Ruladă cu cremă de vanilie și zmeură

Untitled collage - 2022-02-17T141802.974

Weekendul este perfect pentru a încerca o rețetă nouă. Chef Adi Hădean ne propune un desert cu un aspect elegant și un gust pe măsură. Iată pașii către rulada cu cremă de vanilie și gem de zmeură!

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 3 ouă întregi
  • 120 g zahăr
  • 25 g făină de grâu și 25 g amidon
  • o păstaie de vanilie
  • un praf de sare
  • 150 g unt moale

Ingrediente pentru blat:

  • 3 ouă
  • 75 g făină
  • un praf de sare
  • un plic zahăr vanilat
  • 75 g zahăr
  • 25 g făină de migdale
  • 20 g unt
  • 150 gr. gem de zmeură.

Mod de preparare cremă:

Am pus la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie (despicată pe lungime, cu semințele scoase). Într-un castron am spart ouăle, am adăugat zahărul și sarea și am omogenizat cu ajutorul unui mixer. La final am adăugat și agenții de îngroșare. În tot acest timp s-a încălzit și laptele pe care l-am turnat în fir peste compoziția de ou cu zahăr. Am procedat astfel ca să nu expun ouăle la un șoc termic și să se gătească înainte să ajungă în cremă.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI

Untitled collage - 2022-02-17T141802.974

Weekendul este perfect pentru a încerca o rețetă nouă. Chef Adi Hădean ne propune un desert cu un aspect elegant și un gust pe măsură. Iată pașii către rulada cu cremă de vanilie și gem de zmeură!

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 3 ouă întregi
  • 120 g zahăr
  • 25 g făină de grâu și 25 g amidon
  • o păstaie de vanilie
  • un praf de sare
  • 150 g unt moale

Ingrediente pentru blat:

  • 3 ouă
  • 75 g făină
  • un praf de sare
  • un plic zahăr vanilat
  • 75 g zahăr
  • 25 g făină de migdale
  • 20 g unt
  • 150 gr. gem de zmeură.

Mod de preparare cremă:

Am pus la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie (despicată pe lungime, cu semințele scoase). Într-un castron am spart ouăle, am adăugat zahărul și sarea și am omogenizat cu ajutorul unui mixer. La final am adăugat și agenții de îngroșare. În tot acest timp s-a încălzit și laptele pe care l-am turnat în fir peste compoziția de ou cu zahăr. Am procedat astfel ca să nu expun ouăle la un șoc termic și să se gătească înainte să ajungă în cremă.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă