Andreea Leta ∙ July 18, 2023 ∙ 5 min read

Anca Ivan este fondatorul și directorul de creație INNES Atelier, un brand pe care ne bucurăm să-l avem alături de noi până la finalul acestei luni. Piesele sale ne-au atras atenția într-un mod deosebit, așa că am vrut să aflăm chiar de la ea ce este în spatele liniilor clasice, cu un twist modern, create pentru femeia care se află permanent în căutarea frumosului.

Anca Ivan

Cum a început povestea Innes Atelier și care a fost momentul în care ideea a prins contur?

Povestea brandului a început simplu cu un vis și o dorința de a reuși! Cu un buget mic și cu puțin ajutor dinpartea unei doamne croitorese am plecat pe acest drum în urmă cu opt ani și am reușit să conturez o micuță colecție în care am urmărit câteva aspecte esențiale: hainele să fie purtabile, potrivite mai multor siluete și accesibile! Odată expusă, surpriza mare a fost să constat că întreaga colecție s-a vândut foarte bine.

Și de aici a început motivația mea de a dezvoltă permanent acest vis care astăzi a devenit un business în spatele căruia sunt 13 persoane, fiecare parte din povestea INNES Atelier. Un lucru am învățat, anume că oamenii vin și rămân alături de tine atâta vreme cât cred în povestea ta, sunt apreciați și văd șanse de dezvoltare ale brandului.

INNES Atelier s-a născut din necesitatea de a crea haine pe care nu le gasești în altă parte, am înțeles ce-și doresc femeile și conexiunea emoțională care se creează atunci când porți o haina care te inspiră și te face să te simți bine. Scopul nostru este de a a face femeile să se simtă bine și să arate cel mai bine, iar dacă arată cel mai bine, se vor simți cel mai bine!

Care este cea mai mare provocare pentru un designer astăzi, într-un moment în care tendințele și estetica tind să meargă în direcții atât de diferite?

În fiecare zi este o oportunitate de a crea ceea ce simțim că își doresc femeile să poarte. Eu am învățat să cer ajutorul, să mă uit în oglindă să mă întreb cum aș putea să fac lucrurile mai bine.

Urmărim tendințele marilor case de modă, însă transpunem totul în colecții “la mode-to-jours”. Propunem femeii de azi colecții gândite pentru stilul de viață authentic și pentru orice nevoi de exprimare vestimentară.

O regulă foarte importantă și de succes este să lucrezi cu oameni mai buni și mai deștepți decât tine. Am o vorba “Let them be great!”

Vorbind despre dimensiunea estetică, observ acuratețea stilului clasic în piesele Innes Atelier. Există o muză sau o perioadă anume din istoria costumului care te inspiră? 

Timeless & Effortless. Mizând pe simplitate, pe aspectul practice al hainelor, colecțiile noastre se regăsesc în garderoba multor femei care pun accentual pe bun gust și varietate.  Eleganță, confort și o notă de îndrăzneală, acestea sunt atributele brandului INNES Atelier. Ne inspiră femeia de zi cu zi care este în căutare de frumos. Mi-a plăcut o vorba a unui cunoscut designer, “când porți o haina potrivită ție, se vede acea naturalețe, acel firesc fără effort”.

Cum ai descrie stilul femeilor din România, raportându-te la clientele tale? 

 Mă bucur să constat că sunt în căutare de stiluri noi și că sunt deschise către varietate.

Ce ne poți spune despre piesele pe care le găsim la Alist Designers boutique în această perioadă? 

Am adus la Alist Designers boutique piese feminine, rochii, dar și linia aceasta cu un croi ușor masculin, vestă și pantaloni, gândite pentru această perioada din an în care femeile sunt în căutare de outfituri pentru vacanțe. Țesături naturale, bumbac, pânză topită și inuri de calitate premium potrivite pentru vremea de afară.

INNES Atelier rămâne la Alist Designers boutique până la finalul lunii iulie. Te așteptăm în spațiul de la parterul București Mall Vitan, partenerul nostru din proiectul ce susține designerii români.

Foto: PR (fotografii realizate de Dan Ene)

Related Posts

Gențile celebre, purtate de Grace Kelly, Sarah Jessica Parker sau Lady Di, în expoziția Art Safari Stars Edition

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A,…

Simone Rocha va crea următoarea colecție Jean Paul Gaultier Haute Couture 

Parisul va fi martorul unui show spectaculos în ianuarie 2023, atunci când colecția Jean Paul Gaultier Haute Couture…

Outfits of the week: Ținutele purtate de celebrități la evenimentele momentului

Săptămânile modei și o serie de alte evenimente au scoscelebritățile internaționale în lumina reflectoarelor din nou, iar noi,…

230 de designeri la Romanian Jewelry Week

La începutul lunii octombrie, are loc cea mai mare ediție Romanian Jewelry Week, cu participarea a peste 230…

Alist Designers boutique: Noile branduri care vor fi alături de noi în luna octombrie

Spațiul bine cunoscut de la parterul București Mall Vitan, partenerul nostru în proiectul care susține designerii români, te…

Cinci ținute care ne-au inspirat la lansarea noului număr Alist Magazine

De fapt, nu ne-am oprit doar la cinci ținute, am surprins șase stiluri diferite și am încercat să…

Charlize Theron, Jennifer Lawrence, Anya Taylor-Joy sau Elle Macpherson conduc suita de vedete de la Săptămâna Modei de la Paris

Noua colecție de primăvară/ vară 2024 Dior a fost prezentată în cadrul Săptămânii Modei de la Paris, în…

Milan Fashion Week: Street syle inspo – Tendințele din afara podiumului

Săptămânile modei înseamnă, pe lângă prezentarea celor mai noi creații ale caselor de renume, un extra show de…

Victoria’s Secret lansează noua campanie My Wings, My Way din dorința de a susține puterea feminină la nivel internațional

Victoria’s Secret aduce în prim-plan o nouă campanie numită My Wings, My Way, dorindu-și să transmită glamour-ul și…

Milan Fashion Week: Colecțiile pe care trebuie să le vezi 

Săptămâna Modei de la Milano s-a încheiat, așa că facem o trecere în revistă a colecțiilor pe care…