Andreea Leta ∙ December 7, 2023 ∙ 7 min read

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru că la rubrica de fashion ne-am propus să facem un pas în spate, pentru a merge mai frumos înainte, Room 12 a fost spațiul perfect pentru un pictorial de stare. Estetica aparthotelul este creația designerului de interior Corina Olaru, care a stat de vorbă cu noi despre conceptul sofisticat din spatele fiecărui spațiu de aici, dar și despre valorile personale ce țin de lux:

În primul rând, îți mulțumim pentru timpul acordat acestui mic interviu și felicitări pentru conceptul din jurul Room 12! Spațiul arată extraordinar, așa că am vrea să știm care a fost ideea de la care a plecat atmosfera boemă din interior și cum ai încadrat-o în istoria locului – suntem într-un cartier exclusivist, cu vedere inclusiv spre celebrul palat al familiei Ceaușescu. 

Eu vă mulțumesc de asemenea pentru interesul acordat și aprecierea frumoasă care mă bucură. Recunosc că deși locația Room 12 din cartierul Primăverii este una cu istorie și un trecut cu amprenta puternică, eu m-am ghidat uitându-mă la viitorii client ai acestui concept. Mi-am dorit să creez “acasă” pentru cei care nu au reședința personală în București dar vin în oraș din diverse motive, cel mai adesea profesionale. De aceea m-am îndepărtat de ideea de hotel care este mai standardizată, uniformizată și mai puțin personală.

Clădirea că atare era finalizată la momentul achiziției de către actualul proprietar. Am avut o posibilitate foarte limitată de a face modificări exterioare și atunci m-am focusat pe interioare și pe dezvoltarea unui concept cu multe servicii, confort și facilități. Poate cu adevărat savoarea dată de cartier este prezența paunilor de la palatal Primăverii, pe lângă proximitatea parcului și a lacului

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Aparhotelul Room 12 se adresează, în special, unei clientele selecte, care beneficiază atât de de servicii diverse, printre care concierge, housekeeping, sală de sport sau zona de lounge de la parter, cât și de o estetică aparte, ce face fiecare apartament unic. Cum ai gândit fiecare dintre cele 13 apartamente și cum ai ales piesele de mobilier? 

Eu am studiat arte plastice și apoi am lucrat ca fotograf freelancer aproape 15 ani. Schimbarea profesională către design interior se întâmplase cu aproximativ 3 ani înainte de apariția proiectului Room12. Era o lume și un vocabular nou mie și de aceea avea dorința de explorare în privința stilului și totodată a fost un exercițiu bun pentru a începe să îmi definesc propriul stil. Eu m-am gândit că fiecare apartament, la final, va trebui să genereze o emoție și o anumită stare persoanei care îl locuiește. Am căutat mai mult obținerea unei emoții diferite în fiecare apartament, decât un stil anume de amenajare. De aici apartamentele au fiecare o poveste și un nume care să inducă o stare de spirit: Grow, Love, Play, Lead, Dare, etc

Am descoperit Retros în perioada de început a proiectului și am devenit notată în agenda de clienți cu numele “Clientă Fidelă”. Mare parte din mobilier a fost desenat de mine și produs cu furnizori locali, de la tâmplar, tapiter, piese din metal marmură sau sticlă, iar piesele pe care nu le-am desenat eu însămi sunt aproape în totalitate de la Retros

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Care este apartamentul tău preferat de la Room 12? Ce îl face special pentru tine?

Îmi place întrebarea deoarece chiar am, fără nicio ezitare un apartament preferat. E situat la etajul 1, chiar deasupra galeriei Retros și are numele Room to Dare. Mă regăsesc cu siguranță și în îndrăzneala(that DARE) pe care am avut-o în abordarea întregului concept. Este singurul apartament pe care l-am reconfigurat așa încât are un singur dormitor și un living spațios, este aproape de energia străzii și a evenimentelor pe care le organizăm la Retros. Că și amenajare, e cel mai minimalist, o simplitate rafinată. Motivul pentru care îmi place cel mai mult este pentru că se potrivește cel mai bine stilului meu de viață. Este până la urmă cee ce caută fiecare dintre locatari, un spațiu potrivit modului în care trăiește.

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

La parter este și showroom-ul Retros, în care găsim o colecție splendidă de piese, midcentury, anii ’70 – nostalgie, în tot cazul. Care este perioada ta preferata? Dacă ne referim la alta decât prezentul, ce îți lipsește astăzi din aerul acelor vremuri? 

