Lapte prăjit – un desert simplu, recomandat de Chef Adi Hădean

Este un desert tare gustos și inedit, recomandat de Adrian Hădean. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie și cum îl puteți prepara!
Ingredientele pentru lapte prăjit:
- 500 ml lapte de vacă
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 linguriță esență de migdale
- Un vârf de linguriță de nucșoară
- 2 ouă
- 1 gălbenuș
- 45 g amidon
- 2 linguri de zahăr
- Dulceață de afine
- Fistic (opțional)

Ingrediente pentru prăjire:
- 60 g pesmet
- Câteva linguri de făină
- 2 ouă
- Ulei pentru prăjire
Metoda de preparare lapte prăjit:
Pentru început am pus laptele pe foc, până a ajuns în punctul de fierbere.
Separat am combinat următoarele ingrediente cu un tel: ouăle, gălbenușul, esențele, nucșoara, zahărul și amidonul. După care, am luat laptele fierbinte de pe foc și l-am pus treptat în bolul unde am combinat ingredientele anterioare, am făcut asta pentru a tempera compoziția rece.
După ce am pus tot laptele peste ingrediente, am pus totul la foc mediu și am lăsat la fiert timp de 3-4 minute, timp în care am amestecat vertiginos cu un tel, compoziția îngroșându-se datorită amidonului.

Este un desert tare gustos și inedit, recomandat de Adrian Hădean. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie și cum îl puteți prepara!
Ingredientele pentru lapte prăjit:
- 500 ml lapte de vacă
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 linguriță esență de migdale
- Un vârf de linguriță de nucșoară
- 2 ouă
- 1 gălbenuș
- 45 g amidon
- 2 linguri de zahăr
- Dulceață de afine
- Fistic (opțional)

Ingrediente pentru prăjire:
- 60 g pesmet
- Câteva linguri de făină
- 2 ouă
- Ulei pentru prăjire
Metoda de preparare lapte prăjit:
Pentru început am pus laptele pe foc, până a ajuns în punctul de fierbere.
Separat am combinat următoarele ingrediente cu un tel: ouăle, gălbenușul, esențele, nucșoara, zahărul și amidonul. După care, am luat laptele fierbinte de pe foc și l-am pus treptat în bolul unde am combinat ingredientele anterioare, am făcut asta pentru a tempera compoziția rece.
După ce am pus tot laptele peste ingrediente, am pus totul la foc mediu și am lăsat la fiert timp de 3-4 minute, timp în care am amestecat vertiginos cu un tel, compoziția îngroșându-se datorită amidonului.