Gogoși pufoase ca la bunica acasă. Rețetă recomandată de Adi Hădean

Proiect nou - 2025-06-13T140927.790

Gogoșile se pregătesc atât de simplu, iar forma acestora o puteți adapta după bunul plac – rotunde, împletite și așa mai departe. Iată rețeta recomandată de Chef Adrian Hădean!

Ingrediente necesare pentru Gogoși pufoase:

Ingrediente pentru aluat: 400–450 g făină cernută, 150 ml lapte călduț, 2 ouă întregi, 2 linguri zahăr, 1 lingură zahăr vanilat, 40 g unt topit, 20 g drojdie proaspătă (sau 10 g uscată), esență de vanilie – după gust, coaja rasă de la 1 lămâie și 1 portocală, un praf de sare.

Pentru prăjit: ulei (în cantitate suficientă pentru prăjit – aproximativ 500 ml, în funcție de vas).

Pentru servire: zahăr pudră, dulceața preferată – noi am avut de afine, dar merge de minune și cu prune sau vișine!

Reteta aici!

Proiect nou - 2025-06-13T140927.790

Gogoșile se pregătesc atât de simplu, iar forma acestora o puteți adapta după bunul plac – rotunde, împletite și așa mai departe. Iată rețeta recomandată de Chef Adrian Hădean!

Ingrediente necesare pentru Gogoși pufoase:

Ingrediente pentru aluat: 400–450 g făină cernută, 150 ml lapte călduț, 2 ouă întregi, 2 linguri zahăr, 1 lingură zahăr vanilat, 40 g unt topit, 20 g drojdie proaspătă (sau 10 g uscată), esență de vanilie – după gust, coaja rasă de la 1 lămâie și 1 portocală, un praf de sare.

Pentru prăjit: ulei (în cantitate suficientă pentru prăjit – aproximativ 500 ml, în funcție de vas).

Pentru servire: zahăr pudră, dulceața preferată – noi am avut de afine, dar merge de minune și cu prune sau vișine!

Reteta aici!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă