Emmanuelle Koffi, Olga Yanul, Meng Mao

Toamna este unul dintre cele mai îndrăgite anotimpuri de către iubitorii de fashion la scară mondială, atât datorită posibilității aproape infinite de a compune ținute inedite, în care nuanțele specifice perioadei joacă rolurile principale, cât și a ideii de layout. Astăzi ne uităm la câteva apariții street style care ne-au atras atenția cu ocazia celor mai recente săptămâni ale modei din lume. 

Toamna este o provocare constantă pentru iubitorii de modă, întrucât, odată cu temperaturile care încep să scadă, începe frenezia outfiturilor în care fiecare încearcă să-și expună personalitatea prin cel mai la îndemână mijloc: creativitatea. Stilul personal a ajuns mai mult decât o carte de vizită la prima vedere, vorbim astăzi despre un adevărat cult al imaginii prin intermediul rețelelor de socializare, puternic exploatate de industria fashion. 

Astăzi am făcut o trecere în revistă a câtorva apariții street style de la cele mai recente săptămâni ale modei din lume. Dintre sute de poze, am selectat acele outfituri care ne-au inspirat, care au ținut puțin cont și de tendințele actuale, dar care vorbesc extrem de clar și despre diverse tipologii umane. Te-am făcut curioasă? 

Îți spunem încă de la început că dacă ai senzația că ai mai văzut undeva niște lookuri asemănătoare, cel mai probabil ai dreptate. Ne referim la fotografiile pe film ale femeilor din familia ta, ușor alterate de nuanța de chihlimbar a hârtiei fotografice, din decada șaptezecistă, încă una dintre cele mai influente tendințe. De la croieli legendare, precum pantalonii evazați, la diverse asocieri de texturi sau printuri, trăim într-un constant That 70s Show în materie de vestimentație. 

Ella Emhoff
Victoria Tomas

Carouri clasice sau stilizate și imprimeuri abstracte descriu o nostalgie care nu poate fi decât o muză veritabilă pentru alegerile momentului în materie de haine. Nu lipsește nici boema absolută, dacă tot vorbeam despre tipologii, care nu poate renunța la ochelarii supradimensionați și la reminiscențele Woodstock. Ce dacă winter is coming, vorba aia!? De căldură se ocupă nuanțele de arămiu, completate de gama caldă a maro-ului, de la ruginiu, la ciocolată cu portocale sau la delicioasele trufe.

Dolores Cfr

La polul oarecum opus (pentru că e perfect dacă îți place să combini registrele), se află giurile și beige-urile reci. Vorbim neapărat despre materiale naturale, stofă din lână, bumbac sau mătase. Multe dintre ținutele smart casual la ora actuală se învârt în zona aceasta, având ca piese-cheie trech coat-ul, cardiganul, pantalonii țigaretă și sacoul masculin. 

Loicka Grace
Natalia Ostrofsky Verza

Și ca să ne relaxăm un pic, în încheiere, vorbim despre nonșalanță și nonconformism. Jacheta neagră iubitului, supradimensionată deci, o pereche de sandale, fusta bunicii, în carouri, și un clutch oranj – în ce oraș te-ai plimba așa? Dar într-un outfit all white peste care trântești o jachetă cropped în nuanța alunelor? 

Erika Boldrin
Nausheen Shah

Foto: hepta.ro

Related Posts