Andreea Leta ∙ April 27, 2023 ∙ 3 min read

Despre genți se spune că ar fi cele mai bune prietene ale unei femei, fiind cele mai importante accesorii din ținutele noastre. În acest sezon revin în tendințe influențele retro, așa că dacă nu cumva ai moștenire o geantă de-ale bunicii, e momentul să te orientezi spre acele modele care îți amintesc de stilul generațiilor anterioare. 

Cum nostalgia plutește în aerul actualelor tendințe, nu e de mirare că designerii s-au reîntors la arhivele marilor case pentru colecțiile dedicate acestui sezon. Uită pentru moment de gențile voluminoase, în care încape orice, de la casă, la sala de sport, și adoptă o atitudine feminină, boemă, atunci când alegi cel mai important accesoriu al ținutelor tale. Străzile sunt luate cu asalt de gențile cu dimensiuni medii, de inspirație retro. 

De la piesele pe care le purtau bunicile, la cele mai recente colecții, vei observa o predilecție spre gențile dreptunghiulare sau rectangulare. Nimic nu este întâmplător, o astfel de opțiune este mai practică decât ar putea părea la prima vedere, mai ales în cazul unei genți de dimensiuni foarte reduse. Ce poți pune într-un clutch cu mâner? Un card, un lipgloss, un pachet de șervețele și chei. Nici nu ai nevoie de mai mult pentru un date sau pentru o seară relaxantă în oraș!

gentile retro

Piesele retro sau cele inspirate de moda anilor ’60-’70, pe lângă nota elegantă care le caracterizează, au avantajul de a fi ușor de adaptat oricărui stil și oricărei garderobe, având linii clasice, care preiau ceva din personalitatea fiecărei persoane care le poartă. Le poți integra în ținute casual urbane, dar și în lookuri office sau în ținute de seară, mai ales dacă optezi pentru un model din piele lăcuită. 

gențile retro

Varietatea modelelor în trend cuprinde atât piese cu diverse logo-uri sau monograme, cât și piese în nuanțe îndrăznețe, precum roșul corai sau rozul somon. Poți opta pentru un model simplu, cu lanț de umăr, sau pentru unul cu un mâner completat de mici accesorii metalice, care să înlocuiască bijuteriile într-un look. Iar dacă vrei să fii cu adevărat autentică, vizitează showroom-uri vintage, pentru a merge direct la sursă. Ai toate șansele să găsești modele unicat sau în ediții limitate, la prețuri foarte accesibile.

Foto: hepta.ro

Related Posts

Stephan Pelger – retrospectivă în imagini 

Designerul Stephan Pelger a părăsit ieri această lume spre șocul întrgii industrii locale. Pentru a trece dincolo de…

Ce haine să ne luăm în bagajul de croazieră

O croazieră este cea mai bună ocazie să ne scoatem în evidență garderoba, care trebuie să fie formată…

Alist Desginers boutique: Materiale naturale și bijuterii fine în selecția lunii iunie 

Este oficial vară, așa că ne bucurăm să te anunțăm că selecția lunii iunie de la Alist Designers…

Romanian Creative Week: Tendințele din colecțiile designerilor prezenți la Iași 

Am fost prezenți la unul dintre cele mai frumoase și mai ample evenimente create vreodată în România, unde…

Vedetele au făcut parada modei la gala amfAR, care avut loc la Hotel du Cap-Eden-Roc

Festivalul de la Cannes vine și cu o mulțime de evenimente conexe, iar unul dintre cele mai importante…

Alege ținute în tendințele momentului și joacă-te cu combinațiile stilistice

Alege din tendințele momentului, inspirându-te din streetwear sau din universul creativ al designerilor, artiștilor și artizanilor prezenți la…

Stilul unei legende: Tribut Tina Turner în imagini

Tina Turner s-a stins din viață seara trecută, la 83 de ani, lăsând în urmă o carieră excepțională,…

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale 

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale noastre, care susține designerii șu producătorii locali, Alist Desginers boutique, se…

Alist Designers boutique: Les Waves – o poveste despre pasiune și libertate 

Cristiana Muceanu a lansat Les Waves în urmă cu un an, atunci când a decis să împărtășească lumii…

Wear Your Own Creative Style

Pe lângă noutățile din modă, design graphic, ilustrație, design de produs, arhitectură și design interior prezentate la cea…