Andreea Leta ∙ September 23, 2023 ∙ 7 min read

Remix a lansat o provocare distractivă și foarte importantă pentru cauza sustenabilității. Este vorba despre un quiz pe care eu l-am făcut și pe care te încurajez să-l încerci chiar azi. Iată cum poți afla cât de mare este amprenta de carbon pe care o lași acum în urma sesiunilor tale de shopping și cum poți îmbunătăți rezultatul. 

În numele sustenabilității

Remix, cel mai mare magazin online de piese second hand din Europa, se alătură inițiativei Second Hand September pentru a descoperi traseul pieselor vestimentare și pentru a determina cât de sustenabilă este atitudinea clienților când vine vorba de shopping. Quiz-ul în șapte pași determină amprenta de carbon pe care o lasă fiecare dintre noi în urma obiceiurilor de shopping, încurajând totodată fiecare persoană să facă alegeri sustenabile. Punând în evidență conceptul de modă circulară, testul creat de Remix în sprijinul Secondhand September initiative, vine cu sfaturi prețioase despre cum să construim garderobe complexe, care să ne dea mereu opțiuni, fără să mai contribuim la degradarea mediului, o problemă din ce în ce mai discutată în forumurile de specialitate. 

Experiența quiz-ului Remix

Pentru că impactul industriei fashion asupra naturii și a mediului este un subiect care m-a preocupat destul de mult în ultimii ani, ideea testului de sustenabilitate  propus de Remix m-a entuziasmat din start. Este simplu, rapid și educativ dacă urmărești mesajele din stânga ecranului, până ajungi la rezultat. 

Fiind consumatoare de piese secondhand încă din adolescență, am înțeles pe parcurs nu doar valoarea estetică a unui obiect lucrat poate mai minuțios, cu materiale ceva mai calitative decât cele de azi, în cazul pieselor retro, cât și importanța unei noi șanse pe care o dăm hainelor din sezoanele precedente. Pe măsură ce producțiile au crescut, cu atât mai mari au devenit emisiile de carbon, poluarea apelor și a solului, lucru care m-a pus serios pe gânduri atunci când am văzut prima dată un tabel cu procente. 

În acest moment, pot spune cu mândrie că 80% din garderoba mea este compusă din piese secondhand, retro și vintage. Pentru că viața mea se desfășoară printre hainele pentru ședințele foto sau pentru sesiunile private de styling, nu sunt o împătimită a shoppingului. Însă atunci când călătoresc, îmi place să caut magazine second hand sau vintage, în care, cu siguranță, găsesc măcar un accesoriu sau o piesă de colecție. Am învățat în timp să am grijă de lucruri, dar și să le retușez atunci când se uzează. Iar când nu mai am nevoie de ele, dacă se află într-o stare bună, le donez, dacă nu, le duc la un centru de reciclare a textilelor. 

Cunoscându-mi obieceiurile de shopping, eram destul de sigură că rezultatul testului Remix va fi unul care indică o amprentă mică de carbon, însă confirmarea mi-a adus o mare satisfacție. În plus, la finalul testului, am avut surpriza unui mic voucher de reduceri pentru o selecție specială aleasă de Remix.

Calculează acum cât de sustenabilă este atitudinea ta față de cumpărături

Secondhand September, mișcarea susținută de Remix, este o sărbătoare a consumatorilor conștienți, care atrage atenția asupra conceptului practic de modă circulară. Septembrie nu mai estedoar o lună a noului sezon, ci devine un fenomen care provoacă normele industriei modei și demonstrează beneficiile alegerilor pe termen lung, continuând misiunea Remix de a inspira o nouă generație de consumatori să aibă ca primă opțiune piesele second hand. Concret, acest lucru contribuie considerabil la reducerea consumului de apă și la diminuarea emisiilor de carbon, atât de nocive pentru natură și pentru mediu, reducând astfel nevoia de resurse pentru a produce articole noi.

Este foarte important să știi faptul că, în medie, un european folosește 26 kg de textile și aruncă 11 kg în fiecare an, deșeurile textile fiind adesea numite noul plastic, motiv care transformă industria modei în al doilea cel mai mare poluator, după petrol.

