A List Magazine ∙ April 24, 2023 ∙ 6 min read

Bijuteriile sunt cele mai importante piese care nu numai că pot completa o ținută, ci o pot transforma. Ele joacă un rol important în a face o femeie să se simtă elegantă, încrezătoare și specială.

Text de Ramona Nacu Nicole

Pentru mulți dintre noi, bijuteriile sunt o formă de auto-exprimare, dar oare de ce sunt atât de mulți oameni speriați să experimenteze cu ele? Suntem atât de obișnuiți să purtăm bijuterii tradiționale. Cu toate acestea, există o multitudine de alte tipuri de bijuterii „neconvenționale” pe care oamenii le pot folosi pentru a-și scoate ținutele în evidență…bijuterii pentru corp!

Bijuteriile pentru corp se găsesc în multe forme diferite și în acest articol vom vorbi depre piercing-uri, lanțuri de corp și bijuterii pentru dinți.

Piercinguri

Istoria piercing-urilor datează de la vechile civilizații africane. Cea mai veche mumie descoperită vreodată în Egipt avea piercing-uri la ureche, iar în 2020, cele mai vechi dovezi ale unui piercing facial au fost descoperite pe un schelet vechi de 12 000 de ani. Aceste bijuterii au fost folosite de-a lungul anilor pentru a exprima o varietate de valori spirituale și morale. Pentru africani, azteci, indieni și asiatici, piercing-urile reprezentau bogăție, putere, fertilitate și protecție.

În zilele noastre, ele pot fi folosite ca o formă de artă care poate ajuta o persoană să se simtă mai încrezătoare în propriul corp. Multe vedete, precum: Rihanna, Beyonce și Kylie Jenner au optat pentru multe piercing-uri la urechi. Purtând mai mulți cercei pe o ureche arată uimitor cu o coafură up-do sau cu o coafură pe o parte. Alte vedete au optat pentru un piercing mai îndrăzneț. Dua Lipa și Miley Cyrus au piercing-uri pentru buric. Supermodelul Bella Hadid are doua piercing-uri pe mameloane pe care l-a prezentat ca accesoriu pe mai multe covoare roșii. Cardi B are un piercing la limbă, unul sub buză și două piercing-uri dermice pentru piept. Există, de asemenea, multe celebrități masculine care au piercing-uri, de obicei piercing-uri pentru urechi. David Beckham, Michael B Jordan și Cristiano Ronaldo sunt doar câțiva dintre ei.

Dacă doriți să vă faceți un piercing în București, puteți încerca studioul 2nd Face Tattoo & Body Piercing sau Funky Tattoo. Recomandarea mea personală ar fi să vorbiți cu un specialist și să vă informați foarte bine înainte de a face o astfel de procedură.

Lanțuri pentru corp

Din punct de vedere istoric, lanțurile pentru talie au fost folosite în subcontinentul indian atât de femei, cât și de bărbați, ca parte a ceremoniilor religioase și ca accesoriu pentru a arăta prosperitate. Ele au fost purtate de oamenii începând cu peste 4000 de ani în urmă. Bijuteriile tradiționale indiene constă în multe piese: lanțuri pentru talie, pandantive pentru frunte, bentițe din trei părți, brățări pentru mâna superioară, brățări cu inel, brățări pentru picioare și multe altele.

Lanțurile de corp sunt o opțiune excelentă, deoarece nu implică durerea unui piercing. Sunt foarte captivante și ajută la evidențierea anumitor părți ale corpului. Lanțurile de corp sunt extrem de versatile, vin în multe forme, materiale și culori. Aceste tipuri de bijuterii sunt accesoriul perfect pentru o ținută cu spatele deschis sau cele cu un decolteu în V adânc. În plus, puteți purta și lanțuri de corp peste anumite piese de îmbrăcăminte. Dacă vă simțiți puțin extra, încercați să purtați un accesoriu de păr supradimensionat. Indiferent cum alegeți să le purtați, lanțurile de corp cu siguranță pot eleva orice ținută și te pot face să ieși în evidență în mulțime.

