Gwyneth Paltrow promovează ”mâncatul intuitiv”

gwyneth paltrow

Gwyneth Paltrow este cunoscută nu numai datorită carierei ei actoricești, ci și datorită interesului ei față de well-being, de la practici zen și până la alimentație sănătoasă. Cel mai recent, vedeta promovează o carte despre postul și mâncatul inuitiv, scrisă de specialistul în nutriție Will Cole, intitulată Intuitive Fasting (postul intuitiv).

Cartea se concentrează pe tehnici de alimentație bazate pe semnalele transmise de corp și pe postul intuitiv, intermitent, și nu pe anumite diete ”prefabricate”.

Gwyneth Paltrow (48 de ani) a testat pe pielea ei diversele moduri de alimentație sănătoasă și cel mai recent s-a oprit la aceste practici de mâncat inutitiv și de post intermitent, despre care susține că optimizează starea generală de sănătate a organismului. ”Dintre toate metodele de umare a unui regim sănătos încercate de-a lungula anilor – de la dieta macrobiotică la cea vegană și cea de cleansing – iată ce a funcționat pentru mine: mâncatul intuitiv. Când mănânc ceea ce simt că e bine pentru mine, sunt în cea mai bună formă”, spune Gwyneth Paltrow în prefata cărtii Intuitive Fasting.

Volumul promovat de actriță și scris de Will Cole conține și un plan alimentar de patru săptămâni – Flexible Fasting Plan – care combină mai multe metode de post intermitent cu un program alimentar menit să reducă inflamațiile și să ofere un reset organismului.

Una dintre cele mai cunoscute și practicate metode de post intermitent este cea 16:8, adică 16 ore de pauză completă alimentară și opt ore în care se poate consuma hrană. Ideea de alimentație intuitivă poate părea confuză la început, menționează Paltrow, care spune că ani de zile a urmat diete care îi privau corpul de anumite lucruri în loc să-i ofere ceeea ce cere acesta.

Paginile cărții editate și recomandate de Gwyneth Paltrow se concentrează și pe diete precum cea Ketotariană – un plan alimentar bazat pe consumul de vegetale, care induce corpului starea de ketoză – cea în care încep să se ardă depozitele de grăsime și nu cele de zahăr.

Actrița a mai povestit într-un podcast că a recurs la indicațiile alimentare cuprinse în noul volum după lunga perioadă de carantină în care a făcut abuz de paste și de alcool, ceea ce a determinat-o să adopte un stil de viață mai prietenos cu organismul ei.

foto: Hepta, Instagram

Categorii Lifestyle