Dune
Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Timothee Chalamet

Astăzi este premiera mondială a multașteptatului Dune. Pe lângă distribuția impresionantă și dimensiunea monumentală a întregii producții, costumele vor deveni o referință estetică a multor generații.

Dune este una dintre cele mai așteptate producții cinematografice ale ultimilor ani. Legendara poveste scrisă în anii ’60 este reimaginată de Denis Villenueve într-o manieră care va impresiona și cei mai de temut critici ai domeniului. Cadrele fotografice, nuanțele de nisip, POV-ul și costumele, creează un ansamblu care va deveni o referință vizuală a multor generații. 

Pe costume punem astăzi accentul, întrucât Dune este filmul pentru care au fost create unele dintre cele mai scumpe costume din istoria filmului. Responsabilă a fost Jacqueline West, care a preluat referințe din diverse zone, de la estetica medievală, la cărțile de Tarot, până când a definit caracterul fiecărui personaj prin detaliile vestimentare. 

Sharon Duncan-Brewster
Rebecca Ferguson, Timothee Chalamet
Rebecca Ferguson, Oscar Isaac

Fiecare piesă componentă a unui costum a fost lucrată manual din materiale pentru care nu a fost făcut niciun compromis, de unde și sumele de proporții care gravitează în jurul acestui subiect. Fiecare piesă a fost probată constant și ținută sub supraveghere până când s-a obținut perfecțiunea, ca într-un laborator de alchimie. Iar fiecare dintre aceste amănunte a fost presărat cu un strop din tendințele momentului, moodboards ce conțineau imagini ale unor outfituri legendare de podium sau picturi ale celor mai mari maeștri ale tuturor timpurilor. 

De exemplu, în costumele lui Lady Jessica (Rebecca Ferguson) vei regăsi puțin din spiritul Balenciaga, dar și din picturile lui Diego Velasquez. Costumul purtat de Charlotte Rampling (Reverent Mother Mohiam) a fost inspirat de trei dintre cărțile Tarotului de Marsilia: Marea Preoteasă, Regina de Cupe și Regina de Bâte. Costumele din metal au fost create și adaptate siluetei fiecarăui actor astfel încât aceștia să poată simți și dimensiunea practică reală a designului. În total au fost create aproximativ 100 de costume. 

Timothee Chalamet 
Timothee Chalamet
Rebecca Ferguson, Timothee Chalamet 

Și ca să nu depășim subiectul „Costume Dune” fără să-i pronunțăm numele, ei bine.. Timothee Chalamet. După ce vei depăși momentul în care chipul lui e 3D pe un ecran imens (îți recomand să te așezi foarte confortabil și să te afunzi în scaunul sălii de cinema), vei observa cum aproape toate costumele personajului său, Paul Artreides, sunt perfecte pentru red carpet sau, pur și simplu, de scos pe stradă la promenadă. Dealtfel, un lucru care te va surprinde la Dune este familiaritatea pe care o vei simți urmărind un film cu subiect futurist. Totul are o notă de firesc incredibilă, lucru care contribuie din plin la emoția filmului, la suspans, la sensibilitate și la modul în care te poți raporta la stările fiecărui personaj. Astăzi este premiera mondială așa că nu sta pe gânduri!

În afara ecranului, Zendaya și Timothee fac furori cu outfiturile lor și pe covorul roșu, așa că fii cu ochii pe ei în perioada asta. Nu vei regreta nicio secundă.

Zendaya
Jason Momoa

Foto: hepta.ro

Related Posts