Tartă cu mult praz. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

127972902_382123423239695_2643715764972623838_n

Prazul este leguma pe care ori o iubești ori ba. E bine că suntem români și ne cam place prazul, cel puțin mie, spune Chef Adrian Hădean. Astăzi ne recomandă o rețetă de tartă, perfectă pentru acest sezon!

Ingrediente pentru aluat
  • 160 g făină
  • 80 g unt nesărat cu 82%grasime
  • 3 g de sare
  • 20 ml de apă
Ingrediente tartă
  • 500 g praz, tăiat mărunt și călit (lăsați câteva fire crude pentru asamblare)
  • 150 g șuncă afumată, cubulețe
  • 200 g brânză de capră
  • 3 ouă medii
  • 150 ml de smântână lichidă, 35%grasime
  • 150 ml de smântână fermentată, 15%grasime
  • 1 linguriță și jumătate de sare
  • Puțin muștar cu chili (opțional)
  • Puțin piper.

Preparare

Tarta asta conține mult praz, să fie pe gustul meu, poate și al vostru. Aluatul se prepară destul de simplu, formând o textură nisipoasă din făină, sare și untul rece. Încorporez apoi apa și dau alutaul la rece. Două ore mai târziu, îl întind cu 2 centimetri mai mare decât forma de tartă, îl presez bine pe tavă și îl coc, folosind o mână sănătoasă de fasole pe post de greutăți, pentru 30 de minute.

CITESTE AICI CONTINUAREA RETETEI!

127972902_382123423239695_2643715764972623838_n

Prazul este leguma pe care ori o iubești ori ba. E bine că suntem români și ne cam place prazul, cel puțin mie, spune Chef Adrian Hădean. Astăzi ne recomandă o rețetă de tartă, perfectă pentru acest sezon!

Ingrediente pentru aluat
  • 160 g făină
  • 80 g unt nesărat cu 82%grasime
  • 3 g de sare
  • 20 ml de apă
Ingrediente tartă
  • 500 g praz, tăiat mărunt și călit (lăsați câteva fire crude pentru asamblare)
  • 150 g șuncă afumată, cubulețe
  • 200 g brânză de capră
  • 3 ouă medii
  • 150 ml de smântână lichidă, 35%grasime
  • 150 ml de smântână fermentată, 15%grasime
  • 1 linguriță și jumătate de sare
  • Puțin muștar cu chili (opțional)
  • Puțin piper.

Preparare

Tarta asta conține mult praz, să fie pe gustul meu, poate și al vostru. Aluatul se prepară destul de simplu, formând o textură nisipoasă din făină, sare și untul rece. Încorporez apoi apa și dau alutaul la rece. Două ore mai târziu, îl întind cu 2 centimetri mai mare decât forma de tartă, îl presez bine pe tavă și îl coc, folosind o mână sănătoasă de fasole pe post de greutăți, pentru 30 de minute.

CITESTE AICI CONTINUAREA RETETEI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă