Andreea Leta ∙ July 18, 2023 ∙ 5 min read

Anca Ivan este fondatorul și directorul de creație INNES Atelier, un brand pe care ne bucurăm să-l avem alături de noi până la finalul acestei luni. Piesele sale ne-au atras atenția într-un mod deosebit, așa că am vrut să aflăm chiar de la ea ce este în spatele liniilor clasice, cu un twist modern, create pentru femeia care se află permanent în căutarea frumosului.

Anca Ivan

Cum a început povestea Innes Atelier și care a fost momentul în care ideea a prins contur?

Povestea brandului a început simplu cu un vis și o dorința de a reuși! Cu un buget mic și cu puțin ajutor dinpartea unei doamne croitorese am plecat pe acest drum în urmă cu opt ani și am reușit să conturez o micuță colecție în care am urmărit câteva aspecte esențiale: hainele să fie purtabile, potrivite mai multor siluete și accesibile! Odată expusă, surpriza mare a fost să constat că întreaga colecție s-a vândut foarte bine.

Și de aici a început motivația mea de a dezvoltă permanent acest vis care astăzi a devenit un business în spatele căruia sunt 13 persoane, fiecare parte din povestea INNES Atelier. Un lucru am învățat, anume că oamenii vin și rămân alături de tine atâta vreme cât cred în povestea ta, sunt apreciați și văd șanse de dezvoltare ale brandului.

INNES Atelier s-a născut din necesitatea de a crea haine pe care nu le gasești în altă parte, am înțeles ce-și doresc femeile și conexiunea emoțională care se creează atunci când porți o haina care te inspiră și te face să te simți bine. Scopul nostru este de a a face femeile să se simtă bine și să arate cel mai bine, iar dacă arată cel mai bine, se vor simți cel mai bine!

Care este cea mai mare provocare pentru un designer astăzi, într-un moment în care tendințele și estetica tind să meargă în direcții atât de diferite?

În fiecare zi este o oportunitate de a crea ceea ce simțim că își doresc femeile să poarte. Eu am învățat să cer ajutorul, să mă uit în oglindă să mă întreb cum aș putea să fac lucrurile mai bine.

Urmărim tendințele marilor case de modă, însă transpunem totul în colecții “la mode-to-jours”. Propunem femeii de azi colecții gândite pentru stilul de viață authentic și pentru orice nevoi de exprimare vestimentară.

O regulă foarte importantă și de succes este să lucrezi cu oameni mai buni și mai deștepți decât tine. Am o vorba “Let them be great!”

Vorbind despre dimensiunea estetică, observ acuratețea stilului clasic în piesele Innes Atelier. Există o muză sau o perioadă anume din istoria costumului care te inspiră? 

Timeless & Effortless. Mizând pe simplitate, pe aspectul practice al hainelor, colecțiile noastre se regăsesc în garderoba multor femei care pun accentual pe bun gust și varietate.  Eleganță, confort și o notă de îndrăzneală, acestea sunt atributele brandului INNES Atelier. Ne inspiră femeia de zi cu zi care este în căutare de frumos. Mi-a plăcut o vorba a unui cunoscut designer, “când porți o haina potrivită ție, se vede acea naturalețe, acel firesc fără effort”.

Cum ai descrie stilul femeilor din România, raportându-te la clientele tale? 

 Mă bucur să constat că sunt în căutare de stiluri noi și că sunt deschise către varietate.

Ce ne poți spune despre piesele pe care le găsim la Alist Designers boutique în această perioadă? 

Am adus la Alist Designers boutique piese feminine, rochii, dar și linia aceasta cu un croi ușor masculin, vestă și pantaloni, gândite pentru această perioada din an în care femeile sunt în căutare de outfituri pentru vacanțe. Țesături naturale, bumbac, pânză topită și inuri de calitate premium potrivite pentru vremea de afară.

INNES Atelier rămâne la Alist Designers boutique până la finalul lunii iulie. Te așteptăm în spațiul de la parterul București Mall Vitan, partenerul nostru din proiectul ce susține designerii români.

Foto: PR (fotografii realizate de Dan Ene)

Related Posts

CONVERSE PREZINTĂ CEA MAI NOUĂ SILUETĂ: RUN STAR TRAINER

Faceți cunoștință cu noul Run Star Trainer – o celebrare a sportului, a stilului și a originilor.  Aleargă,…

Cum să fiți cel mai stylish cuplu, fără să vă asortați hainele 

Cu toate că trăim în era social media, în care totul trebuie să fie picture perfect, nu este…

The Grand Avenue: Roman Holiday

Îți aminteşti, cu siguranţă, scene din celebra comedie cu savuroşii Audrey Hepburn şi Gregory Peck. Pentru vara aceasta,…

Zalando: Unlocking Creativity

Am fost prezenți și în acest an la Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, aflat…

C&A SS24: Packing for holidays

Este momentul să îți reorganizezi garderoba astfel încât să poți face un mic bagaj în orice secundă, pentru…

Lucian Broscățean o ia la întrebări pe designerul Ancuța Sarca

Lucian Broscățean (conferențiar universitar doctor și Directorul Departamentului Modă-design vestimentar în cadrul Universității de Artă și Design din…

Ținute de festival. Ce poți purta la Neversea, anul asta

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Romanian Creative Week: Cum a fost la cel mai mare eveniment fashion din România 

Pe lângă zecile de evenimente organizate în cadrul Romanian Creative Week, care include spectacole de teatru, dans, performance,…

Alist Designers boutique: Află în compania cui ne petrecem prima lună de vară

Luna iunie ne găsește în compania unor branduri locale foarte îndrăgite de toți cei care au apucat să…

Roger Federer și Rafael Nadal – Rivali în tenis, parteneri în fashion

Doi dintre cei mai mari tenismeni ai lumii, Roger Federer și Rafael Nadal, foști rivali pe terenul de…