Gogoși pufoase ca la bunica acasă. Rețetă recomandată de Adi Hădean

Gogoșile se pregătesc atât de simplu, iar forma acestora o puteți adapta după bunul plac – rotunde, împletite și așa mai departe. Iată rețeta recomandată de Chef Adrian Hădean!
Ingrediente necesare pentru Gogoși pufoase:
Ingrediente pentru aluat: 400–450 g făină cernută, 150 ml lapte călduț, 2 ouă întregi, 2 linguri zahăr, 1 lingură zahăr vanilat, 40 g unt topit, 20 g drojdie proaspătă (sau 10 g uscată), esență de vanilie – după gust, coaja rasă de la 1 lămâie și 1 portocală, un praf de sare.
Pentru prăjit: ulei (în cantitate suficientă pentru prăjit – aproximativ 500 ml, în funcție de vas).
Pentru servire: zahăr pudră, dulceața preferată – noi am avut de afine, dar merge de minune și cu prune sau vișine!
Reteta aici!

Gogoșile se pregătesc atât de simplu, iar forma acestora o puteți adapta după bunul plac – rotunde, împletite și așa mai departe. Iată rețeta recomandată de Chef Adrian Hădean!
Ingrediente necesare pentru Gogoși pufoase:
Ingrediente pentru aluat: 400–450 g făină cernută, 150 ml lapte călduț, 2 ouă întregi, 2 linguri zahăr, 1 lingură zahăr vanilat, 40 g unt topit, 20 g drojdie proaspătă (sau 10 g uscată), esență de vanilie – după gust, coaja rasă de la 1 lămâie și 1 portocală, un praf de sare.
Pentru prăjit: ulei (în cantitate suficientă pentru prăjit – aproximativ 500 ml, în funcție de vas).
Pentru servire: zahăr pudră, dulceața preferată – noi am avut de afine, dar merge de minune și cu prune sau vișine!
Reteta aici!