Tartă cu mult praz. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Prazul este leguma pe care ori o iubești ori ba. E bine că suntem români și ne cam place prazul, cel puțin mie, spune Chef Adrian Hădean. Astăzi ne recomandă o rețetă de tartă, perfectă pentru acest sezon!
Ingrediente pentru aluat
- 160 g făină
- 80 g unt nesărat cu 82%grasime
- 3 g de sare
- 20 ml de apă
Ingrediente tartă
- 500 g praz, tăiat mărunt și călit (lăsați câteva fire crude pentru asamblare)
- 150 g șuncă afumată, cubulețe
- 200 g brânză de capră
- 3 ouă medii
- 150 ml de smântână lichidă, 35%grasime
- 150 ml de smântână fermentată, 15%grasime
- 1 linguriță și jumătate de sare
- Puțin muștar cu chili (opțional)
- Puțin piper.
Preparare
Tarta asta conține mult praz, să fie pe gustul meu, poate și al vostru. Aluatul se prepară destul de simplu, formând o textură nisipoasă din făină, sare și untul rece. Încorporez apoi apa și dau alutaul la rece. Două ore mai târziu, îl întind cu 2 centimetri mai mare decât forma de tartă, îl presez bine pe tavă și îl coc, folosind o mână sănătoasă de fasole pe post de greutăți, pentru 30 de minute.

Prazul este leguma pe care ori o iubești ori ba. E bine că suntem români și ne cam place prazul, cel puțin mie, spune Chef Adrian Hădean. Astăzi ne recomandă o rețetă de tartă, perfectă pentru acest sezon!
Ingrediente pentru aluat
- 160 g făină
- 80 g unt nesărat cu 82%grasime
- 3 g de sare
- 20 ml de apă
Ingrediente tartă
- 500 g praz, tăiat mărunt și călit (lăsați câteva fire crude pentru asamblare)
- 150 g șuncă afumată, cubulețe
- 200 g brânză de capră
- 3 ouă medii
- 150 ml de smântână lichidă, 35%grasime
- 150 ml de smântână fermentată, 15%grasime
- 1 linguriță și jumătate de sare
- Puțin muștar cu chili (opțional)
- Puțin piper.
Preparare
Tarta asta conține mult praz, să fie pe gustul meu, poate și al vostru. Aluatul se prepară destul de simplu, formând o textură nisipoasă din făină, sare și untul rece. Încorporez apoi apa și dau alutaul la rece. Două ore mai târziu, îl întind cu 2 centimetri mai mare decât forma de tartă, îl presez bine pe tavă și îl coc, folosind o mână sănătoasă de fasole pe post de greutăți, pentru 30 de minute.