Institutul Pantone a anunțat care sunt culorile anului 2021 – Ultimate Gray și Illuminating

culori pantone illuminating ultimate gray

Pantone Color Institute a anunțat care sunt culorile care vor domina designul și vibe-ul anului 2021 – Ultimate Gray și Illuminating- gri și galben, două nuanțe care îndeamnă la optimism, la reziliență și la speranță.

”E o combinație de culori care îndeamnă la optimism, la speranță și la pozitivism  – lucruri de care avem nevoie acum, când ne reașezăm prioritățile, când ne reînnoim și ne reinventăm, a declarat Laurie Pressman, vicepreședintele Institutului Pantone Color.

Este pentru primă dată când a fost aleasă o nuanță de gri și a doua oară când s-au ales două culori dominante. Utima dată când Institutul Pantone a ales două culori a fost anul 2016 – când nuanțele dominante au fost Rose Quartz și Serenity.

”Am ales două culori independente, care să scoată în evidență faptul că elemente diferite pot coexista, iar mesajul îndeamnă la putere și speranță”, a adăugat Pressman.

culori pantone illuminating ultimate gray

Culoarea anului propusă de Pantone are influențe asupra modei, a industriei frumuseții sau a designului interior.

Galbenul Illuminating este asociat cu optimismul și cu vivacitatea, iar Ultimate Gray încurajează manifestarea rezistenței, a durabilității și a puterii. Galbenul este asociat adesea cu veselia și cu fericirea, datorită corelării sale cu soarele.
classic blue pantone

Culoarea anului 2020 stabilită de Pantone a fost Classic Blue.

Foto: Pantone

Categorii Lifestyle