A List Magazine ∙ April 24, 2023 ∙ 6 min read

Bijuteriile sunt cele mai importante piese care nu numai că pot completa o ținută, ci o pot transforma. Ele joacă un rol important în a face o femeie să se simtă elegantă, încrezătoare și specială.

Text de Ramona Nacu Nicole

Pentru mulți dintre noi, bijuteriile sunt o formă de auto-exprimare, dar oare de ce sunt atât de mulți oameni speriați să experimenteze cu ele? Suntem atât de obișnuiți să purtăm bijuterii tradiționale. Cu toate acestea, există o multitudine de alte tipuri de bijuterii „neconvenționale” pe care oamenii le pot folosi pentru a-și scoate ținutele în evidență…bijuterii pentru corp!

Bijuteriile pentru corp se găsesc în multe forme diferite și în acest articol vom vorbi depre piercing-uri, lanțuri de corp și bijuterii pentru dinți.

Piercinguri

Istoria piercing-urilor datează de la vechile civilizații africane. Cea mai veche mumie descoperită vreodată în Egipt avea piercing-uri la ureche, iar în 2020, cele mai vechi dovezi ale unui piercing facial au fost descoperite pe un schelet vechi de 12 000 de ani. Aceste bijuterii au fost folosite de-a lungul anilor pentru a exprima o varietate de valori spirituale și morale. Pentru africani, azteci, indieni și asiatici, piercing-urile reprezentau bogăție, putere, fertilitate și protecție.

În zilele noastre, ele pot fi folosite ca o formă de artă care poate ajuta o persoană să se simtă mai încrezătoare în propriul corp. Multe vedete, precum: Rihanna, Beyonce și Kylie Jenner au optat pentru multe piercing-uri la urechi. Purtând mai mulți cercei pe o ureche arată uimitor cu o coafură up-do sau cu o coafură pe o parte. Alte vedete au optat pentru un piercing mai îndrăzneț. Dua Lipa și Miley Cyrus au piercing-uri pentru buric. Supermodelul Bella Hadid are doua piercing-uri pe mameloane pe care l-a prezentat ca accesoriu pe mai multe covoare roșii. Cardi B are un piercing la limbă, unul sub buză și două piercing-uri dermice pentru piept. Există, de asemenea, multe celebrități masculine care au piercing-uri, de obicei piercing-uri pentru urechi. David Beckham, Michael B Jordan și Cristiano Ronaldo sunt doar câțiva dintre ei.

Dacă doriți să vă faceți un piercing în București, puteți încerca studioul 2nd Face Tattoo & Body Piercing sau Funky Tattoo. Recomandarea mea personală ar fi să vorbiți cu un specialist și să vă informați foarte bine înainte de a face o astfel de procedură.

Lanțuri pentru corp

Din punct de vedere istoric, lanțurile pentru talie au fost folosite în subcontinentul indian atât de femei, cât și de bărbați, ca parte a ceremoniilor religioase și ca accesoriu pentru a arăta prosperitate. Ele au fost purtate de oamenii începând cu peste 4000 de ani în urmă. Bijuteriile tradiționale indiene constă în multe piese: lanțuri pentru talie, pandantive pentru frunte, bentițe din trei părți, brățări pentru mâna superioară, brățări cu inel, brățări pentru picioare și multe altele.

Lanțurile de corp sunt o opțiune excelentă, deoarece nu implică durerea unui piercing. Sunt foarte captivante și ajută la evidențierea anumitor părți ale corpului. Lanțurile de corp sunt extrem de versatile, vin în multe forme, materiale și culori. Aceste tipuri de bijuterii sunt accesoriul perfect pentru o ținută cu spatele deschis sau cele cu un decolteu în V adânc. În plus, puteți purta și lanțuri de corp peste anumite piese de îmbrăcăminte. Dacă vă simțiți puțin extra, încercați să purtați un accesoriu de păr supradimensionat. Indiferent cum alegeți să le purtați, lanțurile de corp cu siguranță pot eleva orice ținută și te pot face să ieși în evidență în mulțime.

