Andreea Leta ∙ February 16, 2022 ∙ 6 min read

Este din ce în ce mai clar că tedințele noului sezon se îndreaptă spre una dintre perioadele pe care mulți sperau să nu o reviziteze niciodată: anii ’90-2000 se întorc pe străzile metropolelor! Iată 10 piese-cheie prin care să adopți acest stil: 

Anii ’90-2000 reprezintă, pentru mulți critici de modă, una dintre perioadele pe care sperau să nu îi bântuie niciodată. Un fel de eră a kitschului, perioada a fost marcată de impactul MTV, în care, printre multe staruri adevărate, și-au făcut apariția tot felul de vedete de duzină, trupe create doar pentru imagine, seriale slăbuțe dedicate adolescenților care instigau la telenovelizarea oricărei mici povești de dragoste, parveniți și pițipoance, cum le-am zice astăzi. Dar adevărul e că nu tot ce a însemnat cultura anilor ’90-2000 a fost atât de atât de tragic. 

Eminem, Kendrick Lamar, Dr. Dre, Mary J. Blige, 50 Cent și Snoop Dogg la Super Bowl 2022

Cu puțină atenție, din această perioadă se poate crea una dintre cele mai cool tendințe, ceea ce suntem pe cale să vedem în următorul sezon. Cei care și-au trăit adolescența sau copilăria în anii ’90-2000, au fost emoționați până la lacrimi de spectacolul dedicat lui Dr DRE de la Supwer Bowl, moment în care au avut ocazia să-și revadă idolii și să-și reamintească de stilul și de atmosfera acelei perioade. Iar ca să completăm tabloul actual dedicat perioadei de început de secol, serialul Euphoria, serialul-fenomen creat de HBO, readuce un pic din spiritul vestimentar prin ținutele personajelor Maddie (Alexa Demie) și Cassie (Sydney Sweeney), sarea și piperul dramei. 

Alexa Demie (Euphoria)
Sydney Sweeney (Euphoria)

10 piese-cheie pentru stilul 90s-2000

Anii ’90-2000 înseamna perioada absolută a evidențierii trupului, pe de-o parte, prin piese decupate, fuste foarte scurte, rochii pe linia corpului decoltate în față și în spate, jeanși cu talie cât mai joasă, eventual evazați sau tăiați, iar pe de altă parte, este momentul în care subculturile urbane urcă la rangul de imperii, hainele largi luând cu asalt toate vitrinele posibile. Astfel, secretul unui look reușit inspirat de acest moment, este o combinație bine echilibrată între cele două concepte. Multe vedete etalau un fel de indecență pe care nu ne-o dorim astăzi, dar pe care o putem evita foarte ușor, creând contraste. 

De exemplu, dacă alegi o fustă foarte scurtă, poartă în partea de sus o jachetă supradimensionată, cu guler la baza gâtului. O pereche de jeans cu talie joasă poate fi completată de un cropped top, dacă pe deasupra revii cu un cardigan și cu o pereche de pantofi sport. Cerceii rotunzi nu trebuie să lipsească din niciun astfel de look, așa cum nici șepcile sau pălăriile bucket și gențile mini nu trebuie ignorate. Baretele pe gleznă nu au fost inventate în anii ’90, însă supermodelele de atunci obișnuiau să facă furori la petrecerile elitiste cu astfel de piese. Nu uita de beauty lookul marcat de buzele conturate, de fardul-pudră verde, albastru sau lila și de blush. Poți adăuga un pic de sclipici pentru a-ți evidenția ochii.

Foto: PR, Hepta

Related Posts

Trendul de fashion care domină această vară: Coastal Grandma

Coastal Grandma este trendul verii în materie de fashion: nu, nu trebuie să fii o bunică simpatică să…

Alist Designers Boutique: Brandurile lunii iulie pe care le găsești aici

Iulie aduce la Alist Designers boutique două branduri deosebite, pe care nu trebuie să le ratezi. Exclusives și…

Izabela Măndoiu și Monarh Design, la Alist Designers Boutique

Izabela Măndoiu și Monarh Design sunt cele două branduri pe care le găsiți luna aceasta la Alist Designers…

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…