Plină de culoare și imaginație- așa am putea descrie cea mai nouă colecție Moschino, creată de Jeremy Scott. Un costum cu un hamburger sau ouă ochi? O rochie hotdog cu o pelerină plină de chifle? O bustieră de ciocolată sau o pălărie cu cireșe deasupra? Ce vă face cu ochiul mai mult?

„Este entuziast, e autentic, e pur. Este poate puțin prea naiv ”, au scris criticii de modă despre noua colecție a brandului. Nu ne surprinde însă, mai ales că în criza mondială provocată de coronavirus, Scott s-a bazat mult pe optimism, culoare, energie pozitivă.

Pentru Scott, viața este un musical, sau cel puțin ar trebui să fie. Iar colecțiile sale sunt adevărate opere de artă.

 

O scurtă istorie a brandului

Franco Moschino iubea pictura și a studiat la Brera Fine Arts Academy, din Milano, apoi a lucrat ca desenator și designer la Cadette și Versace.

Încurajat de Gianni Versace, Franco Moschino își deschide propria companie, Moonshadow, în 1983, și lansează brandul Moschino, iar trei ani mai târziu, prezintă publicului și prima colecție pentru bărbați, iar peste numai un an scoate pe piață și cel dintâi parfum pentru femei al brandului.

În 1988 apar linia Cheap & Chic și Moschino Jeans, iar în ‘89 se inaugurează, la Milano, și primul magazin Moschino.

Bolnav de SIDA, Franco moare în 1994 în urma unui atac de cord. După dispariția lui, Rossella Jardini, prietenă bună, cea care i-a fost alături chiar de la începutul carierei și mâna lui dreaptă, preia conducerea brandului.

Timp de 19 ani, Jardini a fost director de creație și “muză”. A avut colecții dintre cele mai variate, de la cele sexy, la cele inspirate din anii 60 și ținutele lui Audrey Hepburn. În 2013, la 30 de ani de Moschino, Rossella Jardini a lansat o colecție în amintirea lui Franco, ultima pentru ea la Moschino.

După plecarea acesteia, chiar în același an, designerul Jeremy Scott este numit director de creație la Moschino. La fel ca Franco Moschino, Jeremy Scott are umor, știe cum să ironizeze opulența și să ducă mai departe moștenirea lui Franco.

Related Posts