Andreea Leta ∙ April 21, 2023 ∙ 5 min read

Avem bucuria să vorbim astăzi cu Oana Opriș, fondatoarea unuia dintre brandurile care ne sunt alături luna aceasta la Alist Designers boutique. Genuin este un business local creat dintr-o nevoie sensibilă, transformată în frumos prin tandrețea fibrei de in. Iată ce am aflat despre lucrurile pe care le poți vedea și achiziționa de la boutique, până la sfârșitul lunii:

Cum a început povestea Genuin sau, mai exact, de la ce dorință/nevoie ați pornit pe drumul acesta? 

Genuin a început din dorința de a-i oferi fetiței mele materiale naturale, nu doar pentru îmbrăcăminte dar și pentru perioada de somn. Am avut probleme cu alergiile și inul s-a dovedit a fi o soluție hipoalergenica naturală, care a ajutat-o mult. Treptat, m-am îndrăgostit de materiale și am descoperit și că în familie, o bunică lucra la o fabrică de procesare în de lângă Salonta și încă mai aveam ștergare de la ea. Mi-am spus că e timpul să ne întoarcem la tradiție și la lucruri care durează în timp.

Cum se desfășoară activitatea unui business de familie? Cum reușiți să împăcați gusturile și nevoile tuturor?

Fiind un business de familie, când am început, am știu atât eu și soțul meu, cât și cumnații mei, că familia e mai importantă. Astfel încât orice problemă de business avem o discutăm, dar nu poate fi mai important decât relația noastră. Asta ne ajută.

Mai mult, ne-am împărțit responsabilitățile în funcție de ceea ce facem cel mai bine fiecare. Cumnatul meu să ocupă de partea de procurement și echipamente, în timp ce cumnata mea conduce echipa de croitorie și se asigura că tot ce lucrăm este de calitate. Lucian, soțul meu este cel care aprobă vizualurile și deciziile de investiție strategică, în timp ce eu mă ocup cu zona de vânzare și marketing, dar și cu shop-ul nostru online. Ne dorim să ne creștem echipa încet și organic, atât cât este nevoie, fără să punem presiune pe nucleul de familie. 

Povestește-ne puțin despre estetica Genuin. Cum ați ales gama de produse și paleta cromatică? Care au fost sursele de inspirație? 

Genuin vrea să aducă autenticitatea în casa fiecăruia și consumul lent, minimalist. Astfel încât am ales nuanțe neutre și câteva culori puternice, potrivite oricărui dormitor, cu o ușoară inspirație daneză. Estetica este simplă dar premium, chiar și pentru tabliile de pat și pentru pernele decorative finisajele au cusături minimale și linii clare Nu ne plac modelele, avem câteva produse cu broderii, și acelea create de designeri români de ilustrații și făcute în aliniment cu simplitatea brandului. Ne dorim să aducem natura mai aproape în case prin această plantă magică pentru piele. 

În zilele noastre este o modă să patentezi fiecare produs ca fiind „sustenabil”, însă, de fapt, sunt foarte puține astfel de materiale disponibile pe piață. Cum recunoaștem fibra autentică și cum putem îngriji corect un astfel de produs din in? 

Așa este, sustenabil e un cuvânt hip. Inul este o plantă ce nu necesită aproape deloc irigație, în timp ce pentru obținerea unui kg de bumbac se folosesc spre exemplu, 7.000 litri de apă. În creșterea lui nu se folosesc pesticide, fungicide sau orice alte substanțe dăunătoare, deci inul este o alegere sustenabilă prin planta însăși.

Ce este important însă, atunci când cumpărăm in, este să știm de unde provine. Chiar dacă inul că plantă este majoritară din Europe, el este apoi procesat și vopsit în multe locuri din lume, unde substanțele și modul de procesare nu sunt cele mai bune pentru noi. Astfel, noi recomandăm să fie în European tot timpul (nu din China, Pakistan sau India) sau să fie certificat pe lanțul de producție (EUROPEAN FLAX®, MASTERS OF LINEN®). De asmenea, inul prespalat va fi mereu mai moale decât cel care nu este spălat cu piatra. Pentru întreținere recomandăm spălarea la maximum 40 grade, cu detergent de țesături lână. Se poate calcă, bagă la uscător. Puteți găsi toate aceste instrucțiuni pe www.genuin.shop.

Ce ne poți spune despre selecția de piese pe care le-ați adus la Alist Designers boutique? 

La Alist Designers Boutique, am ales să venim cu colecita de plajă (genți, prosoape de plajă, rochii de plajă) de care noi credem că va veți îndrăgosti și care vor rămâne cu voi în familie timp îndelungat. De asemenea, am adus colecțiile de bucătărie (șervete, traverse, fete de masă) pentru a va obișnui cu inul și pentru a avea ceva în familie ce puteți lasă și copiilor mai târziu, dacă le tratați cu grijă. 

Pentru un proces complet de îndrăgostire, am adus și câteva așternuturi de copii și de adulți, precum și păturici, astfel încât lumea să înceapă să cunoască mai bine inul prespalat în care ar putea dormi zi de zi. 

În proiectul Alist Designers boutique ne este partener București Mall Vitan, la parterul căruia, în zona de lounge, ne găsești în fiecare zi, între orele 10-22.

Foto: PR

Related Posts

Alist Designers boutique: Loor, brandul de bijuterii dedicat femeii moderne

În bine-cunoscutul spațiu Alist Designers boutique de la parterul București Mall Vitan, te așteaptă luna aceasta o selecție…

Alist Designers boutique: Selecția spectaculoasă de branduri care te așteaptă în luna decembrie 

Pentru că intrăm în luna festivităților de Crăciun și a diverselor celebrari, ne-a gândit la o selecție anume…

Alist Designers boutique: The Stories of O., brandul sustenabil care aduce zâmbete

Luna aceasta ne bucurăm să-l avem alături de noi pe Ovidiu Mureșanu, care ne-a adus cu un pas…

Designerii lunii noiembrie la Alist Designers Boutique: Anna Fellini, Chicineta și The Stories of O

De Ioana Andriescu Video: Ștean Bucur/ A List Magazine Nu e niciodată prea devreme să te apuci de…

Alist Designers Boutique: Designerii lunii noiembrie ne aduc cu un pas mai aproape de Crăciun

Dacă nu ai început încă să te gândești la sărbătorile de iarnă și la febra cumpărăturilor, avem o…

Alist Designers boutique: Alura, brandul de pantofi timeless, dedicat celor care prețuiesc calitatea

Raluca Hăulică, fondator Alura, a stat de vorbă cu noi și ne-a povestit un pic din ce se…

Alist Designers boutique: Noile branduri care vor fi alături de noi în luna octombrie

Spațiul bine cunoscut de la parterul București Mall Vitan, partenerul nostru în proiectul care susține designerii români, te…

Alist Designers boutique: Casandra Beu Art Studio, un brand creat din pasiune și sensibilitate

Până la sfârșitul acestei luni, la Alist Designers boutique te așteaptă una dintre cele mai drăgălașe povești de…

Alist Designers boutique: KAN, brandul românesc a cărui poveste a traversat continente

KAN este unul dintre numele pe care ne mândrim să le avem la Alist Designers boutique. Dacă nu…

Dulce sănătos pentru un creier sănătos

Creierul nostru este fericit și sănătos, dacă îi dăm apă multă, dacă îi dăm oxigen cât mai curat…