Andreea Leta ∙ September 24, 2023 ∙ 4 min read

Cea mai recentă colecție 4F a fost lansată de curând și este dedicată atletismului. Pentru că ne-am dorit să știm mai multe despre ce înseamnă viața unui sportiv de performanță am stat de vorbă cu Alina Rotaru, imaginea 4F România. Iată ce am aflat despre sa rutina zilnică, dar și despre mindset-ul abordat.

Care consideri că sunt cele mai de preț calități ale unui sportiv?
Alina Rotaru:
Cele mai importante calități ale unui sportiv sunt răbdarea, motivația și încrederea. Ai nevoie de răbdare pentru a trece prin fazele lungi de antrenament și momentele dificile. De asemenea, performanța de top nu este posibilă fără motivație. Încrederea, ca sportiv, trebuie cultivată în mulți oameni. Totodată, este esențial să ai încredere în antrenorul tău, pentru că doar așa poate fi eficient antrenamentul. 

Ne poți descrie pe scurt rutina antrenamentelor tale, de la activitatea sportivă la mindset? 

A.R.: Întotdeauna mă pregătesc rapid pentru antrenament. În primul rând, mă asigur că am împachetat toate lucrurile necesare și, în timp ce fac asta, mă entuziasmez automat. Așa că pentru mine este important să am o anumită rutină, care să-mi ofere siguranța necesară și un pic de relaxare. 

Un stil de viață activ cu 4F și atleta Alina Rotaru

Ce visai la începutul carierei tale și în ce măsură ți-ai atins obiectivele până acum? Este vreun ideal care s-a schimbat pe parcurs? 

A.R.: La începutul carierei mi-am dorit mereu să merg la Jocurile Olimpice în calitate de middle stretcher. Acest lucru s-a schimbat pentru că eram mai pricepută la sărit decât la alergat. Am ajuns la Jocurile Olimpice de mai multe ori, dar încă îmi lipsește o medalie olimpică. Acesta ar fi obiectivul final. 

Care au fost cele mai importante lecții pe care ți le-a predat succesul până acum? Dar eșecul? 

A.R.: Succesul este întotdeauna un instantaneu. Este foarte ușor ca succesul să fie uitat sau ca timpul să-l facă irelevant. Deci nu trebuie niciodată să te culci pe o ureche. Eșecul este, cu siguranță, cea mai grea lecție pe care o poți obține. Aici intervine caracterul adevărat. Dacă reușești să te repui pe picioare, vei fi recompensat în majoritatea cazurilor. 

Un stil de viață activ cu 4F și atleta Alina Rotaru

Care sunt criteriile după care îți alegi echipamentul (costumele) de antrenament și de competiție?
A.R.: Pentru mine, calitatea și culoarea trebuie să fie corecte. Sunt o persoană fericită și, prin urmare, acest lucru îmi place să se reflecte și prin echipament. Dar calitatea trebuie să fie impecabilă și trebuie să mă simt confortabil. Aceste două criterii le pot găsi întotdeauna în colecțiile 4F. 

Care e piesa ta favorită din noua colecție 4F? De ce?

A.R.: În primul rând, ținuta mea personalizată de competiție este favorita. Mi se potrivește ca o mănușă și mă diferențiază de toți ceilalți. În plus, este foarte confortabilă și include și o tăietură optică. În al doilea rând, îmi plac foarte mult piesele din noua colecție de alergare. Îmi plac culorile lor – în special albastrul. Sunt convinsă că această colecție li se va potrivi foarte bine multor pasionați de alergare. 

Un stil de viață activ cu 4F și atleta Alina Rotaru

Dacă arfi să transmiți un mesaj sportivilor care se află la începutul carierei, cum ar suna acesta?
A.R.:
„În timp ce vă aflați în pragul carierei, amintiți- vă că fiecare pas pe care îl faceți vă va modela calea către succes. Stabiliți obiective clare și învățați din eșecuri. Rămâneți rezistenți și bucurați-vă întotdeauna de traseu. Totul înseamnă nimic fără distracție”. 

Piesele 4F sunt concepute special pentru un stil de viață activ (materialele ușoare, ce lasă pielea să respire, croieli ușor de adaptat oricărui stil) și sunt alese de marii sportivi atât pentru antrenamente, cât și pentru competiții. 

Foto: 4F

Related Posts

Designeri sub lupă: Iutta, între artă, tradiție și inovație 

Iutta, brandul de genți pe care l-am avut alături de noi în luna aprilie, la Alist Designers boutique,…

PUMA ne-a purtat pe meleaguri siciliene, în cadrul evenimentului A List Magazine X Nostalgia

PUMA ne-a purtat pe meleagurile siciliene și anul acesta cu noua colecție PUMA Palermo lansată la nivel global…

C&A: The Summer of 2024

Noua colecție C&A trimite direct la eleganța clasică prin piesele care completează orice garderobă cu aerul sofisticat al…

Se întorc fashion show-urile Victoria’s Secret

Extravagantele show-uri Victoria’s Secret revin pe catwalk, din toamnă. Gigantul american de lenjerie intimă Victoria’s Secret a anunțat…

Romanian Creative Week: Designeri vestimentari și highlights din lumea modei

A început cel mai mare eveniment de cultură de la noi și suntem nerăbdători să ajungem și anul…

Cum a fost la evenimentul de lansare Alist Designers Boutique, de la începutul lunii mai

Spațiul de la parterul București Mall Vitan a devenit gazda brandurilor românești și în luna mai, printr-o nouă…

Designeri din întreaga lume aduc colecții excepționale la Târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR de la București

Cea de-a 21-a ediție a Târgului internațional de bijuterie conteporană AUTOR va avea loc la Ghica House, în…

MET Gala 2024: Cele mai nefericite alegeri vestimentare de anul acesta 

Saga MET Gala 2024 continuă cu cele mai neinspirate ținute de anul acesta. Evenimentul a căpătat o notă…

DAAR, un nou brand de bijuterii ce poartă ADN-ul TEILOR

Încă de când au apărut și au început să fie folosite ca accesorii, bijuteriile au fost purtătoare de…

MET Gala 2024: Cele mai bune ținute, mai mult sau mai puțin în tema evenimentului

MET Gala 2024 a avut loc seara trecută, în cadrul unui eveniment care stârnește reacție după reacție. Gala…