Andreea Leta ∙ January 31, 2022 ∙ 5 min read

Săptămâna modei Haute Couture s-a încheiat cu cele mai frumoase prezentări. Chenel, Valentino, Dior sau Fendi sunt doar câteva dintre marile case care demonstrează încă o dată că locul pe primele pagini ale istoriei costumului pot fi obținute în timp cu pasiune, talent și cu foarte multă muncă. 

Haute Couture SS22 este încă un moment care ne face să spunem „Wow!” în fața marilor creații de pe podium. Sutele de ore de muncă din atelierele acreditate de institutul francez ce acordă licențele Haute Couture, și-au spus din nou cuvântul prin prezentările unor case de renume. Fiecare detaliu a fost perfect pus la punct, fiecare ținută potrivită perfect pe trupul modelelor, astfel încât opțiunile de a descrie aceste creații să se rezume la … PERFECTE!

Pentru acest sezon, după ce am trecut prin toate fotografiile de podium, am observat că designerii și-au găsit din nou inspirația în legendarul constrast alb-negru. Chanel a dezvoltat aproape întreaga colecție în nonculorile preferate ale celei care a dat numele casei-sinonim cu moda, prin detalii și texturi demne de poveste. Dior mizează pe eleganța clasică tradusă prin linii minimaliste contemporane, accente pe care le regăsim și în colecția Jean Paul Gaultier, sub o interpretare ușor futuristă. 

Adevăratul spectacol al rochiilor poartă semnătura lui Pierpaolo Piccioli, directorul de creație Valentino, dar și sub semnătura celor doi designeri de la Viktor&Rolf, prin creații ample, volumetrice, marcate de detalii romantice precum voalul, volanele supradimensionate, penele sau inserțiile de broderie fină.

Fendi surprinde și în acest sezon printr-o reîntoarcere la marea istorie, expunând figuri și motive ale artei Antice, prin rochii cu trenă și prin cape structurale, ce evidențiază perfect silueta feminină. 

Așteptăm cu mare interes următorul sezon Haute Couture, însă până atunci te încurajăm să descoperi colecțiile fiecărei case. 

Foto: hepta.ro

Related Posts

The Grand Avenue: Roman Holiday

Îți aminteşti, cu siguranţă, scene din celebra comedie cu savuroşii Audrey Hepburn şi Gregory Peck. Pentru vara aceasta,…

Zalando: Unlocking Creativity

Am fost prezenți și în acest an la Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, aflat…

C&A SS24: Packing for holidays

Este momentul să îți reorganizezi garderoba astfel încât să poți face un mic bagaj în orice secundă, pentru…

Lucian Broscățean o ia la întrebări pe designerul Ancuța Sarca

Lucian Broscățean (conferențiar universitar doctor și Directorul Departamentului Modă-design vestimentar în cadrul Universității de Artă și Design din…

Ținute de festival. Ce poți purta la Neversea, anul asta

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Romanian Creative Week: Cum a fost la cel mai mare eveniment fashion din România 

Pe lângă zecile de evenimente organizate în cadrul Romanian Creative Week, care include spectacole de teatru, dans, performance,…

Alist Designers boutique: Află în compania cui ne petrecem prima lună de vară

Luna iunie ne găsește în compania unor branduri locale foarte îndrăgite de toți cei care au apucat să…

Roger Federer și Rafael Nadal – Rivali în tenis, parteneri în fashion

Doi dintre cei mai mari tenismeni ai lumii, Roger Federer și Rafael Nadal, foști rivali pe terenul de…

Pamela Anderson invocă nostalgia anilor 90 printr-o colecție de jeans

Pamela Anderson a lansat o colecție limitată de jeans alături de brandul Re/Done, prin care readuce în atenție…

Alist Designers boutique: Casa cu sori, brandul în care iubirea e la ea acasă!

Luna aceasta ne bucurăm de o prezennță specială la Alist Designers boutique. În spațiul nostru din București Mall…