Andreea Leta ∙ November 17, 2023 ∙ 3 min read

Cu toate că marile case de modă ajung să prezinte și cinci colecții într-un an, există câteva piese vestimentare ce nu vor ieși niciodată din tendințe. Astăzi, în atenția noastră se reîntoarce legendara little black dress, grație unei gale ce a reunit câteva dintre celebritățile noastre favorite. 

Atunci când spui „little black dress” te gândești, probabil, la celebra imagine a lui Audrey Hepbrun din filmul Breakfast at Tiffany’s. Și e minunat dacă se întâmplă asta! Pentru că aceea este una dintre cele mai faimoase rochii negre create vreodată. De altfel, odată cu acel cadru, numele lui Givenchy a devenit sinonim cu această piesă, dar nu a fost singurul care a dus item-ul pe culmile gloriei. 

The little black dress: Piesa vestimentară care nu va părăsi niciodată tendințele
Jordana Brewster, Chrissy Teigen, Zooey Deschanel

Chanel a fost prima care a introdus rochia neagră în rândul creațiilor Haute Couture în anii ‘20, însă nimic nu poate egala reacția unei lumi întregi atunci când Prințesa Diana a purtat în 1994 piesa rămasă în istorie ca „the revenge dress” semnată de Christina Stambolian, în seara în care Prințul Charles (actualmente Regele Charles al III-lea) recunoștea public într-un documentar că a fost infidel în timpul mariajului. 

O altă rochie neagră celebră a fost purtată de Elizabeth Hurley la premiera filmului Patru nunți și o înmormântare, atunci când Versace i-a făcut un favor împrumutându-i rochia prinsă în ace de siguranță aurii cu capul Medusei, pentru că actrița nu își permitea o ținută de gală la acel moment. La brațul ei s-a aflat Hugh Grant, protagonistul și partenerul de viață al lui Hurley. 

The little black dress: Piesa vestimentară care nu va părăsi niciodată tendințele
Hailey Bieber, Kim Kardashian, Phoebe Tonkin

Dacă te întrebi de ce atâta controversă țesută în jurul unei piese atât de elegante, este pentru că o rochie neagră este menită să atragă toate privirile! Și când altcândva ai nevoie de atenție dacă nu într-un moment-cheie din viața personală sau din carieră!? Chiar și Rihanna a apelat la o astfel de piesă în 2022 pentru a-și dezvălui sarcina destul de avansată, schimbând odată pentru toată lumea normele vestimentare din perioada maternității. 

Pe lângă această dimensiune, rochia neagră este și unul dintre cele mai elegante item-uri ale tututor timpurilor. De aceea este permanent în topul preferințelor celebrităților pentru evenimentele black tie sau cu red carpet. Un astfel de eveniment ne-a readus celebra rochie în discuție astăzi. 

The little black dress: Piesa vestimentară care nu va părăsi niciodată tendințele
Sofia Richie Grainge, Sai De Silva, Heidi Klum

Mai multe vedete internaționale ce au participat la gala Baby 2 Baby, au optat pentru the little black dress, în diverse variante. De la clasicul model ce urmărește liniile trupului, la volume impresionante, rochia neagră s-a transformat de-a lungul timpului într-un adevărat spectacol de stil. Texturile speciale, cum ar fi penele sau volanele supradimensionate din organza, le-au făcut să strălucească pe Sofia Richie Grainge și Heidi Klum, în timp ce Sai De Silva a optat pentru o textură lucioasă, ce reproduce efectul de piele exotică. Chrissy Teigen a ales o rochie asimetrică, marcată de inserția unor elemente florale conturate prin pietre și paiete strălucitoare, în timă de Jordana Brewster a ales un look inspirat de moda anilor ’20, extrem de chic. 

Foto: hepta.ro

Related Posts

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Se poartă ”cu fundiță”

După cum ai observat probabil deja, fundițele sunt accesoriile care definesc moda sezonului rece. Purtate ca accesorii în…

Rita Ora, apariție spectaculoasă la British Fashion Awards 2023

Rita Ora a uimit audiența cu un accesoriu neobișnuit: un șirag de țepi argintii atașați de spatele cântăreței….

Idealurile de frumusețe de la Venus la Barbie

Institutul Pantone a declarat Viva Magenta culoarea anului 2023, iar vara ce tocmai a trecut s-a mulat perfect…

Tendințele momentului în materie de genți, de la nuanțe, la dimensiuni

Ne ocupăm astăzi de accesoriul nostru preferat, aliatul de nădejde al fiecărei zile, indiferent de agendă. Îți spunem…

Pantofii must-wear ai momentului: Vârf ascuțit și toc… nu foarte înalt!

Pentru ținutele perioadei imediat următoare, vei fi, probabil, tentată să alegi acele perechi de pantofi spectaculoase, care uneori…

Visând la vară: ne inspiră colecția primăvară/vară 2024 C&A, „Finding Beauty in Chaos”

Ce poate fi mai simpatic și mai încântător ca, în mijlocul unei săptămâni cu ploaie, vânt și ceață,…

Alist Designers boutique: Selecția spectaculoasă de branduri care te așteaptă în luna decembrie 

Pentru că intrăm în luna festivităților de Crăciun și a diverselor celebrari, ne-a gândit la o selecție anume…

Costumul masculin revine în topul preferințelor doamnelor, pentru evenimentele festive

Dacă încă nu ai ales ținuta pe care o vei purta la evenimentul de Crăciun a firmei sau…

Hot Trend: Cu picioarele la vedere în plină iarnă!

Dacă te întrebai ce minuni au mai pus la cale marile case de modă pentru acest sezon, află…