Alina Burlacu ∙ February 9, 2024 ∙ 2 min read

Interesul pentru viața Prințesei Diana nu a scăzut în timp. Mai mult, chiar și obiectele care nu i-au aparținut, ci sunt doar replici ale obiectelor personale, s-au vândut, recent, cu peste 1,67 milioane de lire sterline, o sumă de trei ori mai mare decât cea estimată inițial, iar banii se vor transforma în burse de studiu.

Recuzitele din serialul The Crown, inclusiv replici ale The Gold State Coach, trăsura Casei Regale Britanice, și a Jaguarului Prințesei Diana, s-au vândut la o licitație pentru mai mult de 1,67 milioane de lire sterline, scrie DailyMail. Încasările din licitație vor fi direcționate către burse de la Școala Națională de Film și Televiziune (NFTS).

Cele peste 450 de articole din serialul de succes Netflix au fost vândute într-o licitație cu mănuși albe, ceea ce înseamnă că fiecare lot a fost vândut.

Lotul de top a fost un Jaguar din 1987, folosit pentru a imita mașina condusă de Diana, Prințesa de Wales, și a costat aproape de patru ori valoarea estimată inițial, de 70.250 de lire sterline.

O replică a Gold State Coach a fost achiziționată cu suma de 56.280 de lire sterline, iar înainte de vânzare estimarea era între 30.000 și 50.000 de lire sterline.

Pentru a realiza o replică fidelă a trăsurii originale, din 1762, producătorul de recuzită Jason Szukalski a făcut sute de fotografii cu cea reală expuse la Buckingham Place.

O reproducere a scaunului de încoronare al Reginei s-a vândut pentru 25.600 de lire sterline.

S-au vândut și costumele purtate de actorii care au portretizat membrii familiei regale, în cele șase sezoane ale spectacolului.

De exemplu, o rochie purtată de actrița australiană Elizabeth Debicki s-a vândut cu 12.800 de lire sterline (de la 8.000 de lire sterline).

O altă ținută a Dianei a fost un ansamblu de hanorace Harvard, purtat și de Debicki, care s-a vândut cu 5.760 de lire sterline și a avut o estimare înainte de vânzare între 500 și 700 de lire sterline.

O reproducere a inelului de logodnă al Dianei a costat 7.680 de lire sterline.

Din vânzarea celor 473 de loturi au fost încasate peste 1.674.000 de milioane de lire sterline, după o estimare inițială de vânzare de 525.000 de lire sterline.

Foto: hepta.

Related Posts

Cum ne putem hidrata corespunzător pe timpul verii? Ne spune Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates

Consumul adecvat de apa si alimente bogate in apa, precum si constientizarea importantei apei in lupta impotriva celulitei…

CONVERSE PREZINTĂ CEA MAI NOUĂ SILUETĂ: RUN STAR TRAINER

Faceți cunoștință cu noul Run Star Trainer – o celebrare a sportului, a stilului și a originilor.  Aleargă,…

Cum să fiți cel mai stylish cuplu, fără să vă asortați hainele 

Cu toate că trăim în era social media, în care totul trebuie să fie picture perfect, nu este…

Gisele Bündchen, ghinion în dragoste, noroc în carieră

Supermodelul brazilian, Gisele Bündchen apare într-o nouă campanie Balmain. În vârstă de 43 de ani, Gisele este imagine…

Vara asta ADDA simte valuri de iubire. Cum sună noua ei piesă

Fie că ai fredonat  „Îți arăt că pot”, „Nu plânge, Ana”, „Lupii”, „Arde” sau „De dorul tău” –…

NOSTALGIA anunță parteneriatul cu eSolutions și lansează aplicația oficială a festivalului

NOSTALGIA, festivalul care celebrează viața și distracția pentru toate generațiile, anunță parteneriatul cu eSolutions, companie digitală premium în…

„Fă bani! Câștigă! Fii numărul 1 în lume!”. „Atât de simplu!”

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au venit pentru prima dată în România fiind invitați să…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…