Andreea Leta ∙ October 19, 2022 ∙ 3 min read

Fotografia lui Pierce Brosnan purtând un costum fuchsia este senzația de astăzi a rețelelor de socializare. Mai multe publicații internaționale dau interpretări inedite acestei apariții, pe care o abordăm și noi astăzi, deschizând subiectul despre una dintre cele mai puternice tendințe ale sezonului FW22/23. 

Îmbrăcat într-un costum fuchsia marca Viggo, Pierce Brosnan și-a făcut apariția la una dintre premierele filmului Black Adam. Jurnaliștii nu au putut rămâne indiferenți atunci când au văzut legendara figură asociată cu personaje emblematice pentru un anumit arhetip masculin (James Bond, eroul absolut, doh..) purtând una dintre nuanțele statement ale actualului sezon. Așa că întrebarea firească formulată în diverse moduri a fost: „Is pink the new black?” E momentul să ne înlocuim garderobele cu piese din repertoriul Barbie? 

Is pink the new black?
Julia Roberts, Dwayne Johnson, Pierce Brosnan, Regina Letizia a Spaniei

Nicidecum. Vorbim într-adevăr despre un trend puternic asociat acestui moment în primul rând datorită valorii sale simbolice, însă nu poate fi vorba despre un statement atemporal așa cum sunt alb și negru. 

Rozul are în general accente romantice, pozitive. Ne gândim la trandafiri, povești de dragoste, poate ceva dulce pentru cei mai pofticioși dintre noi, posibil la un pic de pasiune. Însă fuchsia vorbește despre încredere, despre ceva înălțător și care oferă siguranță. Adică exact ceea ce avem nevoie într-un moment tensionat, plin de surprize de tot felul, incert și care scoate în bătaia puștii cele mai fragile părți din noi. 

Dar asta nu înseamnă că fuchsia este noua noastră uniformă, cu toate că multe apariții recente duc spre această idee, din păcate. Nu orice este în tendințe trebuie scos nonstop pe stradă.

Pink PP – un manifest cât se poate de … roz!

Valentino FW22/23

O mișcare de avangardă prin fuchsia a creat Pierpaolo Piccioli pentru Valentino prin prezentarea FW22/23, atunci când a colaborat cu Institutul Pantone pentru patentarea nuanței Pink PP, fiind a doua oară când casa își marchează o culoare, după celebrul Valentino Red. Mesajul directorului de creație a fost foarte clar și direct: pace, iubire, comunitate, acceptare. Totodată, Piccioli sparge barierele de eleganță ale casei printr-o nuanță-surpriză pentru sezonul rece, în care obișnuiam să vedem tonuri tomnatice de arămiu, maro, camel, beige, galben și, desigur, gri!

Men in Pink

Cât despre îmbrăcămintea masculină – tot prezentarea Valentino demonstrează că nuanțele nu au sex. Într-o uniformitate de culoare ce are ca scop evidențierea particularităților fiecărei compoziții de styling, cele 81 și de lookuri au mixat îmbrăcămintea feminină cu cea masculină. Iar rozul, la fel ca tocurile, inițial a fost introdus în modă pentru bărbați. Asocierea dintre roz cu femininul și albastrul cu masculinul, este o invenție de marketing a societăților moderne. 

The Telegraph atașează fotografiei lui Pierce Brosnan titlul „The suit that separates the men from the boys” (Costumul care separă bărbații de băieți) ca sugestie a faptului că masculinitatea nu stă în opțiunea cromatică. Însă dacă te simți băiat, Barbie sau vată pe băț, e ok să porți orice te face confortabil. Cu stil și cu precizie dacă vorbim în continuare despre costumul clasic, compus din sacou, cămașă și pantaloni. Și poate nu neapărat purtat cu ghete maro…

În rest, we will always have black!

Foto: hepta.ro

Related Posts

Alist Designers boutique: Monq, brandul dedicat femeii moderne și spiritului ei autentic

În bine cunoscutul spațiu de la parterul București Mall Vitan, luna aceasta este un brand care a readus…

Alexia Eram, fun & fashion cu HUAWEI WATCH FIT 3

Pentru că A List este mereu în pas cu tehnologia nouă, Alexia Eram a răspuns invitației de a…

Designeri sub lupă: Iutta, între artă, tradiție și inovație 

Iutta, brandul de genți pe care l-am avut alături de noi în luna aprilie, la Alist Designers boutique,…

PUMA ne-a purtat pe meleaguri siciliene, în cadrul evenimentului A List Magazine X Nostalgia

PUMA ne-a purtat pe meleagurile siciliene și anul acesta cu noua colecție PUMA Palermo lansată la nivel global…

C&A: The Summer of 2024

Noua colecție C&A trimite direct la eleganța clasică prin piesele care completează orice garderobă cu aerul sofisticat al…

Se întorc fashion show-urile Victoria’s Secret

Extravagantele show-uri Victoria’s Secret revin pe catwalk, din toamnă. Gigantul american de lenjerie intimă Victoria’s Secret a anunțat…

Romanian Creative Week: Designeri vestimentari și highlights din lumea modei

A început cel mai mare eveniment de cultură de la noi și suntem nerăbdători să ajungem și anul…

Cum a fost la evenimentul de lansare Alist Designers Boutique, de la începutul lunii mai

Spațiul de la parterul București Mall Vitan a devenit gazda brandurilor românești și în luna mai, printr-o nouă…

Designeri din întreaga lume aduc colecții excepționale la Târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR de la București

Cea de-a 21-a ediție a Târgului internațional de bijuterie conteporană AUTOR va avea loc la Ghica House, în…

MET Gala 2024: Cele mai nefericite alegeri vestimentare de anul acesta 

Saga MET Gala 2024 continuă cu cele mai neinspirate ținute de anul acesta. Evenimentul a căpătat o notă…