Andreea Leta ∙ October 23, 2020 ∙ 3 min read

Probabil că te-ai obișnuit deja ca moda să fie permanent însoțită de termenul „sustenabilitate”. Astfel, la inițiativa Perwoll, #RethinkFashion, m-am gândit să vorbim astăzi mai degrabă despre cum să îngrijești hainele pe care le ai deja, oferindu-le o viață mai lungă, pentru a te putea bucura cât mai mult de ele. Și îți garantez că, din garderoba pe care o ai deja, poți crea ținute noi, inedite, dacă îți pui la bătaie creativitatea. 

Trend Challenge #RethinkFashion: Cum avem grijă de hainele noastre

Îngrijirea hainelor

Îngrijirea hainelor ține, desigur, și de felul în care le porți, însă majoritatea suferă deteriorări la spălat. Este foarte important să alegi detergentul potrivit pentru fiecare tip de fibră.

De exemplu, mătasea și lâna sunt două materiale pe cât de speciale, pe atât de delicate. Pentru a nu strica aspectul luxos al acestora, ai nevoie de un detergent dedicat lor, cum ar fi Perwoll Wool&Delicates. 

Nuanțele reprezintă și ele un capitol deosebit. Știm cât de neplăcut e momentul în care mizăm pe un roșu sau pe un negru intens, dar după spălare avem parte de o nuanță mată, lipsită de strălucire. Alegerea detergentului potrivit te poate scăpa și de acest moment neplăcut. Îți recomand Perwoll Renew&Repair, care păstrază intesitatea fiecărei nuanțe și care oferă pieselor aspectul de nou, pe care îl îndrăgim atât de tare. 

Un alt lucru foarte important este să citești cu atenție eticheta cu instrucțiunile de curățare a fiecărei piese și să le împarți pe categorii. Sunt piese a căror fibră se întinde sau, din contră, se contractează, în funcție de temperatura apei. Dacă urmezi recomandările de pe etichetă, vei putea curăța piesele pe care le îndrăgești și pe care îți dorești să le ai ca noi și peste 5 ani. 

Câteva idei pe care să le încerci cu piese clasice din garderoba de toamnă

Secretul cumpărăturilor de calitate nu este cantitatea, ci calitatea. Astfel, dacă vrei totuși să îți reînnoiești garderoba, orientează-te spre piese din materiale naturale, pe care le vei purta și peste 3 sezoane de acum înainte și care se potrivesc foarte bine cu hainele pe care le ai deja acasă. Îți recomand să le speli și pe acestea de la început cu produse din gama detergenților Perwoll, concepuți special în ideea de a păstra materialele într-o stare cât mai bună, pentru cât mai mult timp. 

Pentru că am promis și puțină creativitate, am ales câteva piese-cheie ale garderobei de toamnă, din care voi crea câteva ținute diferite care sper că te vor insipira în ceea ce privește itemurile din dulapul tău. Am ales puloverul din lână, rochia din stofă și cămașa din mătase, pe care iată în ce outfituri m-am gândit să le integrez. 

Foto: PR

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…