Puteți achiziționa aceste tipuri de articole din magazinele online locale, cum ar fi: Vee Shop sau Tria Alfa, sau puteți cumpăra de pe Etsy opțiuni realizate manual.

Bijuterii pentru dinți

Imperiul Maya, acum dispărut, a practicat una dintre primele forme de bijuterii dentare. Aceștia își găureau dinții și le inserau cu pietre prețioase. Cu toate acestea, faimosul grillz pare să fi fost inventat de etrusci, care au existat în jurul anilor 800 î.Hr. până în 200 î.Hr. în Italia. Grillz a devenit foarte popular în anii 1980, când au devenit o parte din cultura rap și hip hop.

Există două tipuri principale de bijuterii pentru dinți: grillz și pietre prețioase pentru dinți. Grillz sunt un tip de bijuterii dentare detașabile care se poartă peste dinți. Sunt realizate din metale prețioase și pot fi încrustate cu pietre prețioase. Celebrități precum Marc Jacobs, Madonna și Drake au fost văzute purtând acest tip de bijuterii. Pietrele dentare sunt semi-permanente și se atașează pe suprafața exterioară a dintelui. Această procedură trebuie efectuată de către un stomatolog profesionist. Majoritatea oamenilor optează pentru un singur cristal, dar pentru cei dintre voi care sunt îndrăzneți, vă recomand cu siguranță să experimentați cu modele mai complexe pe mai mult de un dinte.

Multe clinici stomatologice din București oferă acest serviciu și de obicei costă în jur de 200-300 lei. Dacă doriți să vă puneți o bijuterie pe dinți, ar trebui să consultați mai întâi medicul dentist. Daca doriti sa achiziționați grillz, le puteti gasi la Diamond Office sau Patron Grillz din București, sau contactați un bijutier profesionist.

Foto: Lisa&Co, PR

Related Posts

Idealurile de frumusețe de la Venus la Barbie

Institutul Pantone a declarat Viva Magenta culoarea anului 2023, iar vara ce tocmai a trecut s-a mulat perfect…

Tendințele momentului în materie de genți, de la nuanțe, la dimensiuni

Ne ocupăm astăzi de accesoriul nostru preferat, aliatul de nădejde al fiecărei zile, indiferent de agendă. Îți spunem…

Pantofii must-wear ai momentului: Vârf ascuțit și toc… nu foarte înalt!

Pentru ținutele perioadei imediat următoare, vei fi, probabil, tentată să alegi acele perechi de pantofi spectaculoase, care uneori…

Visând la vară: ne inspiră colecția primăvară/vară 2024 C&A, „Finding Beauty in Chaos”

Ce poate fi mai simpatic și mai încântător ca, în mijlocul unei săptămâni cu ploaie, vânt și ceață,…

Alist Designers boutique: Selecția spectaculoasă de branduri care te așteaptă în luna decembrie 

Pentru că intrăm în luna festivităților de Crăciun și a diverselor celebrari, ne-a gândit la o selecție anume…

Costumul masculin revine în topul preferințelor doamnelor, pentru evenimentele festive

Dacă încă nu ai ales ținuta pe care o vei purta la evenimentul de Crăciun a firmei sau…

Hot Trend: Cu picioarele la vedere în plină iarnă!

Dacă te întrebai ce minuni au mai pus la cale marile case de modă pentru acest sezon, află…

Pielea vegană: Tendințe, avantaje și dezavantaje

Casele de modă au adoptat rând pe rând politica sustenabilității prin înlocuirea pielii cu texturi asemănătoare. Grija pentru…

Alist Designers boutique: The Stories of O., brandul sustenabil care aduce zâmbete

Luna aceasta ne bucurăm să-l avem alături de noi pe Ovidiu Mureșanu, care ne-a adus cu un pas…

Alist Designers boutique: Anna Fellini, brandul de genți dedicat frumuseții atemporale

Noiembrie a adus la Alist Designers boutique un brand de genți de care, cu siguranță, te-ai îndrăgostit încă…