Andreea Leta ∙ October 25, 2021 ∙ 3 min read

Emmanuelle Koffi, Olga Yanul, Meng Mao

Toamna este unul dintre cele mai îndrăgite anotimpuri de către iubitorii de fashion la scară mondială, atât datorită posibilității aproape infinite de a compune ținute inedite, în care nuanțele specifice perioadei joacă rolurile principale, cât și a ideii de layout. Astăzi ne uităm la câteva apariții street style care ne-au atras atenția cu ocazia celor mai recente săptămâni ale modei din lume. 

Toamna este o provocare constantă pentru iubitorii de modă, întrucât, odată cu temperaturile care încep să scadă, începe frenezia outfiturilor în care fiecare încearcă să-și expună personalitatea prin cel mai la îndemână mijloc: creativitatea. Stilul personal a ajuns mai mult decât o carte de vizită la prima vedere, vorbim astăzi despre un adevărat cult al imaginii prin intermediul rețelelor de socializare, puternic exploatate de industria fashion. 

Astăzi am făcut o trecere în revistă a câtorva apariții street style de la cele mai recente săptămâni ale modei din lume. Dintre sute de poze, am selectat acele outfituri care ne-au inspirat, care au ținut puțin cont și de tendințele actuale, dar care vorbesc extrem de clar și despre diverse tipologii umane. Te-am făcut curioasă? 

Îți spunem încă de la început că dacă ai senzația că ai mai văzut undeva niște lookuri asemănătoare, cel mai probabil ai dreptate. Ne referim la fotografiile pe film ale femeilor din familia ta, ușor alterate de nuanța de chihlimbar a hârtiei fotografice, din decada șaptezecistă, încă una dintre cele mai influente tendințe. De la croieli legendare, precum pantalonii evazați, la diverse asocieri de texturi sau printuri, trăim într-un constant That 70s Show în materie de vestimentație. 

Ella Emhoff

Victoria Tomas

Carouri clasice sau stilizate și imprimeuri abstracte descriu o nostalgie care nu poate fi decât o muză veritabilă pentru alegerile momentului în materie de haine. Nu lipsește nici boema absolută, dacă tot vorbeam despre tipologii, care nu poate renunța la ochelarii supradimensionați și la reminiscențele Woodstock. Ce dacă winter is coming, vorba aia!? De căldură se ocupă nuanțele de arămiu, completate de gama caldă a maro-ului, de la ruginiu, la ciocolată cu portocale sau la delicioasele trufe.

Dolores Cfr

La polul oarecum opus (pentru că e perfect dacă îți place să combini registrele), se află giurile și beige-urile reci. Vorbim neapărat despre materiale naturale, stofă din lână, bumbac sau mătase. Multe dintre ținutele smart casual la ora actuală se învârt în zona aceasta, având ca piese-cheie trech coat-ul, cardiganul, pantalonii țigaretă și sacoul masculin. 

Loicka Grace

Natalia Ostrofsky Verza

Și ca să ne relaxăm un pic, în încheiere, vorbim despre nonșalanță și nonconformism. Jacheta neagră iubitului, supradimensionată deci, o pereche de sandale, fusta bunicii, în carouri, și un clutch oranj – în ce oraș te-ai plimba așa? Dar într-un outfit all white peste care trântești o jachetă cropped în nuanța alunelor? 

Erika Boldrin

Nausheen Shah

Foto: hepta.ro

Related Posts

The Grand Avenue: Roman Holiday

Îți aminteşti, cu siguranţă, scene din celebra comedie cu savuroşii Audrey Hepburn şi Gregory Peck. Pentru vara aceasta,…

Zalando: Unlocking Creativity

Am fost prezenți și în acest an la Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, aflat…

C&A SS24: Packing for holidays

Este momentul să îți reorganizezi garderoba astfel încât să poți face un mic bagaj în orice secundă, pentru…

Lucian Broscățean o ia la întrebări pe designerul Ancuța Sarca

Lucian Broscățean (conferențiar universitar doctor și Directorul Departamentului Modă-design vestimentar în cadrul Universității de Artă și Design din…

Ținute de festival. Ce poți purta la Neversea, anul asta

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Romanian Creative Week: Cum a fost la cel mai mare eveniment fashion din România 

Pe lângă zecile de evenimente organizate în cadrul Romanian Creative Week, care include spectacole de teatru, dans, performance,…

Alist Designers boutique: Află în compania cui ne petrecem prima lună de vară

Luna iunie ne găsește în compania unor branduri locale foarte îndrăgite de toți cei care au apucat să…

Roger Federer și Rafael Nadal – Rivali în tenis, parteneri în fashion

Doi dintre cei mai mari tenismeni ai lumii, Roger Federer și Rafael Nadal, foști rivali pe terenul de…

Pamela Anderson invocă nostalgia anilor 90 printr-o colecție de jeans

Pamela Anderson a lansat o colecție limitată de jeans alături de brandul Re/Done, prin care readuce în atenție…

Alist Designers boutique: Casa cu sori, brandul în care iubirea e la ea acasă!

Luna aceasta ne bucurăm de o prezennță specială la Alist Designers boutique. În spațiul nostru din București Mall…