Andreea Leta ∙ May 2, 2023 ∙ 6 min read

Atât pentru profesioniști, cât și pentru pasionații de modă, MET Gala este, cu siguranță, Evenimentul, cu „E” și cu articol hotărât. Așa că nu e de mirare că milioane de oameni din întreaga lume au petrecut dimineața acestei zile devorând pozele care au apărut peste noapte de pe treptele celebrului Metropolitan Museum of Art. Asta am făcut și noi, așa că acum putem reveni cu un top al celor mai bune ținute. 

MET Gala 2023 a venit cu una dintre cele mai frumoase teme ale tuturor timpurilor. Având ca sursă de inspirație universul marelui Karl Lagerfeld, expoziția deschisă ca tribut adus întregii sale activități creative, a adunat din nou pe covorul roșu cele mai mari nume din showbiz-ul internațional, de la actori, la artiști muzicali, designeri, supermodele și socialites. 

Karl Lagerfeld: A Line of Beauty” avea în prim-plan atât celebra imagine a designerului, dar mai ales numeroasele colecții pe care le-a creat. Așadar, MET Gala 2023 ar fi trebuit să fie un eveniment al eleganței în alb și negru. Din păcate, cei mai mulți dintre invitați au interpretat dress code-ul și tema extrem de greșit, venind îmbrăcați în pisici, în încercări lamentabile de a o impersona pe Choupette, pisica lui Karl, sau în ținute sumare, care nu aveau nicio legătură cu stilul sau cu munca designerului. Din fericire, au fost și celebrități care s-au prezentat onorabil seara trecută, așa că ne vom concentra pe cele mai frumoase apariții. 

Divele în alb și negru

MET Gala 2023
Kristen Stewart și Sofia Coppola, Julia Garner, Carla Bruni

Karl Lagerfeld a dominat industria modei mai bine de șase decenii, însă cel mai tare a strălucit de pe tronul Chanel, pe care l-a ocupat din 1983 până la ultima suflare din 2019. Pe parcursul celor 36 de ani de domnie, Lagerfeld nu s-a abătut aproape deloc de la moștenirea estetică primită de la Coco Chanel. Iar contrastul alb-negru a rămas cu sfințenie în fiecare colecție, exact ca pe vremea ei. Aseară, Kristen Stewart, una dintre muzele lui, Sofia Coppola, Julia Garner și Carla Bruni, se conformează și poartă cu rafinament clasicul contrast. 

Elle Fanning 

Dintre toate prezențele, Elle Fanning vine cu cea mai sensibilă poveste. Ținuta pe care a purtat-o evocă prima întâlnire a actriței cu designerul, în cadrul unei ședințe foto ce avea în prim-plan clasicul taior negru din tweed. Karl Lagerfeld a fotografiat-o pe Elle cu o coroniță din flori ca să evidențieze puritatea preadolescentei de 13 ani. Momentul a impresionat-o atât de tare, încât tributul pe care îl aduce conține toate elementele: coroana de flori, taiorul reinterpretat și o creație custom made Vivienne Westwood, inspirată de un look bridal Chanel din anii ’80.

Cele trei grații 

MET Gala 2023
Nicole Kidman, Penelope Cruz, Marion Cottilard

Dintre cei prezenți la eveniment, câțiva au avut onoarea de a lucra personal cu designerul. Nicole Kidman, Penelope Cruz și Marion Cottilard au fost pe rând imaginea Chanel sub bagheta magică a lui Karl. Nicole Kidman a purtat rochia cu pene dintr-o faimoasă campanie Chanel, Penelope Cruz a fost mireasa Chanel a serii, și Marion Cottilard rămâne cea care duce eleganța contemporană la un nivel extrem de înalt, au fost trei dintre cele mai frumaose prezențe de la MET Gala. 

