Andreea Leta ∙ May 2, 2023 ∙ 6 min read

Atât pentru profesioniști, cât și pentru pasionații de modă, MET Gala este, cu siguranță, Evenimentul, cu „E” și cu articol hotărât. Așa că nu e de mirare că milioane de oameni din întreaga lume au petrecut dimineața acestei zile devorând pozele care au apărut peste noapte de pe treptele celebrului Metropolitan Museum of Art. Asta am făcut și noi, așa că acum putem reveni cu un top al celor mai bune ținute. 

MET Gala 2023 a venit cu una dintre cele mai frumoase teme ale tuturor timpurilor. Având ca sursă de inspirație universul marelui Karl Lagerfeld, expoziția deschisă ca tribut adus întregii sale activități creative, a adunat din nou pe covorul roșu cele mai mari nume din showbiz-ul internațional, de la actori, la artiști muzicali, designeri, supermodele și socialites. 

Karl Lagerfeld: A Line of Beauty” avea în prim-plan atât celebra imagine a designerului, dar mai ales numeroasele colecții pe care le-a creat. Așadar, MET Gala 2023 ar fi trebuit să fie un eveniment al eleganței în alb și negru. Din păcate, cei mai mulți dintre invitați au interpretat dress code-ul și tema extrem de greșit, venind îmbrăcați în pisici, în încercări lamentabile de a o impersona pe Choupette, pisica lui Karl, sau în ținute sumare, care nu aveau nicio legătură cu stilul sau cu munca designerului. Din fericire, au fost și celebrități care s-au prezentat onorabil seara trecută, așa că ne vom concentra pe cele mai frumoase apariții. 

Divele în alb și negru

MET Gala 2023
Kristen Stewart și Sofia Coppola, Julia Garner, Carla Bruni

Karl Lagerfeld a dominat industria modei mai bine de șase decenii, însă cel mai tare a strălucit de pe tronul Chanel, pe care l-a ocupat din 1983 până la ultima suflare din 2019. Pe parcursul celor 36 de ani de domnie, Lagerfeld nu s-a abătut aproape deloc de la moștenirea estetică primită de la Coco Chanel. Iar contrastul alb-negru a rămas cu sfințenie în fiecare colecție, exact ca pe vremea ei. Aseară, Kristen Stewart, una dintre muzele lui, Sofia Coppola, Julia Garner și Carla Bruni, se conformează și poartă cu rafinament clasicul contrast. 

Elle Fanning 

Dintre toate prezențele, Elle Fanning vine cu cea mai sensibilă poveste. Ținuta pe care a purtat-o evocă prima întâlnire a actriței cu designerul, în cadrul unei ședințe foto ce avea în prim-plan clasicul taior negru din tweed. Karl Lagerfeld a fotografiat-o pe Elle cu o coroniță din flori ca să evidențieze puritatea preadolescentei de 13 ani. Momentul a impresionat-o atât de tare, încât tributul pe care îl aduce conține toate elementele: coroana de flori, taiorul reinterpretat și o creație custom made Vivienne Westwood, inspirată de un look bridal Chanel din anii ’80.

Cele trei grații 

MET Gala 2023
Nicole Kidman, Penelope Cruz, Marion Cottilard

Dintre cei prezenți la eveniment, câțiva au avut onoarea de a lucra personal cu designerul. Nicole Kidman, Penelope Cruz și Marion Cottilard au fost pe rând imaginea Chanel sub bagheta magică a lui Karl. Nicole Kidman a purtat rochia cu pene dintr-o faimoasă campanie Chanel, Penelope Cruz a fost mireasa Chanel a serii, și Marion Cottilard rămâne cea care duce eleganța contemporană la un nivel extrem de înalt, au fost trei dintre cele mai frumaose prezențe de la MET Gala. 

