Încă un prinț infectat cu COVID-19, după Prințul Charles și Prințul Albert de Monaco

print joachim belgia

Prințul Joachim (28 de ani), nepotul regelui Philippe, suveranul regatului Belgiei, este infectat cu COVID-19, boală pe care a contractat-o în timpul unei călătorii întreprinse în Spania, la o petrecere privată, prin care ar fi încălcat astfel protocolul distanțării sociale.

Prințul Joachim și-a exprimat public regretul faptelor sale printr-un comunicat remis de avocatul său, prin care își cere scuze pentru încălcarea normelor de distanțare socială. ”Aș vrea să-mi cer scuze că am călătorit și că nu am respectat măsurile luate în carantină. N-am intenționat să ofensez pe nimeni și nici să-mi arăt lipsa de respect în aceste vremuri grele. Regret nespus faptele mele și accept consecințele”, a spus prințul.

Prințul Joachim a plecat din Belgia către Spania în data de 24 mai. Acesta călătorit apoi cu trenul de la Madrid la Cordoba, locul în care avea loc o petrecere la care au luat parte aproximativ 27 de persoane, aproape dublu față de numărul permis de 15 persoane, conform măsurilor luate în timpul pandemiei.

regele philippe belgiaRegele Philippe al Belgiei 

La o zi după petrecere, Prințul Joachim de Belgia a început să manifeste simptomele de Coronavirus și s-a confirmat ulterior că a contractat boala.

Autoritățile spaniole din Cordoba investighează cazul și au confirmat prezența a mai mult de 15 persoane la evenimentul privat. Dacă se dovedește că petrecăreții au încălcat regulile de distanțare socială, riscă o amendă de până la 11 100 de dolari.

Guvernatorul Cordobei, Rafael Valenzuela, a declarat că este indignat și surprins că în aceste vremuri de restriște, în care au murit atâția oameni din cauza Coronavirusului, un astfel de incident are loc. ”Este complet iresponsabil, deoarece numărul celor infectați la petrecere se poate multiplica și astfel putem avea parte de un nou focar al bolii, ceea ce ar arunca regiunea Cordoba înapoi, după ce de-abia trecuse în faza a doua a pandemiei. Acest lucru este de neiertat”, a conchis oficialul spaniol.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle