Brioche cu coajă de portocală. Rețetă recomandată de Adi Hădean

În această săptămână, pentru tema „Miros de cozonac și povești de acasă” Chef Adi Hădean ne recomandă la o rețetă reinterpretată – brioche cu coajă de portocală confiată și fistic.
Un brioche clasic, dar cu suflet aromat: coajă de portocală confiată, fistic crocant, mult unt și un aluat moale, catifelat, perfect pentru diminețile de iarnă.
Această combinație este parfumată și surprinzător de simplă dacă îi acorzi timp și răbdare. Brioche este sora elegantă a cozonacului, însă în această variantă devine și mai apropiată de suflet prin arome familiare și gesturi care amintesc de zilele petrecute acasă, în jurul mesei.
Ingrediente pentru 2 bucăți de brioche: 720 g făină albă, 180 ml lapte călduț, 75 g zahăr, 7 g drojdie uscată, 7 ouă mari, 2½ lingurițe sare, 284 g unt nesărat, 1 lingură apă, coajă de portocală confiată (după gust), fistic mărunțit (după preferinţe).
Citeste continuarea retetei AICI!

În această săptămână, pentru tema „Miros de cozonac și povești de acasă” Chef Adi Hădean ne recomandă la o rețetă reinterpretată – brioche cu coajă de portocală confiată și fistic.
Un brioche clasic, dar cu suflet aromat: coajă de portocală confiată, fistic crocant, mult unt și un aluat moale, catifelat, perfect pentru diminețile de iarnă.
Această combinație este parfumată și surprinzător de simplă dacă îi acorzi timp și răbdare. Brioche este sora elegantă a cozonacului, însă în această variantă devine și mai apropiată de suflet prin arome familiare și gesturi care amintesc de zilele petrecute acasă, în jurul mesei.
Ingrediente pentru 2 bucăți de brioche: 720 g făină albă, 180 ml lapte călduț, 75 g zahăr, 7 g drojdie uscată, 7 ouă mari, 2½ lingurițe sare, 284 g unt nesărat, 1 lingură apă, coajă de portocală confiată (după gust), fistic mărunțit (după preferinţe).
Citeste continuarea retetei AICI!







