Monica Cismaru ∙ January 16, 2023 ∙ 5 min read

Obrazul subțire cu cheltuială se ține, iar acest lucru e cunoscut cel mai bine de prezențele regale ale Europei, adevărate repere de stil. Site-ul dedicat modei, UFO No More, a realizat un top al celor mai bine îmbrăcate prezențe regale și ne spune cine a cheltuit cei mai mulți bani pe haine în 2022 dintre membrele familiilor regale ale Europei.

Campioana stilului costisitor a fost desemnată Charlene de Monaco. Prințesa din micul regat a purtat la evenimentele publice de anul trecut haine în valoare totală de 655 000 de lire sterline, prin care s-a detașat de restul prințeselor cu suma exorbitantă necesară pentru a acoperi costul ținutelor ei impecabile, de altfel.

printese haine
Charlene de Monaco

Prințesa Charlene a reintrat în circuitul public al evenimentelor oficiale după ce a suferit o cădere nervoasă în urmă cu doi ani și a urmat un tratament la sanatoriu. Charlene a revenit cu forțe proaspete și și-a reluat îndatoririle de prințesă alături de soțul ei, Prințul Albert și, cel puțin în ultima jumătate a lui 2022, a apărut în diverse ocazii oficiale și a avut un look apreciat în unanimitate. Familia regală monegască Grimaldi este una dintre cele mai bogate ale Europei, iar Prințul Albert are o avere estimată la un miliard de dolari.


Pe a doua poziție în topul eleganței și al stilului scump s-a clasat Prințesa Maria-Olympia a Greciei și Danemarcei (26 de ani), care a cheltuit ”doar” o treime din suma alocată de Prințesa Charlene hainelor, adică aproximativ 201 761 de lire sterline. Prințesa Maria-Olympia s-a născut la New York și este unica fiică a lui Pavlos, Prințul Coroanei Greciei și a soției lui, Marie-Chantal Miller. Maria-Olympia este o prezență activă în cercurile mondene internaționale și, chiar dacă este prințesa fără regat, asta n-o împiedică să cheltuiască regește pe ținute stilate.

Kate, Prințesa de Wales


Pe locul trei o regăsim pe Prințesa de Wales, Kate Middleton, mereu o apariție apreciată de public. Prințesa de Wales a purtat anul trecut haine în valoare de 192 636 de lire sterline. Kate obișnuiește să poarte de mai multe ori aceleași haine și preferă designerii britanici, evident.

Meghan Markle, Ducesa de Sussex

Pe locul șase se situează cumnata și rivala ei, Meghan Markle, soția Prințului Harry, Ducesă de Sussex. La aparițiile publice, care au fost mai puțin numeroase în 2022 decât în anii precedenți, pe când era membru activ al familiei regale britanice, Meghan s-a afișat în haine în valoare de ”doar” 94 796 de lire sterline.

Prințesa Beatrice

Cea mai modestă prințesă în ceea ce privește banii cheltuiți pe ținute a fost Prințesa Beatrice, care a purtat haine de 77 348 de lire sterline.

Iată cum arată clasamentul banilor cheltuiți pe haine de prezențele regale ale Europei:

Prințesa Charlene de Monaco – 655, 574 lire sterline

Prințesa Maria-Olympia a Greciei și a Danemarcei 201 761

Prințesa de Wales – 192 636

Prințesa Sofia a Suediei – 145 296

Marea Ducesă Maria Teresa de Luxemburg – 119 222

Meghan Markle, Ducesa de Sussex – 94 796

Regina Matilda a Belgiei – 91 721

Prințesa Mary a Danemarcei – 81 771

Sophie, Contesa de Wessex – 77 387

Prințesa Beatrice – 77 348

printese haine
Prințesa Sofia a Suediei

printese haine
Prințesa Mary a Danemarcei

UFO No More a menționat că felul în care a realizat clasamentul cheltuielilor regale pe haine s-a bazat pe trei factori: pe piese care rămân neidendificate, pe piese identificate și pe prețuri care pot fi regăsite și pe piesele de designer al căror preț poate fi estimat.


În total, publicația online a analizat 1 359 de piese de îmbrăcăminte, de la 19 prezențe regale.

Regina Mathilde a Belgiei
Maria Teresa de Luxembourg

Prințesa Charlene a afișat 105 de piese noi în public, iar site-ul a putut identifica 65 dintre ele. Prințesa Maria-Olympia a însumat 51 de piese, cu un preț mediu per piesă de 5 460 de lire sterline, iar Prințesa de Wales, Kate, e campioana la numărul pieselor de îmbrăcăminte afișate, având și cele mai multe apariții publice. Kate a afișat 204 de noi ținute, iar prețul mediu a fost calculat la 1 146 de lire sterline.

Foto: Hepta

Related Posts

Color Trends: Cele cinci nuanțe pe care să le incluzi în ținutele tale vara aceasta

Unul dintre momentele noastre preferate este acela în care descoperim noile tendințe pentru fiecare sezon, prin intermediul marilor…

Alist Designers boutique: Eli Lăslean, designerul care și-a dedicat cariera muzelor sale 

ELLIS, brandul semnat de Eli Lăslean, este alături de noi la Alist Designers boutique, până la finalul lunii…

UAD Fashion 2024: Iată cum a fost la gala absolvenților și care au fost colecțiile noastre favorite de la Cluj

UAD Fashion este unul dintre evenimentele noastre preferate din calendarul industriei modei autohtone, la care am participat cu…

Feeric Fashion Week a 16-a ediție: spectacol pe aeroport și pe circuitul de karting

Astăzi începe cea de-a 16-a ediție Feeric Fashion Week, festivalul de modă de la Sibiu care oferă o…

Alist Designers boutique: Magic Charms, povestea brandului de bijuterii dedicat frumosului

Maria Georgescu, fondator și creative director Magic Charms, ne spune astăzi povestea brandului de bijuterii pe care îl…

Festival must-haves pe care trebuie să le ai în garderoba pentru Electric Castle   

De la pantaloni scurți la veste, de la curele din eșarfă la paiete, în ultimii ani, stilul de…

Converse aduce magia urbană la Electric Castle 2024!

Converse și Electric Castle împărtășesc pasiunea pentru autenticitate și inovație. Suntem încântați să facem parte din această aventură…

Get the Look: Ținuta purtată de Keira Knightley, recompusă cu piese de la designeri români

Suntem permanent conectați la cele mai recente apariții ale celebrităților internaționale, iar pentru azi am găsit o muză…

De ce ținutele „All White” sunt perfecte pentru perioadele caniculare 

Să porți alb vara nu mai este doar o chestiune de stil sau de mood, cum ai găsit…

Despre povești personale și viitorul modei #madeinRo, în colecțiile studenților de la Universitatea de Vest – Facultatea de Arte și Design din Timișoara

19 colecții și foarte, foarte multe emoții. Care nu s-au simțit doar în backstage, printre studenți și profesori,…