Andreea Leta ∙ April 21, 2023 ∙ 5 min read

Avem bucuria să vorbim astăzi cu Oana Opriș, fondatoarea unuia dintre brandurile care ne sunt alături luna aceasta la Alist Designers boutique. Genuin este un business local creat dintr-o nevoie sensibilă, transformată în frumos prin tandrețea fibrei de in. Iată ce am aflat despre lucrurile pe care le poți vedea și achiziționa de la boutique, până la sfârșitul lunii:

Cum a început povestea Genuin sau, mai exact, de la ce dorință/nevoie ați pornit pe drumul acesta? 

Genuin a început din dorința de a-i oferi fetiței mele materiale naturale, nu doar pentru îmbrăcăminte dar și pentru perioada de somn. Am avut probleme cu alergiile și inul s-a dovedit a fi o soluție hipoalergenica naturală, care a ajutat-o mult. Treptat, m-am îndrăgostit de materiale și am descoperit și că în familie, o bunică lucra la o fabrică de procesare în de lângă Salonta și încă mai aveam ștergare de la ea. Mi-am spus că e timpul să ne întoarcem la tradiție și la lucruri care durează în timp.

Cum se desfășoară activitatea unui business de familie? Cum reușiți să împăcați gusturile și nevoile tuturor?

Fiind un business de familie, când am început, am știu atât eu și soțul meu, cât și cumnații mei, că familia e mai importantă. Astfel încât orice problemă de business avem o discutăm, dar nu poate fi mai important decât relația noastră. Asta ne ajută.

Mai mult, ne-am împărțit responsabilitățile în funcție de ceea ce facem cel mai bine fiecare. Cumnatul meu să ocupă de partea de procurement și echipamente, în timp ce cumnata mea conduce echipa de croitorie și se asigura că tot ce lucrăm este de calitate. Lucian, soțul meu este cel care aprobă vizualurile și deciziile de investiție strategică, în timp ce eu mă ocup cu zona de vânzare și marketing, dar și cu shop-ul nostru online. Ne dorim să ne creștem echipa încet și organic, atât cât este nevoie, fără să punem presiune pe nucleul de familie. 

Povestește-ne puțin despre estetica Genuin. Cum ați ales gama de produse și paleta cromatică? Care au fost sursele de inspirație? 

Genuin vrea să aducă autenticitatea în casa fiecăruia și consumul lent, minimalist. Astfel încât am ales nuanțe neutre și câteva culori puternice, potrivite oricărui dormitor, cu o ușoară inspirație daneză. Estetica este simplă dar premium, chiar și pentru tabliile de pat și pentru pernele decorative finisajele au cusături minimale și linii clare Nu ne plac modelele, avem câteva produse cu broderii, și acelea create de designeri români de ilustrații și făcute în aliniment cu simplitatea brandului. Ne dorim să aducem natura mai aproape în case prin această plantă magică pentru piele. 

În zilele noastre este o modă să patentezi fiecare produs ca fiind „sustenabil”, însă, de fapt, sunt foarte puține astfel de materiale disponibile pe piață. Cum recunoaștem fibra autentică și cum putem îngriji corect un astfel de produs din in? 

Așa este, sustenabil e un cuvânt hip. Inul este o plantă ce nu necesită aproape deloc irigație, în timp ce pentru obținerea unui kg de bumbac se folosesc spre exemplu, 7.000 litri de apă. În creșterea lui nu se folosesc pesticide, fungicide sau orice alte substanțe dăunătoare, deci inul este o alegere sustenabilă prin planta însăși.

Ce este important însă, atunci când cumpărăm in, este să știm de unde provine. Chiar dacă inul că plantă este majoritară din Europe, el este apoi procesat și vopsit în multe locuri din lume, unde substanțele și modul de procesare nu sunt cele mai bune pentru noi. Astfel, noi recomandăm să fie în European tot timpul (nu din China, Pakistan sau India) sau să fie certificat pe lanțul de producție (EUROPEAN FLAX®, MASTERS OF LINEN®). De asmenea, inul prespalat va fi mereu mai moale decât cel care nu este spălat cu piatra. Pentru întreținere recomandăm spălarea la maximum 40 grade, cu detergent de țesături lână. Se poate calcă, bagă la uscător. Puteți găsi toate aceste instrucțiuni pe www.genuin.shop.

Ce ne poți spune despre selecția de piese pe care le-ați adus la Alist Designers boutique? 

La Alist Designers Boutique, am ales să venim cu colecita de plajă (genți, prosoape de plajă, rochii de plajă) de care noi credem că va veți îndrăgosti și care vor rămâne cu voi în familie timp îndelungat. De asemenea, am adus colecțiile de bucătărie (șervete, traverse, fete de masă) pentru a va obișnui cu inul și pentru a avea ceva în familie ce puteți lasă și copiilor mai târziu, dacă le tratați cu grijă. 

Pentru un proces complet de îndrăgostire, am adus și câteva așternuturi de copii și de adulți, precum și păturici, astfel încât lumea să înceapă să cunoască mai bine inul prespalat în care ar putea dormi zi de zi. 

În proiectul Alist Designers boutique ne este partener București Mall Vitan, la parterul căruia, în zona de lounge, ne găsești în fiecare zi, între orele 10-22.

Foto: PR

Related Posts

Alist Desginers boutique: Materiale naturale și bijuterii fine în selecția lunii iunie 

Este oficial vară, așa că ne bucurăm să te anunțăm că selecția lunii iunie de la Alist Designers…

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale 

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale noastre, care susține designerii șu producătorii locali, Alist Desginers boutique, se…

Alist Designers boutique: Les Waves – o poveste despre pasiune și libertate 

Cristiana Muceanu a lansat Les Waves în urmă cu un an, atunci când a decis să împărtășească lumii…

Alist Designers boutique: Brandurile românești care sunt alături de noi în luna mai

Ne face o deosebită plăcere să te anunțăm că avem o nouă selecție de branduri locale pentru luna…

Alist Designers boutique revine din luna aprilie la București Mall Vitan

Ne bucurăm să te anunțăm că după o pauză de un sezon, unul dintre cele mai dragi proiecte…

Festive mode: ON! Idei de cadouri de la designerii prezenți Crazy Christmas

Ne mai despart doar câteva zile de unul dintre cele mai așteptate târguri de Crăciun din București. Crazy…

Te așteptăm pe 17 decembrie la Crazy Christmas!

Ți-era dor de unul dintre târgurile noastre? Nu mai e mult și ne revedem la Crazy Christmas, pe…

Alist Designers boutique: Brandurile lunii octombrie

Luna aceasta ne bucurăm să avem alături de noi două nume pe care le îndrăgești de ceva timp…

Papanași fierți – o rețetă dulce, cu tradiție, de la chef Adi Hădean

Chef Adi Hădean ne recomandă un desert perfect pentru weekendurile de toamnă. Iată care sunt ingredientele de care…

Cum arată casa din Beverly Hills pe care Adele o vinde pentru 12 milioane de dolari

La un an de la achiziție, Adele își vinde una dintre casele pe care le deține- o vilă…