Andreea Leta ∙ November 17, 2023 ∙ 3 min read

Cu toate că marile case de modă ajung să prezinte și cinci colecții într-un an, există câteva piese vestimentare ce nu vor ieși niciodată din tendințe. Astăzi, în atenția noastră se reîntoarce legendara little black dress, grație unei gale ce a reunit câteva dintre celebritățile noastre favorite. 

Atunci când spui „little black dress” te gândești, probabil, la celebra imagine a lui Audrey Hepbrun din filmul Breakfast at Tiffany’s. Și e minunat dacă se întâmplă asta! Pentru că aceea este una dintre cele mai faimoase rochii negre create vreodată. De altfel, odată cu acel cadru, numele lui Givenchy a devenit sinonim cu această piesă, dar nu a fost singurul care a dus item-ul pe culmile gloriei. 

The little black dress: Piesa vestimentară care nu va părăsi niciodată tendințele
Jordana Brewster, Chrissy Teigen, Zooey Deschanel

Chanel a fost prima care a introdus rochia neagră în rândul creațiilor Haute Couture în anii ‘20, însă nimic nu poate egala reacția unei lumi întregi atunci când Prințesa Diana a purtat în 1994 piesa rămasă în istorie ca „the revenge dress” semnată de Christina Stambolian, în seara în care Prințul Charles (actualmente Regele Charles al III-lea) recunoștea public într-un documentar că a fost infidel în timpul mariajului. 

O altă rochie neagră celebră a fost purtată de Elizabeth Hurley la premiera filmului Patru nunți și o înmormântare, atunci când Versace i-a făcut un favor împrumutându-i rochia prinsă în ace de siguranță aurii cu capul Medusei, pentru că actrița nu își permitea o ținută de gală la acel moment. La brațul ei s-a aflat Hugh Grant, protagonistul și partenerul de viață al lui Hurley. 

The little black dress: Piesa vestimentară care nu va părăsi niciodată tendințele
Hailey Bieber, Kim Kardashian, Phoebe Tonkin

Dacă te întrebi de ce atâta controversă țesută în jurul unei piese atât de elegante, este pentru că o rochie neagră este menită să atragă toate privirile! Și când altcândva ai nevoie de atenție dacă nu într-un moment-cheie din viața personală sau din carieră!? Chiar și Rihanna a apelat la o astfel de piesă în 2022 pentru a-și dezvălui sarcina destul de avansată, schimbând odată pentru toată lumea normele vestimentare din perioada maternității. 

Pe lângă această dimensiune, rochia neagră este și unul dintre cele mai elegante item-uri ale tututor timpurilor. De aceea este permanent în topul preferințelor celebrităților pentru evenimentele black tie sau cu red carpet. Un astfel de eveniment ne-a readus celebra rochie în discuție astăzi. 

The little black dress: Piesa vestimentară care nu va părăsi niciodată tendințele
Sofia Richie Grainge, Sai De Silva, Heidi Klum

Mai multe vedete internaționale ce au participat la gala Baby 2 Baby, au optat pentru the little black dress, în diverse variante. De la clasicul model ce urmărește liniile trupului, la volume impresionante, rochia neagră s-a transformat de-a lungul timpului într-un adevărat spectacol de stil. Texturile speciale, cum ar fi penele sau volanele supradimensionate din organza, le-au făcut să strălucească pe Sofia Richie Grainge și Heidi Klum, în timp ce Sai De Silva a optat pentru o textură lucioasă, ce reproduce efectul de piele exotică. Chrissy Teigen a ales o rochie asimetrică, marcată de inserția unor elemente florale conturate prin pietre și paiete strălucitoare, în timă de Jordana Brewster a ales un look inspirat de moda anilor ’20, extrem de chic. 

Foto: hepta.ro

Related Posts

Designeri sub lupă: Iutta, între artă, tradiție și inovație 

Iutta, brandul de genți pe care l-am avut alături de noi în luna aprilie, la Alist Designers boutique,…

PUMA ne-a purtat pe meleaguri siciliene, în cadrul evenimentului A List Magazine X Nostalgia

PUMA ne-a purtat pe meleagurile siciliene și anul acesta cu noua colecție PUMA Palermo lansată la nivel global…

C&A: The Summer of 2024

Noua colecție C&A trimite direct la eleganța clasică prin piesele care completează orice garderobă cu aerul sofisticat al…

Se întorc fashion show-urile Victoria’s Secret

Extravagantele show-uri Victoria’s Secret revin pe catwalk, din toamnă. Gigantul american de lenjerie intimă Victoria’s Secret a anunțat…

Romanian Creative Week: Designeri vestimentari și highlights din lumea modei

A început cel mai mare eveniment de cultură de la noi și suntem nerăbdători să ajungem și anul…

Cum a fost la evenimentul de lansare Alist Designers Boutique, de la începutul lunii mai

Spațiul de la parterul București Mall Vitan a devenit gazda brandurilor românești și în luna mai, printr-o nouă…

Designeri din întreaga lume aduc colecții excepționale la Târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR de la București

Cea de-a 21-a ediție a Târgului internațional de bijuterie conteporană AUTOR va avea loc la Ghica House, în…

MET Gala 2024: Cele mai nefericite alegeri vestimentare de anul acesta 

Saga MET Gala 2024 continuă cu cele mai neinspirate ținute de anul acesta. Evenimentul a căpătat o notă…

DAAR, un nou brand de bijuterii ce poartă ADN-ul TEILOR

Încă de când au apărut și au început să fie folosite ca accesorii, bijuteriile au fost purtătoare de…

MET Gala 2024: Cele mai bune ținute, mai mult sau mai puțin în tema evenimentului

MET Gala 2024 a avut loc seara trecută, în cadrul unui eveniment care stârnește reacție după reacție. Gala…