Prăjitură cu griș și sirop de portocale. Rețetă recomandată de Adi Hădean

A venit momentul să încercați un desert pe cât de simplu de făcut, pe atât de gustos și aromat. O prăjitură cu griș și sirop de portocale care să vă încânte papilele gustative și să vă facă sufletul să danseze.
Ingrediente pentru blatul de prăjitură cu griș:
- 4 ouă, la temperatura camerei
- 100 gr zahăr
- 3 linguri ulei de măsline
- Coaja rasă de la 2 portocale
- Coaja rasă de la o lămâie
- 150 gr griș
- 65 gr făină
- Un plic praf de copt
- Un praf de sare
- Extract de vanilie
Ingrediente pentru siropul de portocale:
- Sucul de la 2 portocale
- 200 gr zahăr
- 150 gr miere
- 300 ml apă

Metoda pregătire blat cu griș:
Pentru început am setat cuptorul la 175 de grade, căldură sus și jos.
Apoi, în bolul unui mixer am pus zahărul și ouăle și le-am mixat câteva minute până și-au dublat volumul, iar culoarea a devenit de un galben pal.

Apoi am adăugat uleiul de măsline, coaja rasă de portocale și cea de lămâie și extractul de vanilie. Am continuat să mixez 2-3 minute.

A venit momentul să încercați un desert pe cât de simplu de făcut, pe atât de gustos și aromat. O prăjitură cu griș și sirop de portocale care să vă încânte papilele gustative și să vă facă sufletul să danseze.
Ingrediente pentru blatul de prăjitură cu griș:
- 4 ouă, la temperatura camerei
- 100 gr zahăr
- 3 linguri ulei de măsline
- Coaja rasă de la 2 portocale
- Coaja rasă de la o lămâie
- 150 gr griș
- 65 gr făină
- Un plic praf de copt
- Un praf de sare
- Extract de vanilie
Ingrediente pentru siropul de portocale:
- Sucul de la 2 portocale
- 200 gr zahăr
- 150 gr miere
- 300 ml apă

Metoda pregătire blat cu griș:
Pentru început am setat cuptorul la 175 de grade, căldură sus și jos.
Apoi, în bolul unui mixer am pus zahărul și ouăle și le-am mixat câteva minute până și-au dublat volumul, iar culoarea a devenit de un galben pal.

Apoi am adăugat uleiul de măsline, coaja rasă de portocale și cea de lămâie și extractul de vanilie. Am continuat să mixez 2-3 minute.