Alina Aliman ∙ November 29, 2023 ∙ 5 min read

Ce poate fi mai simpatic și mai încântător ca, în mijlocul unei săptămâni cu ploaie, vânt și ceață, să visezi la vară, la catftane colorate pentru plajă, la denim și rochii cu broderii și cocktailuri sorbite sub umbreluță? Da, da, vorbesc aici, desigur, despre noua colecție de primăvară/vară 2024 lansată de C&A la finalul săptămânii trecute în Germania, chiar în fabrica proprie de denim din Mönchengladbach. 

O să vă mai stârnesc curiozitatea încă un pic și o să măresc suspansul… 

Aș vrea să vă povestesc mai întâi că prezentarea a fost acompaniată de muzică live, absolut superbă (Mickael Karkousse, liderul formației belgiene GOOSE, a colaborat cu compozitorul Reinhard Vanbergen, pentru a crea un soundtrack exclusiv pentru show-ul C&A). Apoi, că am făcut o vizită în fabrica de denim – desigur, mă puteți invidia pentru că mă pot lăuda că am văzut, live, cum se creează efectul de prespălat sau de ripped jeans cu ajutorul laserului -, o fabrică ce funcționează ca un HUB creativ pentru cercetarea noilor metode de producție, mai eficiente (tehnologii digitale, energii regenerabile). Și, nu în ultimul rând, am admirat operele de artă din denim în expoziția „Relevanța denimului în istorie și în societate  – de la echipament de lucru la cel mai democratic articol fashion – pentru orice ocazie și pentru toată lumea, indiferent de mărime sau tip de siluetă” – expoziție care a pus în centrul atenției zece studenți ai Academiei Regale de Arte Plastice din Antwerp, care au reinterpretat, cu ajutorul C&A, materiale și țesături din denim.

Despre colecția primăvară/vară 2024 C&A trebuie să știm…

Numită „Finding Beauty in Chaos”, aceasta își propune să inspire publicul cu ținute moderne, ready-to-wear, care să transforme fiecare zi într-o ocazie specială. Cele patru teme principale ale colecției sunt: New Iconics, Raw Simplicity, Maximal Abundance și Culture Exchange. 

Cu tema „New Iconics” C&A reinventează colecția capsulă logomania din sezonul trecut și demonstrează contrastul între ținutele smart și casual, între siluetele masculine și feminine, definite de nuanțe puternice precum alb, negru și albastru denim.

Legătura dintre viața urbană și natură este reprezentată de „Raw Simplicity”. Texturi naturale, ținute în stil utility în nuanțe dark olive sau chartreuse, se regăsesc în ținutele prezentate. 

Colecția „Culture Exchange” este inspirată din tradiții, folclor și artă artizanală. Ținutele sunt înfrumusețate cu imprimeuri grafice, ciucuri, broderii și finisaje feminine.

Colecția capsulă cu broderii manuale realizată în parteneriat cu Rangsutra, o întreprindere socială din India, a fost prezentată pentru prima dată, în exclusivitate. Aceste piese de calitate, cu broderii realizate manual, au fost prezentate pentru prima oară la Fashion Show și vor fi disponibile în anumite magazine C&A din Europa în aprilie 2024. Prin această inițiativă, C&A subliniază angajamentul său de a susține femei și artizani în viziunea acestora de a crea un impact pozitiv asupra comunităților din India.

Ținutele din colecția „Maximal Abundance” sunt caracterizate prin elemente florale, mâneci supradimensionate și plissé-uri romantice. Primăvara pare foarte aproape cu această infuzie de culori intense precum portocaliu, roz și magenta.

„În timp ce am explorat istoria și moștenirea noastră, suntem acum pe cale să definim viitorul nostru. Dorim să construim o conexiune, cu un scop clar de a crea un viitor în care să putem fi noi înșine. De la om la om – pur și simplu mai bine împreună!  Să vedem frumusețea în haosul cotidian, nu asta căutăm cu toții? Producem în continuare modă de calitate, accesibilă. Ne inspirăm clienții să arate bine, să se simtă și să facă bine”, a declarat Mandy Hendriks, Head of Creative Women.

Despre C&A Europe 

Cu peste 1.300 de magazine situate în 17 țări europene și peste 27.000 de angajați, C&A este unul din principalii retaileri de modă din Europa. În fiecare zi C&A întâmpină milioane de vizitatori în magazinele sale din Europa și în cel online. C&A oferă modă de calitate și durabilă la prețuri accesibile pentru toți. Pentru mai multe informații  vă rugăm să ne vizitați pe website.

Related Posts

Ținutele monocromatice, preferatele vedetelor internaționale

Devenit un trend odată cu estetica minimalistă, lookul monocromatic este un adevărat statement, care s-a îndepărtat de liniile…

Star Style: Dakota Johnson, la granița dintre Old Hollywood și neo-Glam

Cu toate că a fost dintotdeauna în lumina reflectoarelor, numele ei a devenit cu adevărat sonor în urma…

The cowboy trend și piesele-cheie ale unui astfel de look 

O nouă tendință pare a luat cu asalt garderobele celebrităților internaționale. După ce Pharrell Williams a dat tonul…

Get the Look: Selena Gomez într-un outfit masculin cu un twist romantic 

Luna iubirii vine cu o mulțime de evenimente sau întâlniri tematice, pentru care nu e musai să porți…

MURMUR, brandul preferat al vedetelor de la Hollywood, lansează prima linie de lenjerie intimă

După mai bine de un deceniu de când aduce în prim-plan siluetele feminine prin colecții prêt-à-porter, MURMUR, renumitul…

Single and fabulous: Petrece Valentine’s Day ca în filme! 

Dacă ai citit acest titlu și ți-a venit în minte vocea Samanthei Jones din Sex and the City,…

Cinci idei de cadouri stylish pentru Valentine’s Day 

Mai sunt doar două zile până la sărbătoarea internațională a dragostei, pe care sprăm că o petreci cu…

Outfits of the week: Tendințele abordate de celebrități în această perioadă

După o serie de evenimente speciale, cum ar fi cele mai recente premiere de film și Premiile Grammy,…

Prințesa Diana, încă un ajutor în educația tinerilor

Interesul pentru viața Prințesei Diana nu a scăzut în timp. Mai mult, chiar și obiectele care nu i-au…

Converse lansează colecția De luxe – The Edge Of Style

Converse lansează colecția De luxe – The Edge Of Style, o evoluție a clasicului, o explozie de creativitate…