanilie
- 750 g mascarpone
- 300 ml frișcă lichidă
- 200 g alune de pădure prăjite, măcinate
Ingrediente pentru turtă dulce
- 300 g făină
- 100 g unt
- 200 g miere
- 3 ouă
- Scorțișoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir (toate pudră), vanilie
- O linguriță de praf de copt

Modul de preparare
Blaturile aromate pentru tort
Am pregătit toate ingredientele pentru blaturi, atât pentru a fi la temperatura camerei, cât și pentru o organizare eficientă – căutatul prin cămară după ceva ce lipsește în timpul pregătitului mă poate încurca puțin. Am pregătit cuptorul, și l-am preîncălzit la 180 de grade.


În robotul de bucătărie am amestecat untul moale cu zahărul brun, cam cinci minute, până când am obținut o spumă pală. Am adăugat, pe rând, ouăle, și le-am încorporat în untul cu zahăr, și vanilia.