Andreea Leta ∙ November 24, 2023 ∙ 3 min read

Casele de modă au adoptat rând pe rând politica sustenabilității prin înlocuirea pielii cu texturi asemănătoare. Grija pentru mediu este reflectată cu eleganță în colecțiile marilor designeri, care se reîntorc la o estetică 80s-90s, în linii drepte, sofisticate, ce pun în valoare fiecare textură și piesă. Află ce înseamnă „piele vegană” și care sunt piesele-cheie ale momentului. 

Odată cu evoluția industriei textile, a devenit din ce în ce mai ușor pentru marile case de modă să înlocuiască rând pe rând pielea și blana, grație variantelor pet friendly apărute în ultimii zece ani. Astfel, în acest moment, își permit să creeze colecții întregi din texturi asemănătoare, fără a mai stârni controverse în rândul organizațiilor nonguvernamentale concentrate asupra mediului și eticii. 

Ce este pielea vegană?

Hot Trend: Piesele din piele vegană iau cu asalt marile podiumuri
Bottega Veneta, Coach, Etro

Atenție! De cele mai multe ori vei vedea în magazine etichete pe care scrie „piele ecologică”, o denumire incorectă a pielii vegane. Pielea ecologică înseamnă, de fapt, piele naturală animală, tratată ecologic. Pielea vegană sau faux leather este, într-adevăr, un material înlocuitor, a cărui calitate variază în funcție de fibra din care a fost obținut. 

Cel mai des vei întâlni o variantă de faux leather din PVC (Polyvinyl chloride), în special în magazinele mass market, dar trebuie să știi că există și fibre obținute nautural din plante, cum ar fi materialul obținut din procesarea frunzelor de ananas. Această variantă este folosită de branduri care produc, de obicei, serii limitate, sau de casele highend, având un preț de achiziție mai mare decât PVC-ul. 

Hot Trend: Piesele din piele vegană iau cu asalt marile podiumuri
Helen Anthony, Miu Miu, Genny

Un dezavantaj al faux leather sau al pielii vegane este durabilitatea. Niciun astfel de produs nu va ajunge la performanța de a fi păstrat zeci de ani, ca în cazul pieselor din piele naturală, fibra fiind considerbil mai subțire. Însă, realist vorbind, nu mai suntem în era în care să lăsăm moșternire haina din blană sau din piele, consumerismul fiind deja un stil de viață de mai bine de douăzeci de ani. 

Un mare avantaj, însă, este faptul că din aceste materiale înlocuitoare, se pot face piese ce imită prețioasele texturi exotice, fără a mai pune în pericol specii protejate de reptile sau de vietăți marine, cum ar fi pisica de mare. 

The trends

Hot Trend: Piesele din piele vegană iau cu asalt marile podiumuri
Balenciaga, Gucci, Chanel

Așadar, dacă ești te regăsești în stilul anilor ’80, această tendință îți este adresată! Umerii supradimensionați revin în estetica momentului, prin sacouri sau paltoane din piele vegană, în diverse nuanțe, de la clasicele marouri sau misteriosul negru, la tonuri aprinse. 

Poți miza și pe farmecul unui trench negru cu textură lucioasă, în stilul celebrei francize Matrix, un milestone al cinematografiei anilor 2000. Ține cont că au revenit puternic și piesele precum ochelarii de soare cu lentile negre și rame subțiri alungite, bocancii cu talpă striată și gențile de mici dimensiuni cu inserții metalice, așa că .. Trinity it is!

Foto: hepta.ro

Related Posts

Ținutele monocromatice, preferatele vedetelor internaționale

Devenit un trend odată cu estetica minimalistă, lookul monocromatic este un adevărat statement, care s-a îndepărtat de liniile…

Star Style: Dakota Johnson, la granița dintre Old Hollywood și neo-Glam

Cu toate că a fost dintotdeauna în lumina reflectoarelor, numele ei a devenit cu adevărat sonor în urma…

The cowboy trend și piesele-cheie ale unui astfel de look 

O nouă tendință pare a luat cu asalt garderobele celebrităților internaționale. După ce Pharrell Williams a dat tonul…

Get the Look: Selena Gomez într-un outfit masculin cu un twist romantic 

Luna iubirii vine cu o mulțime de evenimente sau întâlniri tematice, pentru care nu e musai să porți…

MURMUR, brandul preferat al vedetelor de la Hollywood, lansează prima linie de lenjerie intimă

După mai bine de un deceniu de când aduce în prim-plan siluetele feminine prin colecții prêt-à-porter, MURMUR, renumitul…

Single and fabulous: Petrece Valentine’s Day ca în filme! 

Dacă ai citit acest titlu și ți-a venit în minte vocea Samanthei Jones din Sex and the City,…

Cinci idei de cadouri stylish pentru Valentine’s Day 

Mai sunt doar două zile până la sărbătoarea internațională a dragostei, pe care sprăm că o petreci cu…

Outfits of the week: Tendințele abordate de celebrități în această perioadă

După o serie de evenimente speciale, cum ar fi cele mai recente premiere de film și Premiile Grammy,…

Prințesa Diana, încă un ajutor în educația tinerilor

Interesul pentru viața Prințesei Diana nu a scăzut în timp. Mai mult, chiar și obiectele care nu i-au…

Converse lansează colecția De luxe – The Edge Of Style

Converse lansează colecția De luxe – The Edge Of Style, o evoluție a clasicului, o explozie de creativitate…