Andreea Leta ∙ December 3, 2021 ∙ 3 min read

O lume întreagă este șocată și îndurerată de dispariția mult prea timpurie a lui Virgil Abloh. La doar 41 de ani, designerul, arhitectul, muzicianul și artistul lasă în urma sa unul dintre cele mai importante testamente din istoria modei. Orice este posibil. Și mai mult de atât, toată lumea are șansa asta.

Sute de poze curg pe rețelele de socializare și în media de specialitate, după ce vestea șocantă a străfulgerat universul duminică: Virgil Abloh a murit. La doar 41 de ani, ducând o luptă departe de luminile podiumului, cu una dintre cele mai necruțătoare boli, artistul părăsește fizic această lume, lăsând în urma sa una dintre cele mai importante moșteniri din industria modei. Orice este posibil, oricine poate face asta.

Virgil Abloh and Bella Hadid attend the Louis Vuitton Parfum Dinner at Fondation Louis Vuitton on July 05, 2021 in Paris, France. Photo by Laurent Zabulon/ABACAPRESS.COM

Evoluția sa a fost uluitoare. A avut nevoie de numai 11 ani să scrie o pagină grea de istorie, pe care case de tradiție încă nu au reșit să o egaleze. Fiul unor imigranți, persoană de culoare, skater din Chicago, dar cel mai important, un suflet adevărat de artist, Abloh a spart toate barierele și a dărâmat clișeele rând pe rând. A creat mai mult decât un brand, a geneat un stil care a devenit o legendă a îmbrăcămintei urbane prin Off-White, inspirat de tinerețe, de spiritul entuziast și puternic al visătorilor, cărora li s-a adresat în permanență, încercând să stabilească o legătură indestructibilă cu persona sa din adolescență. A rămas acum celebrul citat prin care afirma că tot ce realiza era pentru a-i demonstra variantei sale de 17 ani că se poate. Orice este posibil. Oricine poate reuși.

A influențat nu numai tineri designeri și artiști pe care i-a susținut prin toate mijloacele pe care le-a avut la îndemână, ci și mari meștri, care îi aduc necontenit omagii. Cea mai mare realizare a carierei sale a fost asocierea cu Louis Vuitton, monstrul sacru din industria luxului, căruia i-a oferit un pic din suflul său prin piese care au marcat istoria îmbrăcămintei masculine încă de la prima colecție lansată sub semnătura sa.

Virgil Abloh lasă în urma sa cea mai elegantă trecere de la lux la stradă, prin creații pe care următoarele generații le vor admira în marile galerii și muzee de modă ale lumii. Stilul său unic va influența zeci de generații de artiști și va inspira sute de mii de oameni în a-și urma visurile cu perseverență.

Foto: hepta.ro

Related Posts

Izabela Măndoiu și Monarh Design, la Alist Designers Boutique

Izabela Măndoiu și Monarh Design sunt cele două branduri pe care le găsiți luna aceasta la Alist Designers…

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…