Andreea Leta ∙ March 23, 2023 ∙ 3 min read

Seara trecută a avut loc evenimentul Fashion Trust U.S. Awards 2023, o gală menită să susțină, să creeze o comunitate și un sistem de educație financiară pentru tinerii designeri. Cum la gală au fost din nou prezente numeroase celebrități, am fost cu ochii pe ținutele lor și am observat o nouă tendință… divină!

Cu ocazia evenimentului organizat în sprijinul tinerilor designeri, Fashion Trust U.S. Awards 2023, starurile de la Hollywood au apelat din nou la cei mai talentați stiliști ca să înregistreze și de data aceasta apariții de succes. Iar dintre acestea, am remarcat o tendință predilectă, care ne-a bucurat cu adevărat. Rochiile de inspirație antică sunt din nou în tendințe! 

Rochiile de inspiratie antică din nou în tendințe
Alessandra Ambrosio, Sabrina Dhowre Elba, Jenna Dewan

Ce înseamnă, mai exact, acest nou trend și cum îl poți purta?

Nu este prima dată când moda se întoarce la primele capitole din istoria sa. Anii ’80 au însemnat, printre multe altele, ținute de scenă spectaculoase care transformau artistele în adevărate muze. Vorbim despre așa-zisele ținute de zeiță, care au ca piesă centrală o rochie lungă drapată sau cu decupaje, cu bretele subțiri sau cu asimetrii asemănătoare togilor antice. 

Avantajul unei astfel de piese este că poate fi abordată de orice tip de siluetă, de la una rubensiană, la una zveltă, elongată, tot ce trebuie să faci este să găsești modelul care te avantajează și care îți pune în valoare linia trupului. De exemplu, pentru o siluetă mignonă cu forme, o rochie lungă asimetrică, drapată vertical  în zona șoldurilor pentru a alungi silueta, poate fi soluția pentru un eveniment important.

Rochiile de inspiratie antică din nou în tendințe
Kat Graham, Paris Jackson, Phoebe Tonkin

Poți miza și pe o sursă de inspirație etnică, specifică triburilor amerindiene care încă respectă tradițiile de la începutul veacurilor. Recunoști o astfel de ținută după prezența accesoriilor masive din alamă sau după numeroasele brățări late, specifice acestei referințe. 

Rochiile sunt, desigur, reinterpretate și adaptate contemporanului, accesorizarea fiind de cele mai multe ori minimalistă. O bijuterie statement și o pereche de sandale cu toc sunt suficiente pentru că rochia atrage oricum toate privirile. Pentru o astfel de ținută ai nevoie de un beauty look cu o bază naturală, pe care o poți evidenția printr-o linia grafică pe pleoapa mobilă sau pe care o poți accentua cu un touch de culoare pe buze. 

Rochiile de inspiratie antică din nou în tendințe
Scout LaRue Willis, Chriselle Lim, Anna Sitar

Dintre celebritățile care au optat pentru acest tip de look la Fashion Trust U.S. Awards 2023, ne-au atras atenția Alessandra Ambrosio și Sabrina Dhowre Elba, care au mizat pe eternul negru, Kat Graham și Paris Jackson care au ales tonuri neutre, dar și ținuta în nuanța senzuală de burgundy, purtată de Chriselle Lim

Foto: hepta.ro

Related Posts

Stephan Pelger – retrospectivă în imagini 

Designerul Stephan Pelger a părăsit ieri această lume spre șocul întrgii industrii locale. Pentru a trece dincolo de…

Ce haine să ne luăm în bagajul de croazieră

O croazieră este cea mai bună ocazie să ne scoatem în evidență garderoba, care trebuie să fie formată…

Alist Desginers boutique: Materiale naturale și bijuterii fine în selecția lunii iunie 

Este oficial vară, așa că ne bucurăm să te anunțăm că selecția lunii iunie de la Alist Designers…

Romanian Creative Week: Tendințele din colecțiile designerilor prezenți la Iași 

Am fost prezenți la unul dintre cele mai frumoase și mai ample evenimente create vreodată în România, unde…

Vedetele au făcut parada modei la gala amfAR, care avut loc la Hotel du Cap-Eden-Roc

Festivalul de la Cannes vine și cu o mulțime de evenimente conexe, iar unul dintre cele mai importante…

Alege ținute în tendințele momentului și joacă-te cu combinațiile stilistice

Alege din tendințele momentului, inspirându-te din streetwear sau din universul creativ al designerilor, artiștilor și artizanilor prezenți la…

Stilul unei legende: Tribut Tina Turner în imagini

Tina Turner s-a stins din viață seara trecută, la 83 de ani, lăsând în urmă o carieră excepțională,…

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale 

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale noastre, care susține designerii șu producătorii locali, Alist Desginers boutique, se…

Alist Designers boutique: Les Waves – o poveste despre pasiune și libertate 

Cristiana Muceanu a lansat Les Waves în urmă cu un an, atunci când a decis să împărtășească lumii…

Wear Your Own Creative Style

Pe lângă noutățile din modă, design graphic, ilustrație, design de produs, arhitectură și design interior prezentate la cea…