Andreea Leta ∙ January 26, 2024 ∙ 4 min read

A început una dintre cele mai așteptate perioade, care vine, an de an, atât cu oferte irezistibile, cât și cu multe bătăi de cap. Ce cumpărăm, ce nu cumpărăm, dar mai ales, care sunt regulile de care trebuie să ținem cont atunci când facem shopping la reduceri? Astăzi abordăm din nou acest subiect sensibil. 

Momentele de Sales sunt unele dintre favoritele fashionistelor și pe bună dreptate – ai toate șansele să găsești la prețuri mult mai bune acele piese pe care le-ai ratat la prima apariție, dar la care cotinui să te gândești atunci când nu te vede nimeni. Însă, ca să nu mai repeți obiceiurile din anii trecuți care n-au făcut decât să îți umple dressingul cu lucruri pe care nu le porți, am pregătit un mic set de reguli care să te ghideze în această perioadă de reduceri. 

Cinci reguli esențiale de care să ții cont înainte să începi shopping-ul la reduceri

În primul rând, schimbarea începe din interior. Da, din interiorul propriei garderobe, unde ai deja tot ce îți trebuie, garantat. Ia-ți suficient timp să iei la mână tot ce e pe acolo, verifică starea de uzură, mărimile, dar și dacă lucrurile ți se mai potrivesc din punctul de vedere al stilului și al personalității. 

Ai putea avea surpriza să găsești lucruri minunate de care uitasei complet, dar și o mulțime de piese pe care acum le consideri inutile. Dacă sunt într-o stare bună sau au încă etichetă pe ele, nu ezita să apelezi la una dintre aplicațiile prin care le poți vinde mai departe, sau, desigur, poți dona o bună parte din ele. Pe cele uzate, le poți duce la centre de reciclare a textilelor, pe care le găsești inclusiv la mall, într-unul dintre cele mai populare magazine mass-market. 

În al doilea rând, fă o listă cu toate lucrurile care crezi că lipsesc din garderoba ta de zi cu zi, iar atunci când mergi la shopping, ai grijă să nu cumva să uiți prețioasa fițuică acasă. 

A treia regulă extrem de importantă este ca înainte să cumperi un lucru, să te gândești dacă ai cu ce să îl porți. Ideal ar fi să îl poți integra în minimum trei lucruri. Dacă nu ai nimic cu care să îl asortezi, înseamnă că nici nu vei avea pentru că, pur și simplu, nu e stilul tău. 

Regula numărul patru ne spune să verificăm cu mare atenție produsul redus. Materialul, instrucțiunile de îngrijire și starea în care l-ai găsit în magazin. În această perioadă, datorită unui număr foarte mare de persoane care probează aceste haine, e posibil ca acestea să capete tot felul de rupturi și defecte pe care nu vrei să le duci acasă. Uită-te de două ori la prețul inițial și la cel redus pentru a fi sigură că noua etichetă roșie nu te induce în eroare. Am avut surpriza să vedem astfle de gafe în mall, într-unul dintre cele mai frecventate magazine. Not cool!

A cincea regulă are să îți devină cea mai bună prietenă, care, uneori, îți spune exact ce nu vrei să auzi, dar asta înseamnă, până la urmă, o aliată de nădejde. Fii sinceră cu tine atunci când te uiți în oglindă. Dacă în anii trecuți nu a funcționat ideea de a-ți lucra lucruri mai mari sau mai mici pentru că oricum te vei schimba, nici anul ăsta nu va funcționa. De fapt, asta nu poate funcționa niciodată pentru că tu ai nevoie să porți aceste lucruri acum, în prezent. Nu face rabat la măsuri, la calitatea materialelor, la croieli și la acele detalii care te caracterizează cu adevărat, oricât de accesibil ar fi un produs. Mai bine te bucuri de un cappuccino.

Cu aceste cinci puncte în minte, nu poți da greș la următoarea sesiune de shopping, așa că înarmează-te cu răbdare și profită din plin de momentele pe care ți le dedici!

Foto: pexels.com

Related Posts

Ținutele monocromatice, preferatele vedetelor internaționale

Devenit un trend odată cu estetica minimalistă, lookul monocromatic este un adevărat statement, care s-a îndepărtat de liniile…

Star Style: Dakota Johnson, la granița dintre Old Hollywood și neo-Glam

Cu toate că a fost dintotdeauna în lumina reflectoarelor, numele ei a devenit cu adevărat sonor în urma…

The cowboy trend și piesele-cheie ale unui astfel de look 

O nouă tendință pare a luat cu asalt garderobele celebrităților internaționale. După ce Pharrell Williams a dat tonul…

Get the Look: Selena Gomez într-un outfit masculin cu un twist romantic 

Luna iubirii vine cu o mulțime de evenimente sau întâlniri tematice, pentru care nu e musai să porți…

MURMUR, brandul preferat al vedetelor de la Hollywood, lansează prima linie de lenjerie intimă

După mai bine de un deceniu de când aduce în prim-plan siluetele feminine prin colecții prêt-à-porter, MURMUR, renumitul…

Single and fabulous: Petrece Valentine’s Day ca în filme! 

Dacă ai citit acest titlu și ți-a venit în minte vocea Samanthei Jones din Sex and the City,…

Cinci idei de cadouri stylish pentru Valentine’s Day 

Mai sunt doar două zile până la sărbătoarea internațională a dragostei, pe care sprăm că o petreci cu…

Outfits of the week: Tendințele abordate de celebrități în această perioadă

După o serie de evenimente speciale, cum ar fi cele mai recente premiere de film și Premiile Grammy,…

Prințesa Diana, încă un ajutor în educația tinerilor

Interesul pentru viața Prințesei Diana nu a scăzut în timp. Mai mult, chiar și obiectele care nu i-au…

Converse lansează colecția De luxe – The Edge Of Style

Converse lansează colecția De luxe – The Edge Of Style, o evoluție a clasicului, o explozie de creativitate…