Lapte prăjit – un desert simplu, recomandat de Chef Adi Hădean

Untitled collage - 2022-11-04T111140.427

Este un desert tare gustos și inedit, recomandat de Adrian Hădean. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie și cum îl puteți prepara!

Ingredientele pentru lapte prăjit:

  • 500 ml lapte de vacă
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 linguriță esență de migdale
  • Un vârf de linguriță de nucșoară 
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș
  • 45 g amidon
  • 2 linguri de zahăr
  • Dulceață de afine
  • Fistic (opțional)
ingrediente pentru lapte prăjit

Ingrediente pentru prăjire:

  • 60 g pesmet 
  • Câteva linguri de făină
  • 2 ouă
  • Ulei pentru prăjire

Metoda de preparare lapte prăjit:

Pentru început am pus laptele pe foc, până a ajuns în punctul de fierbere. 

Separat am combinat următoarele ingrediente cu un tel: ouăle, gălbenușul, esențele, nucșoara, zahărul și amidonul. După care, am luat laptele fierbinte de pe foc și l-am pus treptat în bolul unde am combinat ingredientele anterioare, am făcut asta pentru a tempera compoziția rece. 

După ce am pus tot laptele peste ingrediente, am pus totul la foc mediu și am lăsat la fiert timp de 3-4 minute, timp în care am amestecat vertiginos cu un tel, compoziția îngroșându-se datorită amidonului. 

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Untitled collage - 2022-11-04T111140.427

Este un desert tare gustos și inedit, recomandat de Adrian Hădean. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie și cum îl puteți prepara!

Ingredientele pentru lapte prăjit:

  • 500 ml lapte de vacă
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 linguriță esență de migdale
  • Un vârf de linguriță de nucșoară 
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș
  • 45 g amidon
  • 2 linguri de zahăr
  • Dulceață de afine
  • Fistic (opțional)
ingrediente pentru lapte prăjit

Ingrediente pentru prăjire:

  • 60 g pesmet 
  • Câteva linguri de făină
  • 2 ouă
  • Ulei pentru prăjire

Metoda de preparare lapte prăjit:

Pentru început am pus laptele pe foc, până a ajuns în punctul de fierbere. 

Separat am combinat următoarele ingrediente cu un tel: ouăle, gălbenușul, esențele, nucșoara, zahărul și amidonul. După care, am luat laptele fierbinte de pe foc și l-am pus treptat în bolul unde am combinat ingredientele anterioare, am făcut asta pentru a tempera compoziția rece. 

După ce am pus tot laptele peste ingrediente, am pus totul la foc mediu și am lăsat la fiert timp de 3-4 minute, timp în care am amestecat vertiginos cu un tel, compoziția îngroșându-se datorită amidonului. 

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă