Coffee cake cu dovleac și cremă de brânză. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Rețeta de Coffee cake cu dovleac și cremă de brânză este ușor de preparat și gata să umple casa cu arome minunate.
Chef Adrian Hădean ne propune trei straturi delicioase: blat pufos de dovleac, cremă fină de brânză și un crumble crocant deasupra, iar la final, un strop de caramel sărat ce va transforma totul într-un desert perfect pentru cafea sau ceai.
Pentru Blatul cu Dovleac: 250 g piure de dovleac (copt și bine scurs), 120 ml ulei de floarea-soarelui sau rapiță, 150 g zahăr brun, 100 g zahăr alb, 2 ouă mari (la temperatura camerei), 200 g făină albă tip 000, 1 linguriță praf de copt, ½ linguriță bicarbonat de sodiu, ½ linguriță sare, 1 linguriță scorțișoară, ½ linguriță ghimbir pudră (opțional), ¼ linguriță nucșoară.
Pentru Crema de Brânză: 225 g cream cheese (Philadelphia sau similar, rece), 50 g zahăr pudră, 1 ou mediu, 1 linguriță amidon de porumb (ajută să nu curgă), 1 linguriță extract de vanilie.
Pentru Crumble (Streusel): 75 g făină, 50 g zahăr brun, 50 g unt rece, cubulețe mici, ½ linguriță scorțișoară.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Rețeta de Coffee cake cu dovleac și cremă de brânză este ușor de preparat și gata să umple casa cu arome minunate.
Chef Adrian Hădean ne propune trei straturi delicioase: blat pufos de dovleac, cremă fină de brânză și un crumble crocant deasupra, iar la final, un strop de caramel sărat ce va transforma totul într-un desert perfect pentru cafea sau ceai.
Pentru Blatul cu Dovleac: 250 g piure de dovleac (copt și bine scurs), 120 ml ulei de floarea-soarelui sau rapiță, 150 g zahăr brun, 100 g zahăr alb, 2 ouă mari (la temperatura camerei), 200 g făină albă tip 000, 1 linguriță praf de copt, ½ linguriță bicarbonat de sodiu, ½ linguriță sare, 1 linguriță scorțișoară, ½ linguriță ghimbir pudră (opțional), ¼ linguriță nucșoară.
Pentru Crema de Brânză: 225 g cream cheese (Philadelphia sau similar, rece), 50 g zahăr pudră, 1 ou mediu, 1 linguriță amidon de porumb (ajută să nu curgă), 1 linguriță extract de vanilie.
Pentru Crumble (Streusel): 75 g făină, 50 g zahăr brun, 50 g unt rece, cubulețe mici, ½ linguriță scorțișoară.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!