A List Magazine ∙ July 20, 2022 ∙ 3 min read

14 rochii din materiale refolosite, realizate de studenții clujeni la design vestimentar, pot fi achizitionate pe Molecule-F.com, iar veniturile obținute vor fi donate către Asociația Micile Bucurii.

Perwoll, alături de studenții Universității de Artă și Design Cluj din anul II, lansează o colecție inedită –  RethinkFashion Collection by Perwoll&UAD. Cele 14 rochii de zi și de seară sunt realizate din materiale refolosite pentru a sublinia importanța de a conștientiza și acționa în direcția slow fashion, din grijă față de mediul înconjurător și Planetă.

Cele 14 rochii sunt  puse la dispoziția celor care doresc să își achiziționeze o ținută statement unicat, realizată de un tânăr designer din materiale reutilizate sau prin hibridizarea unor ținute vechi pe platforma Molecule-F. Veniturile obținute în urma vânzării acestei colecții vor fi donate în proporție de 100%  către Asociația Micile Bucurii, un ONG care are ca scop încurajarea oamenilor de a trăi viața conștient și responsabil și de a respecta natura.

Colecția studenților anului II Licență, de la Departamentul Modă-Design vestimentar al UAD, vorbește despre timp și confort, despre libertatea de mișcare și atitudine, desenând cu linii lejere și versatile siluete creative care pendulează între casual și sofisticat, conferind rochiilor de zi o alură elegantă. Imprimeul floral sau geometric permite diverse jocuri ale siluetei, versatilitatea fiind unul dintre cuvintele cheie ale colecției.

”Dezvoltarea unei linii cu evidente conexiuni culturale și emoționale, prin păstrarea mai mult de un sezon a unui produs vestimentar, a fost unul dintre obiectivele colecției – paralela produselor inovatoare ale brandului Perwoll cu evoluția formelor rochiei din anii ’60 până în zile noastre fiind mai mult decât evidentă și conducând astfel la conștientizarea responsabilității față de mediul natural și față societate”, spune prof.univ.dr Elena Basso Stănescu, Directorul Departamentul Modă-Design vestimentar al UAD, punctând parteneriatul pe care Perwoll și Universitatea de Arte și Design din Cluj Napoca îl au de peste 12 ani pentru susținerea tinerilor designeri români.

Colecția RethinkFashion by Perwoll&UAD spune povestea angajamentului nostru de sustenabilitate, pornind de la ideea că a venit momentul să se producă o schimbare profundă în industria modei, în direcția responsabilității și a grijei față de mediul înconjurător. Slow fashion nu este o tendință, ci o mișcare axată pe longevitatea articolelor de îmbrăcăminte, iar Perwoll își îndeamnă consumatorii să aibă grijă de hainele lor pentru a se bucura mai mult timp de ele”, spune Carmen Odoroagă-Barbu, reprezentant Perwoll.

#RethinkFashion, grija pentru haine înseamnă modă sustenabilă

Încă din 2019, Perwoll a lansat mișcarea #RethinkFashion pe care o duce mai departe și anul acesta prin proiecte și lansări menite să promoveze conceptul de “slow fashion”, axat pe longevitatea articolelor de îmbrăcăminte. Brand-ul încurajează consumatorii să aibă grijă corect de hainele lor pentru a le păstra frumoase și a le purta cu plăcere o perioadă cât mai îndelungată. Principiul #RethinkFashion este acela că dacă îți ingrijești hainele și realizezi noi ținute creative din ceea ce deja ai în dulap, vei merge mai rar la cumpărături. Mai puține haine cumpărate înseamnă un impact pozitiv asupra planetei.

Mai multe detalii despre produsele Perwoll și tips&tricks pentru curățenie și îngrijirea hainelor puteți găsi pe pagina de Instagram @AskTeamClean.ro și Facebook HenkelAskTeamCleanRO

Related Posts

Johnny Depp este din nou ambasador Dior

Actorul în vârstă de 59 de ani a semnat din nou cu brandul Dior, pentru a fi imaginea…

Legendarul creator de modă japonez Issey Miyake a murit

Unul dintre creatorii de modă emblematici de origine japoneză, Issey Miyake, a murit la vârsta de 84 de…

SPRANDI- „TAKE A BREATH” AW22

Cea mai recentă campanie Sprandi, „Take a Breath”, este… despre tine! Despre cum te simți. Despre dreptul tău…

Cine sunt vedetele celei mai noi colecții Hugo BOSS

Modele de top, rapperi, influenceri și sportivi au fost cooptați în noua campanie BOSS. Kendall Jenner, Naomi Campbell,…

UNTOLD 2022 – Fashion de festival

Festivalul UNTOLD, ediția 2022, a început în forță joi seara, iar fanii muzicii electronice au venit din nou…

Care sunt cele mai apreciate branduri de lux de anul acesta

Compania de tech din domeniul fashion, Lyst, realizează anual topul celor mai apreciate și căutate branduri de lux….

Alist Designers boutique: Brandurile lunii august

În luna august alături de noi, la Alist Designers boutique, sunt două branduri pe care trebuie să le…

Ashely Graham lansează o colecție de rochii de mireasă pentru toate tipurile de siluetă

Ashley Graham este unul dintre cele mai cunoscute modele plus-size și una dintre cele mai vocale celebrități pe…

Celebrity trends: Cele mai cool outfituri care te vor inspira în această perioadă

O nouă serie de evenimente ne-a atras atenția prin ținutele celebrităților, așa că facem o trecere în revistă…

Anii 2000, din nou pe marile podiumuri și în tendințele SS22

Anii 2000 revin în tendințe prin ținute cât se poate de senzuale. Dacă îți amintești cu plăcere de…