Andreea Leta ∙ December 3, 2021 ∙ 3 min read

O lume întreagă este șocată și îndurerată de dispariția mult prea timpurie a lui Virgil Abloh. La doar 41 de ani, designerul, arhitectul, muzicianul și artistul lasă în urma sa unul dintre cele mai importante testamente din istoria modei. Orice este posibil. Și mai mult de atât, toată lumea are șansa asta.

Sute de poze curg pe rețelele de socializare și în media de specialitate, după ce vestea șocantă a străfulgerat universul duminică: Virgil Abloh a murit. La doar 41 de ani, ducând o luptă departe de luminile podiumului, cu una dintre cele mai necruțătoare boli, artistul părăsește fizic această lume, lăsând în urma sa una dintre cele mai importante moșteniri din industria modei. Orice este posibil, oricine poate face asta.

Virgil Abloh and Bella Hadid attend the Louis Vuitton Parfum Dinner at Fondation Louis Vuitton on July 05, 2021 in Paris, France. Photo by Laurent Zabulon/ABACAPRESS.COM

Evoluția sa a fost uluitoare. A avut nevoie de numai 11 ani să scrie o pagină grea de istorie, pe care case de tradiție încă nu au reșit să o egaleze. Fiul unor imigranți, persoană de culoare, skater din Chicago, dar cel mai important, un suflet adevărat de artist, Abloh a spart toate barierele și a dărâmat clișeele rând pe rând. A creat mai mult decât un brand, a geneat un stil care a devenit o legendă a îmbrăcămintei urbane prin Off-White, inspirat de tinerețe, de spiritul entuziast și puternic al visătorilor, cărora li s-a adresat în permanență, încercând să stabilească o legătură indestructibilă cu persona sa din adolescență. A rămas acum celebrul citat prin care afirma că tot ce realiza era pentru a-i demonstra variantei sale de 17 ani că se poate. Orice este posibil. Oricine poate reuși.

A influențat nu numai tineri designeri și artiști pe care i-a susținut prin toate mijloacele pe care le-a avut la îndemână, ci și mari meștri, care îi aduc necontenit omagii. Cea mai mare realizare a carierei sale a fost asocierea cu Louis Vuitton, monstrul sacru din industria luxului, căruia i-a oferit un pic din suflul său prin piese care au marcat istoria îmbrăcămintei masculine încă de la prima colecție lansată sub semnătura sa.

Virgil Abloh lasă în urma sa cea mai elegantă trecere de la lux la stradă, prin creații pe care următoarele generații le vor admira în marile galerii și muzee de modă ale lumii. Stilul său unic va influența zeci de generații de artiști și va inspira sute de mii de oameni în a-și urma visurile cu perseverență.

Foto: hepta.ro

Related Posts

Chanel aniversează 90 de ani de creație de bijuterii prin lansarea cărții– Chanel Haute Joaillerie

Casa de modă Chanel lansează un volum în cinstea aniversării a 90 de ani de cand Coco Chanel…

Recreează lookul momentului cu piese de la designeri români

Serialul Wednesday care poartă semnătura magnificului Tim Burton, a devenit un fenomen încă de dinainte să fie difuzat…

Style inspiration of the week: Emily Ratajkowski și mixul de registre

Pentru că sezonul rece și-a intrat cu adevărat în rol și temperaturile au scăzut considerabil, cuvintele momentului în…

Jachetele momentului: Blana artificială, opțiunea principală a marilor case 

Marile case de modă optează și anul acesta pentru înlocuirea hainelor din blană naturală cu piese stylish din…

Petrece sărbătorile de iarnă împreună cu Marks&Spencer

Sărbători de iarnă pufoase, colorate, aromate și… neapărat stilate! Sărbătorile de iarnă au mai mult farmec în haine…

Style icon: Sydney Sweeney, actrița votată femeia anului

Aleasă de mai multe publicații internaționale drept unul dintre starurile de top ale tinerei generații, Sydney Sweeney, pe…

Campaniile controversate, anulate de critica din social media sau…?

La începutul acestei săptămâni, Balenciaga a lansat una dintre cele mai controversate campanii create vreodată în lumea modei,…

Alessandro Michele pleacă de la Gucci după 7 ani

Vestea zilei în lumea modei vine prin cofirmarea unui zvon care făcea înconjurul rețelelor de socializare în ultimele…

Love the future again: în premieră, colecția C&A primăvară/vară 2023

Culori intense și tonuri de bej, materiale naturale, croieli interesante și un vibe de bună dispoziție, cu un…

Pantofii de Cenușăreasă există și sunt creați de Disney

Basmele devin realitate. Cel puțin în sfera de fashion, deoarece pantofii Cenușăresei capătă contur și în realitate și…