Andreea Leta ∙ December 7, 2023 ∙ 7 min read

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru că la rubrica de fashion ne-am propus să facem un pas în spate, pentru a merge mai frumos înainte, Room 12 a fost spațiul perfect pentru un pictorial de stare. Estetica aparthotelul este creația designerului de interior Corina Olaru, care a stat de vorbă cu noi despre conceptul sofisticat din spatele fiecărui spațiu de aici, dar și despre valorile personale ce țin de lux:

În primul rând, îți mulțumim pentru timpul acordat acestui mic interviu și felicitări pentru conceptul din jurul Room 12! Spațiul arată extraordinar, așa că am vrea să știm care a fost ideea de la care a plecat atmosfera boemă din interior și cum ai încadrat-o în istoria locului – suntem într-un cartier exclusivist, cu vedere inclusiv spre celebrul palat al familiei Ceaușescu. 

Eu vă mulțumesc de asemenea pentru interesul acordat și aprecierea frumoasă care mă bucură. Recunosc că deși locația Room 12 din cartierul Primăverii este una cu istorie și un trecut cu amprenta puternică, eu m-am ghidat uitându-mă la viitorii client ai acestui concept. Mi-am dorit să creez “acasă” pentru cei care nu au reședința personală în București dar vin în oraș din diverse motive, cel mai adesea profesionale. De aceea m-am îndepărtat de ideea de hotel care este mai standardizată, uniformizată și mai puțin personală.

Clădirea că atare era finalizată la momentul achiziției de către actualul proprietar. Am avut o posibilitate foarte limitată de a face modificări exterioare și atunci m-am focusat pe interioare și pe dezvoltarea unui concept cu multe servicii, confort și facilități. Poate cu adevărat savoarea dată de cartier este prezența paunilor de la palatal Primăverii, pe lângă proximitatea parcului și a lacului

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Aparhotelul Room 12 se adresează, în special, unei clientele selecte, care beneficiază atât de de servicii diverse, printre care concierge, housekeeping, sală de sport sau zona de lounge de la parter, cât și de o estetică aparte, ce face fiecare apartament unic. Cum ai gândit fiecare dintre cele 13 apartamente și cum ai ales piesele de mobilier? 

Eu am studiat arte plastice și apoi am lucrat ca fotograf freelancer aproape 15 ani. Schimbarea profesională către design interior se întâmplase cu aproximativ 3 ani înainte de apariția proiectului Room12. Era o lume și un vocabular nou mie și de aceea avea dorința de explorare în privința stilului și totodată a fost un exercițiu bun pentru a începe să îmi definesc propriul stil. Eu m-am gândit că fiecare apartament, la final, va trebui să genereze o emoție și o anumită stare persoanei care îl locuiește. Am căutat mai mult obținerea unei emoții diferite în fiecare apartament, decât un stil anume de amenajare. De aici apartamentele au fiecare o poveste și un nume care să inducă o stare de spirit: Grow, Love, Play, Lead, Dare, etc

Am descoperit Retros în perioada de început a proiectului și am devenit notată în agenda de clienți cu numele “Clientă Fidelă”. Mare parte din mobilier a fost desenat de mine și produs cu furnizori locali, de la tâmplar, tapiter, piese din metal marmură sau sticlă, iar piesele pe care nu le-am desenat eu însămi sunt aproape în totalitate de la Retros

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Care este apartamentul tău preferat de la Room 12? Ce îl face special pentru tine?

Îmi place întrebarea deoarece chiar am, fără nicio ezitare un apartament preferat. E situat la etajul 1, chiar deasupra galeriei Retros și are numele Room to Dare. Mă regăsesc cu siguranță și în îndrăzneala(that DARE) pe care am avut-o în abordarea întregului concept. Este singurul apartament pe care l-am reconfigurat așa încât are un singur dormitor și un living spațios, este aproape de energia străzii și a evenimentelor pe care le organizăm la Retros. Că și amenajare, e cel mai minimalist, o simplitate rafinată. Motivul pentru care îmi place cel mai mult este pentru că se potrivește cel mai bine stilului meu de viață. Este până la urmă cee ce caută fiecare dintre locatari, un spațiu potrivit modului în care trăiește.

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

La parter este și showroom-ul Retros, în care găsim o colecție splendidă de piese, midcentury, anii ’70 – nostalgie, în tot cazul. Care este perioada ta preferata? Dacă ne referim la alta decât prezentul, ce îți lipsește astăzi din aerul acelor vremuri? 

