Mousse de ciocolată cu cardamom şi portocală

Adi Hădean ne propune un desert simplu, aromatizat, pentru iubitorii de ciocolată- mousse de ciocolată cu cardamom şi portocală.
Ingrediente pentru mousse de ciocolată cu portocale şi cardamom
- 4 portocale netratate mari
- 4 ouă mari
- 150 g ciocolată amăruie, cu minimum 70% cacao
- 30 g unt moale
- 20 g zahăr pudră
- 1/2 linguriţă pudră de cardamom
- coajă de portocală rasă fin
Ingrediente pentru ganache de ciocolată şi frişcă
- 50 g ciocolată amăruie, cu minimum 70% cacao
- 150 ml smȃntȃnă lichidă pentru frişcă, cu minimum 35% grăsime
- 20 g zahăr pudră
- 1/2 linguriţă extract de vanilie
Ingrediente pentru biscuit de unt şi portocală
- 30 g făină albă
- 30 g zahăr pudră
- 30 g unt moale
- 20 ml suc de portocale

Preparare mousse de ciocolată cu portocale şi cardamom
Mai întȃi, am cȃntărit ingredientele pentru mousse. Am măcinat în mojar o jumătate de linguriţă de seminţe de cardamom verde. Am spălat bine portocalele şi am tăiat cȃte o treime din vȃrful fiecăreia. Am ras fin coaja de pe fiecare capac de portocală şi am pus-o deoparte.

Adi Hădean ne propune un desert simplu, aromatizat, pentru iubitorii de ciocolată- mousse de ciocolată cu cardamom şi portocală.
Ingrediente pentru mousse de ciocolată cu portocale şi cardamom
- 4 portocale netratate mari
- 4 ouă mari
- 150 g ciocolată amăruie, cu minimum 70% cacao
- 30 g unt moale
- 20 g zahăr pudră
- 1/2 linguriţă pudră de cardamom
- coajă de portocală rasă fin
Ingrediente pentru ganache de ciocolată şi frişcă
- 50 g ciocolată amăruie, cu minimum 70% cacao
- 150 ml smȃntȃnă lichidă pentru frişcă, cu minimum 35% grăsime
- 20 g zahăr pudră
- 1/2 linguriţă extract de vanilie
Ingrediente pentru biscuit de unt şi portocală
- 30 g făină albă
- 30 g zahăr pudră
- 30 g unt moale
- 20 ml suc de portocale

Preparare mousse de ciocolată cu portocale şi cardamom
Mai întȃi, am cȃntărit ingredientele pentru mousse. Am măcinat în mojar o jumătate de linguriţă de seminţe de cardamom verde. Am spălat bine portocalele şi am tăiat cȃte o treime din vȃrful fiecăreia. Am ras fin coaja de pe fiecare capac de portocală şi am pus-o deoparte.