Andreea Leta ∙ March 31, 2024 ∙ 4 min read

Unul dintre cele mai îndrăgite stiluri vestimentare ale anilor 2000 este pe care să revină în lumina reflectoarelor și să ia cu asalt străzile marilor orașe. Credeai că boemia se joacă doar pe timp de festival? Dacă ai fi întrebat generația ’69 probabil că răspunsul ar fi fost: Toată viața e un festival! Deci să ne îmbrăcăm ca atare. Iată tot ce trebuie să știi despre adoratul stil Boho Chic. 

Înainte să îmbrățișezi orice ar putea părea o mare tendință, e bine să știi exact ce faci. Dacă nu rezonezi abolut deloc cu muzica anilor ’60-’70 și dacă nu ai plâns la măcar trei documentare despre Woodstock, probabil că ar trebui să treci mai departe. Dar dacă sufletul tău vibrează pe acordurile lui Jimi Hendrix și pe dramatismul gutural al lui Janis Joplin, rămâi aici. Ești fix unde trebuie.

Boho Chic
Nicole Richie (2008), Mary-Kate Olsen (2008), Rachel Zoe (2011)

„Boho Chic” a fost o sintagmă foarte populară în anii 2000, atunci când meseria de influencer nu avea nici cod CAEN, nici „paid partnership” status pe Instagram. În schimb, ne bucuram ochii cu pozele „surprinse” de paparazzi zi de zi, în care o serie de socialites făceau furori pe bulevardele însorite ale Los Angelesului. Nicole Richie, Lindsay Lohan, Micha Barton, Hilary Duff și surorile Olsen se întreceau la vremea aceea în problemele care au generat, dealtfel, mișcarea body positivity. Ce aveau în comun în afara de anorexie? Contractul cu stilistul Rachel Zoe, care a generat o adevărată mișcare neo-hippie, bazată pe siluete (cam) silfide, pe imprimeuri florale, franjuri, bijuterii supradimensionate de inspirație etnică și ochelari de soare gigantici, cu lentile fumurii. Nimic nu sună wow, dar, culmea, chiar a fost! Să fi fost de vină referința?

Boho Chic
Janis Joplin, Jimi Hendrix, Michelle Phillips

Un singur cuvânt, 400 000 de suflete, trei decese, două nașteri spontane, 120 de oameni arestați și o serie de artiști la care astăzi nu mai îndrăznim decât să visăm. Woodstock. 1969 este anul care a dat lumii un fenomen, prin performanța unui singur eveniment de patru zile care astăzi ne par bogate cât pentru patru vieți. Jimi Hendix, Janis Joplin, Santana, Creedence Clearwater Revival,, The Who sau Joe Cocker lăsau încercau să lase în urmă traumele războiului din Vietnam prin muzică. 

Contextul a generat, desigur, și un stil aparte, motivat de nevoia de iubire, pace, liniște și libertate. De aici printurile florale, simbolurile pacifiste, elementele vintage din vremurile definite de un stil de viață așezat, predilecția spre misticism, redată prin materialele diafane, piese ce vorbeau despre meșteșug sau despre lada bunicii. 

Boho Chic
Diane Perreau, Julia Comil , Nataly Osmann (Paris Fashion Week 2024)

După o pandemie și cu o serie de războiae în defășurare, astăzi pare că avem din nou nevoie de serenitate și nu doar că să arătăm #InstaGood la primul festival. Așadar, dacă simți că spiritul tău de zână are nevoie de eliberare, nu ezita să porți kimonouri din mătase sau jacard, jeanși evazați, sau rochii ample cu volane, care îți redau libertatea de mișcare și zâmbetul pe buze. Materialele naturale sunt preferate pentru calitatea tactilă, dar și pentru efectul estetic. Din punct devedere cromatic, mizează pe tonurile pastel sau pe nuanțele neutre care creează senzația de armonie. Nu ezita să vizitezi câteva vintage stores pentru a-ți însuși la propriu un pic din era 70s. Stilul Boho nu a fost niciând mai chic

Foto: hepta.ro

Related Posts

Iutta și Muze Concept vă așteaptă la Alist Designers Boutique, toată luna aprilie (VIDEO)

Alist Designers boutique găzduiește acum două branduri care îți vor readuce zâmbetul pe buze prin detaliile ce definesc…

Roberto Cavalli a încetat din viață la 83 de ani

Roberto Cavalli a încetat din viață seara trecută, la 83 de ani. Desginer vestimentar și inventator al unei…

Cele mai apreciate prezențe de la Fashion Trust US Awards

Vedetele nu spun niciodată nu unei invitații la un eveniment de fashion și acceptă orice ocazie prin care…

Noua colecție Spring Edit disponibilă la CCC

Lasă-te fermecat de colecția Spring Edit de la CCC! Descoperă pantofi și genți la modă de la brandurile…

Jennifer Lopez este mai senzuală ca oricând în cea mai recentă campanie Intimissimi

Jennifer Lopez surprinde din nou prin cea mai recentă campanie a brandului de lenjerie intimă, Intimissimi. Artista arată…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…

Depeche Mode, o nouă campanie de fashion pentru un brand de ceasuri

Formația Depeche Mode a afost aleasă de brandul elvețian Hublot ca imagine în noua campanie cu profil caritabil,…

Cum arată expoziția Dolce&Gabbana de la Milano, un tribut adus culturii italiene

Expoziția Dolce & Gabbana: From the Hands to the Heart, de la Milano, este un eveniment care marchează…

Cea de-a XII-a ediție Romanian Design Week, găzduită de celebrul restaurant CINA

Cea de-a XII-a ediție Romanian Design Week are loc anul acesta între 24 mai și 2 iunie, în…

Designeri sub lupă: Aleksander Revas, între vis și realitate

Luna trecută, la Alist Designers boutique, am avut privilegiul să ne întâlnim cu un brand surprinzător din toate…