Alina Aliman ∙ November 29, 2023 ∙ 5 min read

Ce poate fi mai simpatic și mai încântător ca, în mijlocul unei săptămâni cu ploaie, vânt și ceață, să visezi la vară, la catftane colorate pentru plajă, la denim și rochii cu broderii și cocktailuri sorbite sub umbreluță? Da, da, vorbesc aici, desigur, despre noua colecție de primăvară/vară 2024 lansată de C&A la finalul săptămânii trecute în Germania, chiar în fabrica proprie de denim din Mönchengladbach. 

O să vă mai stârnesc curiozitatea încă un pic și o să măresc suspansul… 

Aș vrea să vă povestesc mai întâi că prezentarea a fost acompaniată de muzică live, absolut superbă (Mickael Karkousse, liderul formației belgiene GOOSE, a colaborat cu compozitorul Reinhard Vanbergen, pentru a crea un soundtrack exclusiv pentru show-ul C&A). Apoi, că am făcut o vizită în fabrica de denim – desigur, mă puteți invidia pentru că mă pot lăuda că am văzut, live, cum se creează efectul de prespălat sau de ripped jeans cu ajutorul laserului -, o fabrică ce funcționează ca un HUB creativ pentru cercetarea noilor metode de producție, mai eficiente (tehnologii digitale, energii regenerabile). Și, nu în ultimul rând, am admirat operele de artă din denim în expoziția „Relevanța denimului în istorie și în societate  – de la echipament de lucru la cel mai democratic articol fashion – pentru orice ocazie și pentru toată lumea, indiferent de mărime sau tip de siluetă” – expoziție care a pus în centrul atenției zece studenți ai Academiei Regale de Arte Plastice din Antwerp, care au reinterpretat, cu ajutorul C&A, materiale și țesături din denim.

Despre colecția primăvară/vară 2024 C&A trebuie să știm…

Numită „Finding Beauty in Chaos”, aceasta își propune să inspire publicul cu ținute moderne, ready-to-wear, care să transforme fiecare zi într-o ocazie specială. Cele patru teme principale ale colecției sunt: New Iconics, Raw Simplicity, Maximal Abundance și Culture Exchange. 

Cu tema „New Iconics” C&A reinventează colecția capsulă logomania din sezonul trecut și demonstrează contrastul între ținutele smart și casual, între siluetele masculine și feminine, definite de nuanțe puternice precum alb, negru și albastru denim.

Legătura dintre viața urbană și natură este reprezentată de „Raw Simplicity”. Texturi naturale, ținute în stil utility în nuanțe dark olive sau chartreuse, se regăsesc în ținutele prezentate. 

Colecția „Culture Exchange” este inspirată din tradiții, folclor și artă artizanală. Ținutele sunt înfrumusețate cu imprimeuri grafice, ciucuri, broderii și finisaje feminine.

Colecția capsulă cu broderii manuale realizată în parteneriat cu Rangsutra, o întreprindere socială din India, a fost prezentată pentru prima dată, în exclusivitate. Aceste piese de calitate, cu broderii realizate manual, au fost prezentate pentru prima oară la Fashion Show și vor fi disponibile în anumite magazine C&A din Europa în aprilie 2024. Prin această inițiativă, C&A subliniază angajamentul său de a susține femei și artizani în viziunea acestora de a crea un impact pozitiv asupra comunităților din India.

Ținutele din colecția „Maximal Abundance” sunt caracterizate prin elemente florale, mâneci supradimensionate și plissé-uri romantice. Primăvara pare foarte aproape cu această infuzie de culori intense precum portocaliu, roz și magenta.

„În timp ce am explorat istoria și moștenirea noastră, suntem acum pe cale să definim viitorul nostru. Dorim să construim o conexiune, cu un scop clar de a crea un viitor în care să putem fi noi înșine. De la om la om – pur și simplu mai bine împreună!  Să vedem frumusețea în haosul cotidian, nu asta căutăm cu toții? Producem în continuare modă de calitate, accesibilă. Ne inspirăm clienții să arate bine, să se simtă și să facă bine”, a declarat Mandy Hendriks, Head of Creative Women.

Despre C&A Europe 

Cu peste 1.300 de magazine situate în 17 țări europene și peste 27.000 de angajați, C&A este unul din principalii retaileri de modă din Europa. În fiecare zi C&A întâmpină milioane de vizitatori în magazinele sale din Europa și în cel online. C&A oferă modă de calitate și durabilă la prețuri accesibile pentru toți. Pentru mai multe informații  vă rugăm să ne vizitați pe website.

Related Posts

Feeric Fashion Week a 16-a ediție: spectacol pe aeroport și pe circuitul de karting

Astăzi începe cea de-a 16-a ediție Feeric Fashion Week, festivalul de modă de la Sibiu care oferă o…

Alist Designers boutique: Magic Charms, povestea brandului de bijuterii dedicat frumosului

Maria Georgescu, fondator și creative director Magic Charms, ne spune astăzi povestea brandului de bijuterii pe care îl…

Festival must-haves pe care trebuie să le ai în garderoba pentru Electric Castle   

De la pantaloni scurți la veste, de la curele din eșarfă la paiete, în ultimii ani, stilul de…

Converse aduce magia urbană la Electric Castle 2024!

Converse și Electric Castle împărtășesc pasiunea pentru autenticitate și inovație. Suntem încântați să facem parte din această aventură…

Get the Look: Ținuta purtată de Keira Knightley, recompusă cu piese de la designeri români

Suntem permanent conectați la cele mai recente apariții ale celebrităților internaționale, iar pentru azi am găsit o muză…

De ce ținutele „All White” sunt perfecte pentru perioadele caniculare 

Să porți alb vara nu mai este doar o chestiune de stil sau de mood, cum ai găsit…

Despre povești personale și viitorul modei #madeinRo, în colecțiile studenților de la Universitatea de Vest – Facultatea de Arte și Design din Timișoara

19 colecții și foarte, foarte multe emoții. Care nu s-au simțit doar în backstage, printre studenți și profesori,…

Giorgio Armani împlinește 90 de ani

Giorgio Armani, cel mai renumit creator de modă italian, împlinește pe 11 iulie 90 de ani. Designerul s-a…

Cum a fost la Alist Designers Boutique, ediția iulie 2024 (VIDEO)

Luna iulie este o adevărată declarație de feminitate la Alist Designers boutique, unde veți putea întâlni trei branduri…

Elie Saab și-a prezentat cea mai nouă colecție la Paris

Fiecare colecție semnată Elie Saab emană feminitate și eleganță. Nici ultima colecție a designerului de origine libaneză, prezentată…