În stil baroc 

MET Gala 2023
Dua Lipa, Lilly James, Irina Shayk
MET Gala 2023
Paris Hilton, Lily Collins, Jessica Chastain

Karl Lagerfeld a fost, dincolo de orice, un mare pasionat de artă și un adevărat burghez iubitor de frumos. De multe ori în colecțiile sale, elementele baroce au completat tăieturile fiecărei decade, într-o notă bogată, spectaculoasă. Seara trecută, Dua Lipa, Lilly James și Irina Shayk au fost prințesele covorului roșu în rochii voluminoase din tweed, piele sau tafta. Iar în urma lor și-au făcut apariția prezențele inspirate de pictura impresionistă, cu rochii negre cu trene lungi, Paris Hilton (pentru prima dată la MET Gala), Lily Collins și Jessica Chastain, care a renunțat pentru o seară la părul roșcat-semnăturp, în semn de omagiu pentru designer. 

Tribut de designer

MET Gala 2023
Sienna Miller, Anne Hathaway, Daisy Edgar-Jones

Pentru ședința foto ce anunța MET Gala, mai mulți designeri au fost solicitați de Vogue să creeze câte un look inspirat de Karl. A ieșit un pictorial superb realizat de Annie Leibovitz, în Parisul designerului, în care a surprins toată splendoarea și dramatismul pe care acesta l-a adorat. Donatella Versace a fost alături de Anne Hathaway seara trecută, unde actrița a purtat o rochie din tweed în stilul ambelor case, Chanel și Versace. Sienna Miller și Daisy Edgar-Jones au purtat câte un look Gucci, perfect adaptate temei. 

Atenție! Rihanna 

MET Gala 2023
Rihanna

Și cum nu putem vorbi despre tribut și despre designerii care s-au alăturat campaniei Vogue, Pierpaolo Piccioli a creat unul dintre cele mai sofisticate lookuri. Însă pentru MET Gala a reușit să mai pregătească o surprinză: Ținuta Rihannei! Lookul a fost compus dintr-o jachetă pe care au fost cusute zeci de camelii, floarea preferată a lui Coco Chanel, pe care Lagerfeld a păstrat-o în toate colecțiile, și o rochie albă lungă, cu o trenă impresionantă, element cu care artista ne-a obișnuit deja. 

Foto: hepta.ro/ COVER photo: Glenn Close/hepta.ro

Related Posts

Stephan Pelger – retrospectivă în imagini 

Designerul Stephan Pelger a părăsit ieri această lume spre șocul întrgii industrii locale. Pentru a trece dincolo de…

Ce haine să ne luăm în bagajul de croazieră

O croazieră este cea mai bună ocazie să ne scoatem în evidență garderoba, care trebuie să fie formată…

Alist Desginers boutique: Materiale naturale și bijuterii fine în selecția lunii iunie 

Este oficial vară, așa că ne bucurăm să te anunțăm că selecția lunii iunie de la Alist Designers…

Romanian Creative Week: Tendințele din colecțiile designerilor prezenți la Iași 

Am fost prezenți la unul dintre cele mai frumoase și mai ample evenimente create vreodată în România, unde…

Vedetele au făcut parada modei la gala amfAR, care avut loc la Hotel du Cap-Eden-Roc

Festivalul de la Cannes vine și cu o mulțime de evenimente conexe, iar unul dintre cele mai importante…

Alege ținute în tendințele momentului și joacă-te cu combinațiile stilistice

Alege din tendințele momentului, inspirându-te din streetwear sau din universul creativ al designerilor, artiștilor și artizanilor prezenți la…

Stilul unei legende: Tribut Tina Turner în imagini

Tina Turner s-a stins din viață seara trecută, la 83 de ani, lăsând în urmă o carieră excepțională,…

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale 

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale noastre, care susține designerii șu producătorii locali, Alist Desginers boutique, se…

Alist Designers boutique: Les Waves – o poveste despre pasiune și libertate 

Cristiana Muceanu a lansat Les Waves în urmă cu un an, atunci când a decis să împărtășească lumii…

Wear Your Own Creative Style

Pe lângă noutățile din modă, design graphic, ilustrație, design de produs, arhitectură și design interior prezentate la cea…