Andreea Leta ∙ July 27, 2023 ∙ 2 min read

Dacă încă nu ai găsit perechea de ochelari de soare care să te reprezinte, vorbim astăzi despre ramele perfecte pentru fiecare tip de fizionomie. Află care sunt modelele pe care să le incluzi în lista ta de cumpărături de acum înainte: 

Ochelarii de soare sunt printre cele mai importante accesorii, mai ales în timpul verii, atunci când e atât de important să ne protejăm pielea și ochii de razele UV. Dacă încă nu ai găsit perechea perfectă pentru chipul tău, îți spunem astăzi care sunt modelele ideale pentru fiecare tip de fizionomie, astfel încât să te poți orienta spre acei ochelari care îți vor aduce atât confort, cât și un plus de încredere în propria imagine. 

Persoanele cu fața ovală sunt cele mai fericite la capitolul ochelari pentru că lor li se potrivesc mai toate modelele, de la cei supradimensionați rectangulari, la cei rotunzi, cat-eye sau cu o formă excentrică, chiar ușor exagerată. Fața ovală este caracterizată de simetria aproape perfectă și de o ușoară îngustare a chipului în zona tâmplelor și a bărbiei. 

Următoarele două tipuri de fizionomie pot alege, de asemenea, dintr-o gamă destul de variată de modele. Fața pătrată (extremitățile frunții și maxilar proeminente) și cea triunghiulară (extremitățile frunții accentuate, pomeți proeminenți și bărbie ascuțită) pot purta ochelari rotunzi, cat-eye, wayfarer, rotunzi, aviator sau geometrici, în special pe cei rectangulari supradimensionați.

Persoanele cu fața rotundă se vor simți stylish purtând ochelari cu rame dreptunghiulare, cum sunt cele specifice perioadei early 2000 care au revenit în tendințe anul acesta, ochelari rectangulari supradimsionați, aviator sau alte rame geometrice. 

Saint Laurent

Pentru fața în formă de inimă (extremitățile frunții accentuate, pomeți rotujiți și bărbie ascuțită), perechile de ochelari potrivite sunt cele alungite, cat-eye, wayfarer, dreptunghiulare și ovale.

Acest accesoriu este recomandat în fiecare sezon, așa că nu ezita să investești în ochelari de calitate. Lentilele se pot testa rapid pe o foaie dictando – dacă liniile nu sunt distorsionate, poți purta cu încredere ochelarii. Dacă ai nevoie de filtre speciale, consultă un medic de specialitate. 

Foto: hepta.ro

Related Posts

Alist Designers boutique: Monq, brandul dedicat femeii moderne și spiritului ei autentic

În bine cunoscutul spațiu de la parterul București Mall Vitan, luna aceasta este un brand care a readus…

Alexia Eram, fun & fashion cu HUAWEI WATCH FIT 3

Pentru că A List este mereu în pas cu tehnologia nouă, Alexia Eram a răspuns invitației de a…

Designeri sub lupă: Iutta, între artă, tradiție și inovație 

Iutta, brandul de genți pe care l-am avut alături de noi în luna aprilie, la Alist Designers boutique,…

PUMA ne-a purtat pe meleaguri siciliene, în cadrul evenimentului A List Magazine X Nostalgia

PUMA ne-a purtat pe meleagurile siciliene și anul acesta cu noua colecție PUMA Palermo lansată la nivel global…

C&A: The Summer of 2024

Noua colecție C&A trimite direct la eleganța clasică prin piesele care completează orice garderobă cu aerul sofisticat al…

Se întorc fashion show-urile Victoria’s Secret

Extravagantele show-uri Victoria’s Secret revin pe catwalk, din toamnă. Gigantul american de lenjerie intimă Victoria’s Secret a anunțat…

Romanian Creative Week: Designeri vestimentari și highlights din lumea modei

A început cel mai mare eveniment de cultură de la noi și suntem nerăbdători să ajungem și anul…

Cum a fost la evenimentul de lansare Alist Designers Boutique, de la începutul lunii mai

Spațiul de la parterul București Mall Vitan a devenit gazda brandurilor românești și în luna mai, printr-o nouă…

Designeri din întreaga lume aduc colecții excepționale la Târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR de la București

Cea de-a 21-a ediție a Târgului internațional de bijuterie conteporană AUTOR va avea loc la Ghica House, în…

MET Gala 2024: Cele mai nefericite alegeri vestimentare de anul acesta 

Saga MET Gala 2024 continuă cu cele mai neinspirate ținute de anul acesta. Evenimentul a căpătat o notă…