În stil baroc 

MET Gala 2023
Dua Lipa, Lilly James, Irina Shayk
MET Gala 2023
Paris Hilton, Lily Collins, Jessica Chastain

Karl Lagerfeld a fost, dincolo de orice, un mare pasionat de artă și un adevărat burghez iubitor de frumos. De multe ori în colecțiile sale, elementele baroce au completat tăieturile fiecărei decade, într-o notă bogată, spectaculoasă. Seara trecută, Dua Lipa, Lilly James și Irina Shayk au fost prințesele covorului roșu în rochii voluminoase din tweed, piele sau tafta. Iar în urma lor și-au făcut apariția prezențele inspirate de pictura impresionistă, cu rochii negre cu trene lungi, Paris Hilton (pentru prima dată la MET Gala), Lily Collins și Jessica Chastain, care a renunțat pentru o seară la părul roșcat-semnăturp, în semn de omagiu pentru designer. 

Tribut de designer

MET Gala 2023
Sienna Miller, Anne Hathaway, Daisy Edgar-Jones

Pentru ședința foto ce anunța MET Gala, mai mulți designeri au fost solicitați de Vogue să creeze câte un look inspirat de Karl. A ieșit un pictorial superb realizat de Annie Leibovitz, în Parisul designerului, în care a surprins toată splendoarea și dramatismul pe care acesta l-a adorat. Donatella Versace a fost alături de Anne Hathaway seara trecută, unde actrița a purtat o rochie din tweed în stilul ambelor case, Chanel și Versace. Sienna Miller și Daisy Edgar-Jones au purtat câte un look Gucci, perfect adaptate temei. 

Atenție! Rihanna 

MET Gala 2023
Rihanna

Și cum nu putem vorbi despre tribut și despre designerii care s-au alăturat campaniei Vogue, Pierpaolo Piccioli a creat unul dintre cele mai sofisticate lookuri. Însă pentru MET Gala a reușit să mai pregătească o surprinză: Ținuta Rihannei! Lookul a fost compus dintr-o jachetă pe care au fost cusute zeci de camelii, floarea preferată a lui Coco Chanel, pe care Lagerfeld a păstrat-o în toate colecțiile, și o rochie albă lungă, cu o trenă impresionantă, element cu care artista ne-a obișnuit deja. 

Foto: hepta.ro/ COVER photo: Glenn Close/hepta.ro

Related Posts

The Grand Avenue: Roman Holiday

Îți aminteşti, cu siguranţă, scene din celebra comedie cu savuroşii Audrey Hepburn şi Gregory Peck. Pentru vara aceasta,…

Zalando: Unlocking Creativity

Am fost prezenți și în acest an la Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, aflat…

C&A SS24: Packing for holidays

Este momentul să îți reorganizezi garderoba astfel încât să poți face un mic bagaj în orice secundă, pentru…

Lucian Broscățean o ia la întrebări pe designerul Ancuța Sarca

Lucian Broscățean (conferențiar universitar doctor și Directorul Departamentului Modă-design vestimentar în cadrul Universității de Artă și Design din…

Ținute de festival. Ce poți purta la Neversea, anul asta

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Romanian Creative Week: Cum a fost la cel mai mare eveniment fashion din România 

Pe lângă zecile de evenimente organizate în cadrul Romanian Creative Week, care include spectacole de teatru, dans, performance,…

Alist Designers boutique: Află în compania cui ne petrecem prima lună de vară

Luna iunie ne găsește în compania unor branduri locale foarte îndrăgite de toți cei care au apucat să…

Roger Federer și Rafael Nadal – Rivali în tenis, parteneri în fashion

Doi dintre cei mai mari tenismeni ai lumii, Roger Federer și Rafael Nadal, foști rivali pe terenul de…

Pamela Anderson invocă nostalgia anilor 90 printr-o colecție de jeans

Pamela Anderson a lansat o colecție limitată de jeans alături de brandul Re/Done, prin care readuce în atenție…

Alist Designers boutique: Casa cu sori, brandul în care iubirea e la ea acasă!

Luna aceasta ne bucurăm de o prezennță specială la Alist Designers boutique. În spațiul nostru din București Mall…