Când am început să fac design interior am fost autodidact și am analizat “pe curat” cu ochii limpezi a cuiva care se uită pentru prima oară la stilurile și modurile de abordare. Am înțeles că nu voi da curs niciunui trend ci că voi caută să creez atmosfera de “acasă”.

Îmi place foarte mult Art Deco atât din punct de vedere al liniilor, materialelor folosite și al căldurii pe care o transmite. Cel mai aproape sunt însă de mixul între stiluri diferite care se pun în valoare reciproc. Dacă ar fi să folosesc un cuvânt pe care îl am în minte în orice abordare este “timless”. De aceea iubesc mobilierul de la Retros. Aceste piese Mid Century Modern au fost contemporane și moderne cu 40 de ani în urmă și vor fi la fel și în următorii 40 de ani. Pe lângă calitatea pieselor, a ergonomiei și durabilitatea lor, aspectul de modernitate care transcede secole o consider o adevărată valoare

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Și dacă tot ne aflăm în cartierul Primăverii, printre clienți selecți și multă frumusețe, ce înseamnă luxul pentru tine? 

Eu sunt o persoană care trăiește destul de simplu chiar dacă am avut șansă de-a lungul vieții să întâlnesc luxul la nivel destul de înalt. Mi-am pus cu adevărat și pentru prima oară această întrebare atunci când am început să conturez conceptul Room12. Cu siguranță atunci când vorbim de lux, iau în considerare un standard înalt de confort și servicii care să vină în întâmpinarea nevoilor tale.

Pentru mine personal, în această etapă a vieții mele, cel mai înalt nivel de lux este să trăiesc într-un context în care am ocazia să întâlnesc oameni valoroși. Într-un astfel de mediu am posibilitatea să mă dezvolt personal și professional.

Adesea oamenii se îndreaptă către standerde ale luxului care vin la pachet cu multe obligații și limitări. Brand-urile, locațiile și valorile luxului pot fi adesea doar trenduri. Eu prefer să port un tricou simplu și teniși, dar să am un parfum foarte special, să pot merge la cină într-un loc în care meniul să fie la nivel de stele Michelin, dar să poată fi servit simplu, poate chiar cu mâna. Îmi place o plajă simplă și sălbatică, poate chiar în Bulgaria. Consider că uneori cel mai înalt nivel de lux este accesibil oricui, însă nu avem mereu capacitatea s a îl vedem deoarece am setat niște valori care pot fi trecătoare și superficiale.

În Room 12 clienții se simt acasă și că întreagă echipa are grijă și focus pe nevoile lor. Luxul are cu siguranță valențe diferite pentru fiecare individ și încercăm să dăm atenția necesară să personalizăm serviciile noastre pentru fiecare locatar în parte.

Foto: PR

Related Posts

Cine va interpreta rolul lui Michael Jackson, în filmul biografic Michael?

Pentru fanii regelui pop Michael Jackson, vestea filmării peliculei Michael stârnește un val de curiozitate și nerăbdare. Cine…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Zendaya, Chris Hemsworth și Jennifer Lopez, printre prezentatorii Met Gala 2024

Cel mai așteptat eveniment dedicat iubitorilor modei, Met Gala, are loc anul acesta în data de 6 mai…

Tom Cruise s-a despărțit de iubita lui rusoaică, mai tânără decât el cu 25 de ani

Tom Cruise a trăit o idilă de scurtă durată alături de Elsina Khayrova, fosta soție a unui oligarh…

Tom Holland, cunoscut mai ales din Spider-Man, îl va interpreta pe legendarul Fred Astaire

Actorul Tom Holland (27 de ani), cunoscut mai ales datorită seriei în care l-a intrepretat pe Spider-Man, a…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările acestei perioade. Iată ce ne-a atras…

Ținutele monocromatice, preferatele vedetelor internaționale

Devenit un trend odată cu estetica minimalistă, lookul monocromatic este un adevărat statement, care s-a îndepărtat de liniile…

Gisele Bündchen își reface viața după divorț

La doi ani de la divorțul de Tom Brady, Gisele Bündchen nu se mai ascunde și face gesturi…

Emaa și Mario Fresh cântă despre iubiri predestinate ”În alte vieți”

EMAA și Mario Fresh cântă pentru prima dată împreună în piesa ”În alte vieți”, o melodie care vorbește…

Sharon Stone, apariție tulburătoare la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Festivalul Internațional de Film de la Berlin, cunoscut și ca Berlinala, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei…