Andreea Leta ∙ March 24, 2024 ∙ 3 min read

Cum arată în 2024 o ținută office și cum este definită? Iată cum poți adapta acese ținute la personalitatea ta, respectând principiile de bază ale acestui cod.

Codurile vestimentare s-au transformat, încet, încet, din repere pentru diverse situații, în adevărate provocări pentru iubitorii de modă și pentru designeri. Inclusiv codul office, recunoscut până acum ceva timp pentru aerul formal, standard, definit prin cămășile cu guler ascuțit la baza gâtului și croială dreaptă, sacourile masculine, fustele-creion și pantalonii drepți cu talie înaltă, este acum o temă a colecțiilor celor mai mari case de modă. Ce a rămas din ce știam și cum a fost reinterpretat codul office? Cum îl poți adapta în viața de zi cu zi? 

Ținutele office de ieri și de azi. Inspirație direct de pe marile podiumuri
Boss, Prada, Givenchy (toate SS24)

În primul rând, ține cont de faptul că principiile de bază au rămas ferme pe poziție. Cromatica se învârte tot în zona tonurilor neutre de beige, gri, a nonculorilor și a nuanțelor deschise de albastru sau a celor de bleumarin. Croielile se concentrează și acum pe liniile drepte, iar texturile rămân în zona materialelor naturale, precum stofa din lână, bumbacul sau mătasea pentru cămăși și, pentru anotimpul cald, inul. Motivul? Aceste linii sunt decente, inspiră încredere și, de multe ori, pun semnul egal între sexe, iar materiale naturale arată extraordinar și sunt confortabile peste program.

Ținutele office de ieri și de azi. Inspirație direct de pe marile podiumuri
Tory Burch, Victoria Beckham, Tom Ford (toate SS24)

Asta nu înseamnă că unele lucruri sunt de neclintit. De altfel, dacă acum câteva decenii uniforizarea era un scop, astăzi personalizarea este o cerință! Pe ici, pe colo, au apărut mici elemente de styling care dau sarea, dar mai ales piperul unui astfel de look. Manșete supradimensionate, umeri extra large, o răscroială un pic mai amplă (dar nu prea-prea), genți și pantofi de inspirație vintage care sau un aspect de podium lookului office sau piesele-hibrid (precum salopetele), sunt doar câteva dintre inovațiile codului office. În ceea ce privește cromatica, outfiturilor monocromatice le-au fost adăugate accesorii statement aurii sau din diverse materiale neconvenționale (plastic reciclat, rocă vulcanică etc), iar în cele scăldate în gri și negru vei regăsi adesea elemente cu textură metalizată. 

Pentru ținutele tale de zi cu zi, te poți inspira din moda anilor ’70 sau din campaniile anilor ’90 ale unor case precum Armani sau Gucci (pe vremea lui Tom Ford), dar și din cele mai recente colecții, cum ar fi Boss, Givenchy, Prada sau Victoria Beckham. Poți adăuga în ținutele tale elemente interesante de styling precum șosetele din lycra până la genunchi, gulerele supradimensionate, bentițele foarte late sau curelele metalice. 

Foto: hepta.ro

Related Posts

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Outfits of the week: Cele mai cool ținute purtate de celebritățile internaționale

O nouă săptămână, o nouă serie de poze și un anotimp care pare că devine o provocare din…

Anya Taylor-Joy, Diane Kruger și Naomi Watts, printre vedetele de la cea mai recentă prezentare Dior

Cea mai recentă colecție a casei de modă Dior, pentru sezonul toamnă 2024, a fost prezentată la Brooklyn…

Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București, cu o nouă colecție: Body by Victoria

Veștile bune circulă repede! Iar primăvara aceasta avem încă un motiv de bucurie. Victoria’s Secret, liderul în retail…

Margot Robbie, Jessica Chastain, Olivia Wilde, strălucitoare la un eveniment dedicat științei

Numeroase vedete s-au grăbit să răspundă afirmativ invitației unui eveniment aparte, dedicat nu filmului sau modei, ci științei,…

Iutta și Muze Concept vă așteaptă la Alist Designers Boutique, toată luna aprilie (VIDEO)

Alist Designers boutique găzduiește acum două branduri care îți vor readuce zâmbetul pe buze prin detaliile ce definesc…

Roberto Cavalli a încetat din viață la 83 de ani

Roberto Cavalli a încetat din viață seara trecută, la 83 de ani. Desginer vestimentar și inventator al unei…

Cele mai apreciate prezențe de la Fashion Trust US Awards

Vedetele nu spun niciodată nu unei invitații la un eveniment de fashion și acceptă orice ocazie prin care…

Noua colecție Spring Edit disponibilă la CCC

Lasă-te fermecat de colecția Spring Edit de la CCC! Descoperă pantofi și genți la modă de la brandurile…

Jennifer Lopez este mai senzuală ca oricând în cea mai recentă campanie Intimissimi

Jennifer Lopez surprinde din nou prin cea mai recentă campanie a brandului de lenjerie intimă, Intimissimi. Artista arată…