Andreea Leta ∙ June 30, 2021 ∙ 3 min read

Poate că vara nu e anotimpul preferat al tuturor, însă chiar și cei care o adoră, sunt de acord că zilele caniculare sunt destul de greu de suportat. Pe lângă o alimentație echilibrată, o cantitate corectă de lichide și produsele de skincare cu factor de protecție solară, trebuie să știi că materialele pe care le porți contează și pot face ca atmosfera să devină o idee mai plăcută:

Bumbac

Bumbacul este unul dintre cele mai populare materiale. Are o textură plăcută, absoarbe umezeala și poate fi combinat cu multe alte fibre. Permite pielii să respire, fiind materialul care lasă cel mai bine aerul să circule. Cu cât alegi o variantă mai subțire, cu atât mai bine, pentru că se va usca mai repede.

Pânză

Unul dintre materialele preferate de vară, pânza are calitatea de a fi puțin mai rigidă decât bumbacul, ceea ce face ca hainele să nu se lipească de tine la primul grad în plus. Absoarbe rapid umezeala și se usucă destul de repede, astfel că ajută corpul să își păstreze o temperatură optimă. Singurul dezavantaj ar fi cutele – se șifonează extrem de ușor, dar asta nu e neapărat ceva rău, mai ales dacă alegi piese cu design minimalist, pe care le porți cu pălării din paie și cu genți împletite. Ar putea da chiar bine!

Mătase

Mătasea este geniul materialelor, dacă putem spune așa. Proprietatea care o recomandă este capacitatea de a păstra temperatura corpului perfect constantă, ca să nu mai vorbim de legendara atingere. De fapt, mătasea nu te atinge, te mângâie! Ai doar grijă la croieli, este o fibră sensibilă, care se rupe foarte ușor la cusături, deci alege piese cu croieli ample, și la nuanțe, pentru a evita petele vizibile de transpirație. 

Chambray

Poate sună un pic exotic, însă cu siguranță ai purtat deja acest material. Foarte multă lume îl confundă cu denimul, care, de asemenea, poate fi purtat vara, însă chambray are o textură mult mai ușoară, ceea ce oferă o senzație light pe piele, asemenea bumbacului.  

Jerseu/Tricot

Jerseul are în compoziția lui un procent destul de mare de bumbac, un pic de lână și un pic de ceva sintetic, cât să îi dea o foarte mică greutate și un aspect plăcut. Este un material tandru pentru piele, fiind extrem de flexibil. 

Raion

La limita dintre Da și Nu, raionul este singurul material ce conține un procent de fibră sintetică, care poate fi purtat vara. Este un material bun pentru îmbrăcămintea sport, fiind o combinație de fibre naturale și sintetice. Absoarbe apa și se usucă rapid, ceea ce reprezintă un avantaj. Poți alege să porți rochii cu croieli lejere, vaporoase, din raion, fiind un material care „cade” bine.  

Ce materiale trebuie să eviți în zilele de vară cu temperaturi extreme

Poliester, Acrilic, Nailon: sunt prin excelență materialele care NU lasă pielea să respire, ceea ce înseamnă că nici nu absorb sau resping umezelea, astfel încât generează neplăcutul efect de seră, de care încercăm cu ardoare să scăpăm în zilele în care temperaturile sunt oricum greu de suportat. În plus, expuse direct la soare, în contact cu pielea, pot genera iritații și chiar arsuri minore, care se vor traduce prin pete. Apoi există și un aspect inestetic – orice mică urmă de transpirație se transformă într-un spectacol atunci când porți o fibră sintetică!

Piele și lână: dintre texturile naturale, acestea sunt de evitat, din motive evidente. 

Related Posts

Sabato de Sarno este noul director de creație Gucci

Grupul Kering și oficialii Gucci anunță că poziția lui Alessandro Michele a fost, în sfârșit ocupată. Sabato de…

Schiaparelli Haute Couture: Colecția inspirată de universul lui Dante

Prezentările Haute Couture stârnesc întotdeauna curiozitate, admirație și uimire. Vorbim, în primul rând, despre adevărata artă a meșteșugului…

Luna modei internaționale: Emily Ratajkowski, mireasă în indigo pentru Versace

Luna modei este în plină desfășurare, iar stilul este la cote înalte în toate capitalele fashion ale Europei….

Vedete prezente la defilarea Chanel primăvară/vară 2023 de la Paris

Una dintre cele mai spectaculoase perioade ale anului în ceea ce privește moda se derulează zilele acestea la…

Maison Valentino a lansat cartea haute-couture intitulată Rosso, prin care celebrează culoarea-emblemă a casei

Rosso Valentino este cea mai nouă apariție editorială a casei de modăValentino, prin care este celebrată culoarea-emblemă a…

Liniile masculine din nou în topul preferințelor doamnelor 

Cu toate că istoria modernă adoră să o asocieze pe Chanel cu asocierea dintre garderoba feminină și cea…

Vedetele domină prezentările de la Paris Fashion Week, ediția dedicată bărbaților

Paris Fashion Week 2023, ediția dedicată bărbaților este în plină desfășurare, iar mai multe vedete au fost convocate…

Care este dress-code-ul pentru Met Gala 2023 și cine vor fi gazdele evenimentului fashion

Met Gala, ediția 2023, propune o temă ofertantă din punct de vedere stilistic. Anul acesta, cea mai importantă…

Marion Cotillard – Mai mult decât un fashion icon 

Marion Cotillard este una dintre aparițiile noastre preferate, fie că este prezentă la premiera unui film, fie că…

Cum arată colecția de Sf. Valentin de la Victoria’s Secret

Sărbătoarea îndrăgostiților se apropie cu pași repezi, iar brandurile se pregătesc să-și întâmpine clienții care vor să celebreze…