Puteți achiziționa aceste tipuri de articole din magazinele online locale, cum ar fi: Vee Shop sau Tria Alfa, sau puteți cumpăra de pe Etsy opțiuni realizate manual.

Bijuterii pentru dinți

Imperiul Maya, acum dispărut, a practicat una dintre primele forme de bijuterii dentare. Aceștia își găureau dinții și le inserau cu pietre prețioase. Cu toate acestea, faimosul grillz pare să fi fost inventat de etrusci, care au existat în jurul anilor 800 î.Hr. până în 200 î.Hr. în Italia. Grillz a devenit foarte popular în anii 1980, când au devenit o parte din cultura rap și hip hop.

Există două tipuri principale de bijuterii pentru dinți: grillz și pietre prețioase pentru dinți. Grillz sunt un tip de bijuterii dentare detașabile care se poartă peste dinți. Sunt realizate din metale prețioase și pot fi încrustate cu pietre prețioase. Celebrități precum Marc Jacobs, Madonna și Drake au fost văzute purtând acest tip de bijuterii. Pietrele dentare sunt semi-permanente și se atașează pe suprafața exterioară a dintelui. Această procedură trebuie efectuată de către un stomatolog profesionist. Majoritatea oamenilor optează pentru un singur cristal, dar pentru cei dintre voi care sunt îndrăzneți, vă recomand cu siguranță să experimentați cu modele mai complexe pe mai mult de un dinte.

Multe clinici stomatologice din București oferă acest serviciu și de obicei costă în jur de 200-300 lei. Dacă doriți să vă puneți o bijuterie pe dinți, ar trebui să consultați mai întâi medicul dentist. Daca doriti sa achiziționați grillz, le puteti gasi la Diamond Office sau Patron Grillz din București, sau contactați un bijutier profesionist.

Foto: Lisa&Co, PR

Related Posts

Designeri sub lupă: Iutta, între artă, tradiție și inovație 

Iutta, brandul de genți pe care l-am avut alături de noi în luna aprilie, la Alist Designers boutique,…

PUMA ne-a purtat pe meleaguri siciliene, în cadrul evenimentului A List Magazine X Nostalgia

PUMA ne-a purtat pe meleagurile siciliene și anul acesta cu noua colecție PUMA Palermo lansată la nivel global…

C&A: The Summer of 2024

Noua colecție C&A trimite direct la eleganța clasică prin piesele care completează orice garderobă cu aerul sofisticat al…

Se întorc fashion show-urile Victoria’s Secret

Extravagantele show-uri Victoria’s Secret revin pe catwalk, din toamnă. Gigantul american de lenjerie intimă Victoria’s Secret a anunțat…

Romanian Creative Week: Designeri vestimentari și highlights din lumea modei

A început cel mai mare eveniment de cultură de la noi și suntem nerăbdători să ajungem și anul…

Cum a fost la evenimentul de lansare Alist Designers Boutique, de la începutul lunii mai

Spațiul de la parterul București Mall Vitan a devenit gazda brandurilor românești și în luna mai, printr-o nouă…

Designeri din întreaga lume aduc colecții excepționale la Târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR de la București

Cea de-a 21-a ediție a Târgului internațional de bijuterie conteporană AUTOR va avea loc la Ghica House, în…

MET Gala 2024: Cele mai nefericite alegeri vestimentare de anul acesta 

Saga MET Gala 2024 continuă cu cele mai neinspirate ținute de anul acesta. Evenimentul a căpătat o notă…

DAAR, un nou brand de bijuterii ce poartă ADN-ul TEILOR

Încă de când au apărut și au început să fie folosite ca accesorii, bijuteriile au fost purtătoare de…

MET Gala 2024: Cele mai bune ținute, mai mult sau mai puțin în tema evenimentului

MET Gala 2024 a avut loc seara trecută, în cadrul unui eveniment care stârnește reacție după reacție. Gala…