Când am început să fac design interior am fost autodidact și am analizat “pe curat” cu ochii limpezi a cuiva care se uită pentru prima oară la stilurile și modurile de abordare. Am înțeles că nu voi da curs niciunui trend ci că voi caută să creez atmosfera de “acasă”.

Îmi place foarte mult Art Deco atât din punct de vedere al liniilor, materialelor folosite și al căldurii pe care o transmite. Cel mai aproape sunt însă de mixul între stiluri diferite care se pun în valoare reciproc. Dacă ar fi să folosesc un cuvânt pe care îl am în minte în orice abordare este “timless”. De aceea iubesc mobilierul de la Retros. Aceste piese Mid Century Modern au fost contemporane și moderne cu 40 de ani în urmă și vor fi la fel și în următorii 40 de ani. Pe lângă calitatea pieselor, a ergonomiei și durabilitatea lor, aspectul de modernitate care transcede secole o consider o adevărată valoare

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Și dacă tot ne aflăm în cartierul Primăverii, printre clienți selecți și multă frumusețe, ce înseamnă luxul pentru tine? 

Eu sunt o persoană care trăiește destul de simplu chiar dacă am avut șansă de-a lungul vieții să întâlnesc luxul la nivel destul de înalt. Mi-am pus cu adevărat și pentru prima oară această întrebare atunci când am început să conturez conceptul Room12. Cu siguranță atunci când vorbim de lux, iau în considerare un standard înalt de confort și servicii care să vină în întâmpinarea nevoilor tale.

Pentru mine personal, în această etapă a vieții mele, cel mai înalt nivel de lux este să trăiesc într-un context în care am ocazia să întâlnesc oameni valoroși. Într-un astfel de mediu am posibilitatea să mă dezvolt personal și professional.

Adesea oamenii se îndreaptă către standerde ale luxului care vin la pachet cu multe obligații și limitări. Brand-urile, locațiile și valorile luxului pot fi adesea doar trenduri. Eu prefer să port un tricou simplu și teniși, dar să am un parfum foarte special, să pot merge la cină într-un loc în care meniul să fie la nivel de stele Michelin, dar să poată fi servit simplu, poate chiar cu mâna. Îmi place o plajă simplă și sălbatică, poate chiar în Bulgaria. Consider că uneori cel mai înalt nivel de lux este accesibil oricui, însă nu avem mereu capacitatea s a îl vedem deoarece am setat niște valori care pot fi trecătoare și superficiale.

În Room 12 clienții se simt acasă și că întreagă echipa are grijă și focus pe nevoile lor. Luxul are cu siguranță valențe diferite pentru fiecare individ și încercăm să dăm atenția necesară să personalizăm serviciile noastre pentru fiecare locatar în parte.

Foto: PR

Related Posts

Cum arată Elle Macpherson la 60 de ani

Modelul australian Elle Macpherson pare că întinerește. La 60 de ani, modelul pozează în bikini și se laudă…

Alist Designers boutique: Magic Charms, povestea brandului de bijuterii dedicat frumosului

Maria Georgescu, fondator și creative director Magic Charms, ne spune astăzi povestea brandului de bijuterii pe care îl…

Festival must-haves pe care trebuie să le ai în garderoba pentru Electric Castle   

De la pantaloni scurți la veste, de la curele din eșarfă la paiete, în ultimii ani, stilul de…

Cine este noua iubită a lui Johnny Depp?

După un divorț public și traumatizant, care l-a ținut în șah timp de câțiva ani, Johnny Depp (61…

O mulțime de vedete în tribunele de la Wimbledon

Turneul de Grand Slam Wimbledon, cea mai veche competiție de acest fel din lume, s-a încheiat recent. La…

Nu mă feresc să spun că m-am îndrăgostit de noile căști Sonos Ace

Sonos lansează primele căști ale companiei, Sonos Ace, marcând astfel intrarea mult așteptată a brand-ului în această zonă…

Shannen Doherty a lăsat instrucțiuni clare cu privire la funeraliile ei

Actrița Shannen Doherty s-a stins sâmbătă, 13 iulie, la vârsta de 53 de ani, din cauza cancerului, după…

Prințesa de Wales, Kate Middleton, primită cu urale la Wimbledon

Prințesa de Wales, Kate Middleton (42 de ani), și-a făcut apariția duminică la finala masculină de la Wimbledon,…

Converse aduce magia urbană la Electric Castle 2024!

Converse și Electric Castle împărtășesc pasiunea pentru autenticitate și inovație. Suntem încântați să facem parte din această aventură…

Get the Look: Ținuta purtată de Keira Knightley, recompusă cu piese de la designeri români

Suntem permanent conectați la cele mai recente apariții ale celebrităților internaționale, iar pentru azi am găsit o muză…