Galette rustică cu roșii și cremă de brânză. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Proiect nou - 2025-07-17T124122.003

Galette este o tartă rustică franțuzească, cu marginile pliate manual, care se coace direct pe hârtie de copt – fără formă de tartă sau reguli stricte.  Poate fi dulce (cu fructe) sau sărată.

Roșii și brânză – ce poate fi mai bun? Combinația clasică, iubită de toți. Chef Adi Hădean ne propune o galette tocmai pentru a pune în valoare roșiile – într-o tartă rustică, cu o rețetă simplă, ușor de făcut, fără echipamente sofisticate, forme speciale sau condiții complicate.

Ingrediente pentru aluat: 200 g făină albă (tip 000 sau 550), 100 g unt rece (minim 80% grăsime), tăiat cubulețe, 2 linguri smântână fermentată (12–20%), ½ linguriță sare, ½ linguriță oregano (opțional), 2–3 linguri apă foarte rece (doar dacă e nevoie).

Sfat : Aluatul se lucrează rapid, cu ingrediente cât mai reci, pentru a rămâne fraged și crocant.

Ingrediente pentru stratul cremos: 150 g cremă de brânză, 50 g brânză de capră sau feta (opțional, pentru un gust mai intens), 1 linguriță ulei de măsline, 1 cățel de usturoi zdrobit, Piper proaspăt măcinat, ½ linguriță ierburi uscate (oregano cimbru sau ierburi de Provence).

CITESTE CONTINUAREA AICI!

Proiect nou - 2025-07-17T124122.003

Galette este o tartă rustică franțuzească, cu marginile pliate manual, care se coace direct pe hârtie de copt – fără formă de tartă sau reguli stricte.  Poate fi dulce (cu fructe) sau sărată.

Roșii și brânză – ce poate fi mai bun? Combinația clasică, iubită de toți. Chef Adi Hădean ne propune o galette tocmai pentru a pune în valoare roșiile – într-o tartă rustică, cu o rețetă simplă, ușor de făcut, fără echipamente sofisticate, forme speciale sau condiții complicate.

Ingrediente pentru aluat: 200 g făină albă (tip 000 sau 550), 100 g unt rece (minim 80% grăsime), tăiat cubulețe, 2 linguri smântână fermentată (12–20%), ½ linguriță sare, ½ linguriță oregano (opțional), 2–3 linguri apă foarte rece (doar dacă e nevoie).

Sfat : Aluatul se lucrează rapid, cu ingrediente cât mai reci, pentru a rămâne fraged și crocant.

Ingrediente pentru stratul cremos: 150 g cremă de brânză, 50 g brânză de capră sau feta (opțional, pentru un gust mai intens), 1 linguriță ulei de măsline, 1 cățel de usturoi zdrobit, Piper proaspăt măcinat, ½ linguriță ierburi uscate (oregano cimbru sau ierburi de Provence).

CITESTE CONTINUAREA AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă