Tartă cu cidru de mere. Recomandarea lui Adi Hădean

Untitled collage - 2021-04-01T142517.504

Chef Adi Hădean vine în întâmpinarea celor care s-ar delecta cu o tartă rustica, la orice oră. O tartă cu cremă de cidru de mere, o tartă savuroasă, răcoroasă, garnisită cu smântână, felii de măr si pudrată cu scorțișoară.

Ingrediente:

1.Pentru aluat: 270 gr faină, 1 lingură amidon de porumb, 1 lingură zahăr, un praf de sare, 180 gr unt gras rece, 3 linguri lapte rece, 1 lingură oțet de mere.

2.Pentru cremă: 300 ml cidru de mere, 200 gr zahăr, 100 ml smântână grasă, un praf de sare, 4 oua, esență de vanilie, coaja rasă de la 1 portocală.

În plus: 200 ml smântână pentru frișcă, pudră de scorțișoară, topping de caramel (opțional).

Mod de preparare:

Aluat: În bolul unui robot de bucătărie, am adăugat pe rând:  făina, sarea, amidonul și zahărul și am lăsat robotul să-și facă treaba, câteva secunde, până am obținut o compoziție nisipoasă. Am adăugat laptele și oțetul și am mai dat drumul la robot, până am obținut o compoziție închegată. Am transferat aluatul pe suprafața de lucru și l-am adunat într-o formă dreptunghiulară.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Untitled collage - 2021-04-01T142517.504

Chef Adi Hădean vine în întâmpinarea celor care s-ar delecta cu o tartă rustica, la orice oră. O tartă cu cremă de cidru de mere, o tartă savuroasă, răcoroasă, garnisită cu smântână, felii de măr si pudrată cu scorțișoară.

Ingrediente:

1.Pentru aluat: 270 gr faină, 1 lingură amidon de porumb, 1 lingură zahăr, un praf de sare, 180 gr unt gras rece, 3 linguri lapte rece, 1 lingură oțet de mere.

2.Pentru cremă: 300 ml cidru de mere, 200 gr zahăr, 100 ml smântână grasă, un praf de sare, 4 oua, esență de vanilie, coaja rasă de la 1 portocală.

În plus: 200 ml smântână pentru frișcă, pudră de scorțișoară, topping de caramel (opțional).

Mod de preparare:

Aluat: În bolul unui robot de bucătărie, am adăugat pe rând:  făina, sarea, amidonul și zahărul și am lăsat robotul să-și facă treaba, câteva secunde, până am obținut o compoziție nisipoasă. Am adăugat laptele și oțetul și am mai dat drumul la robot, până am obținut o compoziție închegată. Am transferat aluatul pe suprafața de lucru și l-am adunat într-o formă dreptunghiulară.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă