Andreea Leta ∙ October 22, 2021 ∙ 3 min read
Dune

Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Timothee Chalamet

Astăzi este premiera mondială a multașteptatului Dune. Pe lângă distribuția impresionantă și dimensiunea monumentală a întregii producții, costumele vor deveni o referință estetică a multor generații.

Dune este una dintre cele mai așteptate producții cinematografice ale ultimilor ani. Legendara poveste scrisă în anii ’60 este reimaginată de Denis Villenueve într-o manieră care va impresiona și cei mai de temut critici ai domeniului. Cadrele fotografice, nuanțele de nisip, POV-ul și costumele, creează un ansamblu care va deveni o referință vizuală a multor generații. 

Pe costume punem astăzi accentul, întrucât Dune este filmul pentru care au fost create unele dintre cele mai scumpe costume din istoria filmului. Responsabilă a fost Jacqueline West, care a preluat referințe din diverse zone, de la estetica medievală, la cărțile de Tarot, până când a definit caracterul fiecărui personaj prin detaliile vestimentare. 

Sharon Duncan-Brewster

Rebecca Ferguson, Timothee Chalamet

Rebecca Ferguson, Oscar Isaac

Fiecare piesă componentă a unui costum a fost lucrată manual din materiale pentru care nu a fost făcut niciun compromis, de unde și sumele de proporții care gravitează în jurul acestui subiect. Fiecare piesă a fost probată constant și ținută sub supraveghere până când s-a obținut perfecțiunea, ca într-un laborator de alchimie. Iar fiecare dintre aceste amănunte a fost presărat cu un strop din tendințele momentului, moodboards ce conțineau imagini ale unor outfituri legendare de podium sau picturi ale celor mai mari maeștri ale tuturor timpurilor. 

De exemplu, în costumele lui Lady Jessica (Rebecca Ferguson) vei regăsi puțin din spiritul Balenciaga, dar și din picturile lui Diego Velasquez. Costumul purtat de Charlotte Rampling (Reverent Mother Mohiam) a fost inspirat de trei dintre cărțile Tarotului de Marsilia: Marea Preoteasă, Regina de Cupe și Regina de Bâte. Costumele din metal au fost create și adaptate siluetei fiecarăui actor astfel încât aceștia să poată simți și dimensiunea practică reală a designului. În total au fost create aproximativ 100 de costume. 

Timothee Chalamet 

Timothee Chalamet

Rebecca Ferguson, Timothee Chalamet 

Și ca să nu depășim subiectul „Costume Dune” fără să-i pronunțăm numele, ei bine.. Timothee Chalamet. După ce vei depăși momentul în care chipul lui e 3D pe un ecran imens (îți recomand să te așezi foarte confortabil și să te afunzi în scaunul sălii de cinema), vei observa cum aproape toate costumele personajului său, Paul Artreides, sunt perfecte pentru red carpet sau, pur și simplu, de scos pe stradă la promenadă. Dealtfel, un lucru care te va surprinde la Dune este familiaritatea pe care o vei simți urmărind un film cu subiect futurist. Totul are o notă de firesc incredibilă, lucru care contribuie din plin la emoția filmului, la suspans, la sensibilitate și la modul în care te poți raporta la stările fiecărui personaj. Astăzi este premiera mondială așa că nu sta pe gânduri!

În afara ecranului, Zendaya și Timothee fac furori cu outfiturile lor și pe covorul roșu, așa că fii cu ochii pe ei în perioada asta. Nu vei regreta nicio secundă.

Zendaya

Jason Momoa

Foto: hepta.ro

Related Posts

Izabela Măndoiu și Monarh Design, la Alist Designers Boutique

Izabela Măndoiu și Monarh Design sunt cele două branduri pe care le găsiți luna aceasta la Alist Designers…

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…