Remix demonstrează că alegerea second hand este o declarație îndrăzneață în materie de fashion, care chiar face diferența. remixshop.com se bazează pe o vastă colecție de piese realizată cu mare atenție, fiind compusă dintr-un mix de haine și accesorii atemporale, de la branduri diverse, ce curpind atât piese esențiale, pentru zonele casual, office sau sport, până la rochii și pantofi de seară, care nu vor trece neobservate. Secondhand September te motivează să îți exprimi stilul în acord cu valorile tale, alegând să dai o viață nouă hainelor tale preferate descoperite în shopul online, purtându-le cu mândrie.

Contribuie alături de Remix la viitorul sustenabil al industria modei, alăturându-te mișcării Secondhand September. Timp de o lună cumpără doar piese second hand și împărtășește descoperirile și experiențele tale folosind hashtag-ul #RemixSHS, inspirându-i și pe ceilalți să facă alegeri durabile.

Calculatorul de fashion este instrumentul la îndemâna tuturor, care oferă o imagine cuprinzătoare pentru a încuraja dorința consumatorilor de a luar decizii în cunoștință de cauză, arătându-i fiecărui utilizator impactul pe care îl are în alegerile în materie de modă. Rezultatul testului nu este unul care te sperie, ci unul care te motivează să înțelegi impactul acțiunilor tale. 

Tot ce trebuie să faci ca să accesezi The Fashion Calculator de pe Remix este să intri pe următorul link și să urmezi fiecare pas:

https://fashion-calculator.remixshop.com/ro/

În doar două-trei minute vei afla cât de mare este amprenta de carbon a obiceiurilor tale de shopping și vei beneficia de sfaturile importante ale specialiștilor. Mergi până în partea de jos a ecranului și alătură-te și tu inițiativei Secondhand September și nu uita de voucher-ul pe care îl vei primi în schimbul timpului acordat acestui test. Spor la cumpărături sustenabile pe Remix! Nu uita să le spui și prietenilor tăi de quiz-ul Remix.

Foto: Ștefan Bucur/Alist Magazine

Related Posts

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Se poartă ”cu fundiță”

După cum ai observat probabil deja, fundițele sunt accesoriile care definesc moda sezonului rece. Purtate ca accesorii în…

Rita Ora, apariție spectaculoasă la British Fashion Awards 2023

Rita Ora a uimit audiența cu un accesoriu neobișnuit: un șirag de țepi argintii atașați de spatele cântăreței….

Idealurile de frumusețe de la Venus la Barbie

Institutul Pantone a declarat Viva Magenta culoarea anului 2023, iar vara ce tocmai a trecut s-a mulat perfect…

Tendințele momentului în materie de genți, de la nuanțe, la dimensiuni

Ne ocupăm astăzi de accesoriul nostru preferat, aliatul de nădejde al fiecărei zile, indiferent de agendă. Îți spunem…

Pantofii must-wear ai momentului: Vârf ascuțit și toc… nu foarte înalt!

Pentru ținutele perioadei imediat următoare, vei fi, probabil, tentată să alegi acele perechi de pantofi spectaculoase, care uneori…

Visând la vară: ne inspiră colecția primăvară/vară 2024 C&A, „Finding Beauty in Chaos”

Ce poate fi mai simpatic și mai încântător ca, în mijlocul unei săptămâni cu ploaie, vânt și ceață,…

Alist Designers boutique: Selecția spectaculoasă de branduri care te așteaptă în luna decembrie 

Pentru că intrăm în luna festivităților de Crăciun și a diverselor celebrari, ne-a gândit la o selecție anume…

Costumul masculin revine în topul preferințelor doamnelor, pentru evenimentele festive

Dacă încă nu ai ales ținuta pe care o vei purta la evenimentul de Crăciun a firmei sau…

Hot Trend: Cu picioarele la vedere în plină iarnă!

Dacă te întrebai ce minuni au mai pus la cale marile case de modă pentru acest sezon, află…