Prăjitură cu griș și sirop de portocale. Rețetă recomandată de Adi Hădean

Untitled collage (34)

A venit momentul să încercați un desert pe cât de simplu de făcut, pe atât de gustos și aromat. O prăjitură cu griș și sirop de portocale care să vă încânte papilele gustative și să vă facă sufletul să danseze.

Ingrediente pentru blatul de prăjitură cu griș:

  • 4 ouă, la temperatura camerei
  • 100 gr zahăr
  • 3 linguri ulei de măsline
  • Coaja rasă de la 2 portocale
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 150 gr griș
  • 65 gr făină
  • Un plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • Extract de vanilie

Ingrediente pentru siropul de portocale:

  • Sucul de la 2 portocale
  • 200 gr zahăr
  • 150 gr miere
  • 300 ml apă
Ingrediente prăjitură cu griș

Metoda pregătire blat cu griș:

Pentru început am setat cuptorul la 175 de grade, căldură sus și jos.

Apoi, în bolul unui mixer am pus zahărul și ouăle și le-am mixat câteva minute până și-au dublat volumul, iar culoarea a devenit de un galben pal.

Blat cu griș

Apoi am adăugat uleiul de măsline, coaja rasă de portocale și cea de lămâie și extractul de vanilie. Am continuat să mixez 2-3 minute.

CITESTE CONTINUAREA AICI!

Untitled collage (34)

A venit momentul să încercați un desert pe cât de simplu de făcut, pe atât de gustos și aromat. O prăjitură cu griș și sirop de portocale care să vă încânte papilele gustative și să vă facă sufletul să danseze.

Ingrediente pentru blatul de prăjitură cu griș:

  • 4 ouă, la temperatura camerei
  • 100 gr zahăr
  • 3 linguri ulei de măsline
  • Coaja rasă de la 2 portocale
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 150 gr griș
  • 65 gr făină
  • Un plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • Extract de vanilie

Ingrediente pentru siropul de portocale:

  • Sucul de la 2 portocale
  • 200 gr zahăr
  • 150 gr miere
  • 300 ml apă
Ingrediente prăjitură cu griș

Metoda pregătire blat cu griș:

Pentru început am setat cuptorul la 175 de grade, căldură sus și jos.

Apoi, în bolul unui mixer am pus zahărul și ouăle și le-am mixat câteva minute până și-au dublat volumul, iar culoarea a devenit de un galben pal.

Blat cu griș

Apoi am adăugat uleiul de măsline, coaja rasă de portocale și cea de lămâie și extractul de vanilie. Am continuat să mixez 2-3 minute.

CITESTE CONTINUAREA AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă