Laura Boghiu, Visuri la Cheie: Trebuie să ne adaptăm în această perioadă și vom putea, doar dacă ne simțim confortabil în propria locuință.

Laura Boghiu, cea mai nouă membră a familiei Visuri la Cheie de la Pro Tv, a reușit să se integreze perfect în emisiune, mai ales că este vorba despre un proiect în care factorul emoțional are o însemnătate aparte. Îi place să fie înconjurată de oameni, adoră să fie o persoană sociabilă și este conștientă că această pandemie va schimba ceva în fiecare dintre noi. Dar, în același timp, este convinsă că lucrurile importante din viața noastră vor căpăta o cu totul altă însemnătate în momentul în care restricțiile vor trece.

Te-ai alăturat anul trecut echipei Visuri la Cheie, în calitate de arhitect și designer de interior. Cum te-ai adaptat noului proiect din viața ta?

Mă bucur foarte mult că fac parte din acest proiect minunat, că am ocazia să cunosc oameni frumoși, cu povești de viață nemaiîntâlnite. Mi-a fost greu la început (îmi este și acum ☺), chiar dacă mereu mi s-a spus să fiu naturală. Nu e ușor să vezi o familie care plânge de fericire când te vede sau de tristețe când îți povestește prin ce a trecut. În primele episoade, îmi aduc aminte că mergeam cu un nod în gât de emoție și încercam să par stăpână pe situație, chiar dacă pe interior tremuram. Le mulțumesc mult colegilor mei care m-au susținut și m-au ajutat enorm prin discuțiile pe care le-am avut. De asemenea, le mulțumesc celor din producție că sunt răbdători ☺. Datorită lor am învățat să mă cunosc mai bine, să dau frâu liber sentimentelor și gândurilor pozitive.

Știm că ai o soră geamănă care împarte cu tine aceeași pasiune pentru arhitectură, având împreună o companie de profil. Cum vă împărțiți responsabilitățile în cadrul firmei, astfel încât atât proiectele, cât și relația cu cei care vă sunt clienți, să vă întărească legătura și să maximizeze rezultatele?

Pentru noi a fost mai mult o joacă toată nebunia asta cu un birou de arhitectură. La început am fost trei fete în firmă: eu, sora mea geamănă și cu cea mai bună prietenă a noastră, Ana. A început totul la un pahar de vin, într-o vineri seara. Îmi aduc aminte perfect. Câteva luni mai târziu, aveam firma înființată și proiecte în lucru, ceea ce ne-a confirmat nouă că a fost o decizie foarte bună ☺. Pe parcurs, am rămas în firmă doar eu cu sora mea. Chiar dacă suntem gemene, suntem două firi foarte diferite. Avem stilul de lucru similar, dar în ritmuri total diferite, motiv pentru care majoritatea proiectelor sunt individuale. Rezultatele au fost și sunt mult mai bune de când am luat decizia asta: mai mulți clienți, mai multe proiecte și… prieteni noi, de ce nu?! ☺

Ce înseamnă pentru tine stilul personal? Vorbim aici de ținute, accesorii, culori, precum și alte elemente care pot contura personalitatea unei persoane și care îi oferă un caracter de originalitate, un deziderat care devine din ce în ce mai greu de atins în zilele noastre.

Sincer, nu cred că mă încadrez într-un stil vestimentar anume. Mă îmbrac destul de simplu, fără prea multe imprimeuri. În viața de zi cu zi, de cele mai multe ori, mă veți vedea într-o pereche de jeans, un tricou sau hanorac și adidași. Sunt de părere că trebuie să te simți bine în hainele pe care le porți. Poți purta niște haine banale la prima vedere, dar să arate impecabil, dacă le accesorizezi cu o curea, o pereche de cercei, chiar și cu geanta. Îmi place mult să port tocuri, dar mi-ar fi imposibil să merg zi de zi în pantofi, având în vedere că ajung destul de des pe șantier ☺. Am un accesoriu la care nu pot renunța, un ceas de la tata, care este nelipsit de pe mâna mea.

Ne aflăm într-o perioadă complicată, în care foarte mulți dintre noi sunt nevoiți să lucreze de acasă sau, cel puțin, să petreacă mult mai mult timp în propria locuință. În esență, casele în care locuim au fost gândite pentru a ne petrece câteva ore pe zi, întrucât aveam o dinamică mai mare în perioadele în care trăiam mai mult timp în afara locuinței. Cum ne putem adapta căminul în această perioadă, astfel încât viața să devină mai confortabilă, chiar dacă petrecem 24 de ore din 24 în casă?

Putem începe prin a face curățenie prin toate dulapurile și dressing-urile din casă, pentru a ne elibera de toate lucrurile nefolositoare. Sigur ne vom simți mult mai bine când vom avea o casă mai aerisită. Nu mi-am imaginat că pot sta atât de mult în casă. Eu obișnuiam să ajung acasă și să mă bag direct în dormitor. Restul locuinței era neatinsă în proporție de 80% din timp. Acum nu mai pot face lucrul ăsta. Mi-am propus să-mi schimb câteva lucruri prin casă, să mă simt eu mai bine. Toate spațiile din locuință trebuie să ne mulțumească si să ne dea o stare de bine. Puteți muta piese mici de mobilier dintr-o parte în alta a camerei, să vă creați un colțișor de citit sau un spațiu de lucru mai prietenos și veți observa cât de mult se va schimba atmosfera. Trebuie să ne adaptăm în această perioadă și vom putea doar dacă ne simțim confortabil în propria locuință. Așa că treceți la treabă ☺!

În contextul actual, care crezi că este definiția luxului? Și care este diferența față de definiția pe care ai fi dat-o luxului acum un an?

Luxul… te gândești la ceva material când auzi acest cuvânt. Dintotdeauna am considerat un lux să fii sănătos în primul rând, să fii înconjurat de oameni pozitivi, să poți să călătorești în toată lumea asta și să ai parte de aventuri unice în viață. Acum luxul se limitează la a avea un acoperiș asupra capului, să FIM SĂNĂTOȘI, să petrecem cât mai mult timp alături de familie și prieteni, pentru că într-o secundă se poate schimba totul. De-abia după ce pierzi aceste momente, le conștientizezi și le vei regreta. #stămacasă.

Citește mai multi aici!

Categorii Lifestyle