Andreea Leta ∙ February 16, 2022 ∙ 6 min read

Este din ce în ce mai clar că tedințele noului sezon se îndreaptă spre una dintre perioadele pe care mulți sperau să nu o reviziteze niciodată: anii ’90-2000 se întorc pe străzile metropolelor! Iată 10 piese-cheie prin care să adopți acest stil: 

Anii ’90-2000 reprezintă, pentru mulți critici de modă, una dintre perioadele pe care sperau să nu îi bântuie niciodată. Un fel de eră a kitschului, perioada a fost marcată de impactul MTV, în care, printre multe staruri adevărate, și-au făcut apariția tot felul de vedete de duzină, trupe create doar pentru imagine, seriale slăbuțe dedicate adolescenților care instigau la telenovelizarea oricărei mici povești de dragoste, parveniți și pițipoance, cum le-am zice astăzi. Dar adevărul e că nu tot ce a însemnat cultura anilor ’90-2000 a fost atât de atât de tragic. 

Eminem, Kendrick Lamar, Dr. Dre, Mary J. Blige, 50 Cent și Snoop Dogg la Super Bowl 2022

Cu puțină atenție, din această perioadă se poate crea una dintre cele mai cool tendințe, ceea ce suntem pe cale să vedem în următorul sezon. Cei care și-au trăit adolescența sau copilăria în anii ’90-2000, au fost emoționați până la lacrimi de spectacolul dedicat lui Dr DRE de la Supwer Bowl, moment în care au avut ocazia să-și revadă idolii și să-și reamintească de stilul și de atmosfera acelei perioade. Iar ca să completăm tabloul actual dedicat perioadei de început de secol, serialul Euphoria, serialul-fenomen creat de HBO, readuce un pic din spiritul vestimentar prin ținutele personajelor Maddie (Alexa Demie) și Cassie (Sydney Sweeney), sarea și piperul dramei. 

Alexa Demie (Euphoria)
Sydney Sweeney (Euphoria)

10 piese-cheie pentru stilul 90s-2000

Anii ’90-2000 înseamna perioada absolută a evidențierii trupului, pe de-o parte, prin piese decupate, fuste foarte scurte, rochii pe linia corpului decoltate în față și în spate, jeanși cu talie cât mai joasă, eventual evazați sau tăiați, iar pe de altă parte, este momentul în care subculturile urbane urcă la rangul de imperii, hainele largi luând cu asalt toate vitrinele posibile. Astfel, secretul unui look reușit inspirat de acest moment, este o combinație bine echilibrată între cele două concepte. Multe vedete etalau un fel de indecență pe care nu ne-o dorim astăzi, dar pe care o putem evita foarte ușor, creând contraste. 

De exemplu, dacă alegi o fustă foarte scurtă, poartă în partea de sus o jachetă supradimensionată, cu guler la baza gâtului. O pereche de jeans cu talie joasă poate fi completată de un cropped top, dacă pe deasupra revii cu un cardigan și cu o pereche de pantofi sport. Cerceii rotunzi nu trebuie să lipsească din niciun astfel de look, așa cum nici șepcile sau pălăriile bucket și gențile mini nu trebuie ignorate. Baretele pe gleznă nu au fost inventate în anii ’90, însă supermodelele de atunci obișnuiau să facă furori la petrecerile elitiste cu astfel de piese. Nu uita de beauty lookul marcat de buzele conturate, de fardul-pudră verde, albastru sau lila și de blush. Poți adăuga un pic de sclipici pentru a-ți evidenția ochii.

Foto: PR, Hepta

Related Posts

Cele mai spectaculoase apariții de la British Fashion Awards 2022

O mulțime de vedete au luat parte la gala British Fashion Awards 2022, care a avut loc la…

Te așteptăm pe 17 decembrie la Crazy Christmas!

Ți-era dor de unul dintre târgurile noastre? Nu mai e mult și ne revedem la Crazy Christmas, pe…

C&A x Alist Magazine: Ne vedem la shopping în weekend!

Suntem din ce în ce mai aproape de unul dintre cele mai frumoase ale anului, așa că pregătirile…

Chanel aniversează 90 de ani de creație de bijuterii prin lansarea cărții– Chanel Haute Joaillerie

Casa de modă Chanel lansează un volum în cinstea aniversării a 90 de ani de cand Coco Chanel…

Recreează lookul momentului cu piese de la designeri români

Serialul Wednesday care poartă semnătura magnificului Tim Burton, a devenit un fenomen încă de dinainte să fie difuzat…

Style inspiration of the week: Emily Ratajkowski și mixul de registre

Pentru că sezonul rece și-a intrat cu adevărat în rol și temperaturile au scăzut considerabil, cuvintele momentului în…

Jachetele momentului: Blana artificială, opțiunea principală a marilor case 

Marile case de modă optează și anul acesta pentru înlocuirea hainelor din blană naturală cu piese stylish din…

Petrece sărbătorile de iarnă împreună cu Marks&Spencer

Sărbători de iarnă pufoase, colorate, aromate și… neapărat stilate! Sărbătorile de iarnă au mai mult farmec în haine…

Style icon: Sydney Sweeney, actrița votată femeia anului

Aleasă de mai multe publicații internaționale drept unul dintre starurile de top ale tinerei generații, Sydney Sweeney, pe…

Campaniile controversate, anulate de critica din social media sau…?

La începutul acestei săptămâni, Balenciaga a lansat una dintre cele mai controversate campanii create vreodată în lumea modei,…