Mousse de căpșuni și ciocolată albă. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Mousse de Căpșuni și Ciocolată Albă–sună exact ca esența parfumată a acestei luni, pe care am vrut să o surprind într-un pahar.
Adi Hădean ne propune un desert simplu, dar elegant, care adună în straturi gustul lunii mai: mousse de căpșuni parfumat, mousse catifelat de ciocolată albă și un decor dulce, cât o promisiune de vară – căpșuni proaspete feliate și firimituri fine de pișcot. Este genul de desert care pare complicat, dar se face cu pași simpli.
Ingrediente pentru 4-6 porții: Pentru mousse-ul de căpșuni: 400 g căpșuni proaspete (sau congelate), 250 ml smântână pentru frișcă, 2-3 linguri zahăr (în funcție de preferințe), 1 lingură zeamă de lămâie, jumătate pliculeț gelatină (5 g).
Pentru mousse-ul de ciocolată albă: 200 g ciocolată albă, 250 ml smântână pentru frișcă (50 ml pentru topit ciocolata, 200 ml pentru mixat), jumatate pliculeț gelatină (5 g).
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!
https://adihadean.ro/05/30/mousse-de-capsuni-si-ciocolata-alba

Mousse de Căpșuni și Ciocolată Albă–sună exact ca esența parfumată a acestei luni, pe care am vrut să o surprind într-un pahar.
Adi Hădean ne propune un desert simplu, dar elegant, care adună în straturi gustul lunii mai: mousse de căpșuni parfumat, mousse catifelat de ciocolată albă și un decor dulce, cât o promisiune de vară – căpșuni proaspete feliate și firimituri fine de pișcot. Este genul de desert care pare complicat, dar se face cu pași simpli.
Ingrediente pentru 4-6 porții: Pentru mousse-ul de căpșuni: 400 g căpșuni proaspete (sau congelate), 250 ml smântână pentru frișcă, 2-3 linguri zahăr (în funcție de preferințe), 1 lingură zeamă de lămâie, jumătate pliculeț gelatină (5 g).
Pentru mousse-ul de ciocolată albă: 200 g ciocolată albă, 250 ml smântână pentru frișcă (50 ml pentru topit ciocolata, 200 ml pentru mixat), jumatate pliculeț gelatină (5 g).
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!
https://adihadean.ro/05/30/mousse-de-capsuni-si-ciocolata-alba