Galette rustică cu roșii și cremă de brânză. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Galette este o tartă rustică franțuzească, cu marginile pliate manual, care se coace direct pe hârtie de copt – fără formă de tartă sau reguli stricte. Poate fi dulce (cu fructe) sau sărată.
Roșii și brânză – ce poate fi mai bun? Combinația clasică, iubită de toți. Chef Adi Hădean ne propune o galette tocmai pentru a pune în valoare roșiile – într-o tartă rustică, cu o rețetă simplă, ușor de făcut, fără echipamente sofisticate, forme speciale sau condiții complicate.
Ingrediente pentru aluat: 200 g făină albă (tip 000 sau 550), 100 g unt rece (minim 80% grăsime), tăiat cubulețe, 2 linguri smântână fermentată (12–20%), ½ linguriță sare, ½ linguriță oregano (opțional), 2–3 linguri apă foarte rece (doar dacă e nevoie).
Sfat : Aluatul se lucrează rapid, cu ingrediente cât mai reci, pentru a rămâne fraged și crocant.
Ingrediente pentru stratul cremos: 150 g cremă de brânză, 50 g brânză de capră sau feta (opțional, pentru un gust mai intens), 1 linguriță ulei de măsline, 1 cățel de usturoi zdrobit, Piper proaspăt măcinat, ½ linguriță ierburi uscate (oregano cimbru sau ierburi de Provence).
CITESTE CONTINUAREA AICI!

Galette este o tartă rustică franțuzească, cu marginile pliate manual, care se coace direct pe hârtie de copt – fără formă de tartă sau reguli stricte. Poate fi dulce (cu fructe) sau sărată.
Roșii și brânză – ce poate fi mai bun? Combinația clasică, iubită de toți. Chef Adi Hădean ne propune o galette tocmai pentru a pune în valoare roșiile – într-o tartă rustică, cu o rețetă simplă, ușor de făcut, fără echipamente sofisticate, forme speciale sau condiții complicate.
Ingrediente pentru aluat: 200 g făină albă (tip 000 sau 550), 100 g unt rece (minim 80% grăsime), tăiat cubulețe, 2 linguri smântână fermentată (12–20%), ½ linguriță sare, ½ linguriță oregano (opțional), 2–3 linguri apă foarte rece (doar dacă e nevoie).
Sfat : Aluatul se lucrează rapid, cu ingrediente cât mai reci, pentru a rămâne fraged și crocant.
Ingrediente pentru stratul cremos: 150 g cremă de brânză, 50 g brânză de capră sau feta (opțional, pentru un gust mai intens), 1 linguriță ulei de măsline, 1 cățel de usturoi zdrobit, Piper proaspăt măcinat, ½ linguriță ierburi uscate (oregano cimbru sau ierburi de Provence).
CITESTE CONTINUAREA AICI!