Colțunași cu zmeură și mix crocant de nucă

Weekendul este momentul perfect să încercăm rețete noi pentru cei dragi. Chef Adrian Hădean ne propune o rețetă simplă și delicioasă: colțunași cu zmeură și mix crocant de nucă.
Ingrediente pentru colțunași cu zmeură și mix crocant:
- 80 g pesmet auriu
- 14 g zahăr vanilat
- 100 g zmeură proaspătă
- 1 ou întreg (60g)
- 130 g dulceață de zmeură
- 60 g sâmburi de nucă
- 170 g făină (tip 000) + 20 g pentru frământat
- 50 ml apă
- 2 g semințe de mac
- 40 – 50 ml sirop de zmeură (opțional)

Metoda de preparare colțunași cu zmeură și mix crocant:
Mix crocant
Am prăjit sâmburii de nucă în tigaie, după care i-am decojit. Am avut nevoie de nuca mărunțită, astfel am tăiat sâmburii cât mai mici. Am adăugat într-o tigaie zahărul vanilat, nuca mărunțită și pesmetul și le-am prăjit la foc mic, până când pesmetul a devenit auriu.

Weekendul este momentul perfect să încercăm rețete noi pentru cei dragi. Chef Adrian Hădean ne propune o rețetă simplă și delicioasă: colțunași cu zmeură și mix crocant de nucă.
Ingrediente pentru colțunași cu zmeură și mix crocant:
- 80 g pesmet auriu
- 14 g zahăr vanilat
- 100 g zmeură proaspătă
- 1 ou întreg (60g)
- 130 g dulceață de zmeură
- 60 g sâmburi de nucă
- 170 g făină (tip 000) + 20 g pentru frământat
- 50 ml apă
- 2 g semințe de mac
- 40 – 50 ml sirop de zmeură (opțional)

Metoda de preparare colțunași cu zmeură și mix crocant:
Mix crocant
Am prăjit sâmburii de nucă în tigaie, după care i-am decojit. Am avut nevoie de nuca mărunțită, astfel am tăiat sâmburii cât mai mici. Am adăugat într-o tigaie zahărul vanilat, nuca mărunțită și pesmetul și le-am prăjit la foc mic, până când pesmetul a devenit auriu.